Thalgonis Posted February 17, 2024 Share Posted February 17, 2024 Ciałko, kolejny z dziwolągów niemieckiej Heer, na żywca raczej nie występowało, ale ciekawie wygląda Bardzo ładnie zaprojektowany RFM - wszystko spasowane elegancko, spawy się bardzo ładnie prezentują. Jedyny klaps na d... projektanta, to umiejscowienie niektórych wypustów odlewów i ich grubość... Pierwsze cięcia 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted February 18, 2024 Author Share Posted February 18, 2024 Ilość drobnych części i różnych popierdółek w tym RFMie jest porównywalna (IMHO dla mnie) do uszczegółowienia modeli od firmy MiniArt... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted February 18, 2024 Share Posted February 18, 2024 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Ilość drobnych części i różnych popierdółek w tym RFMie jest porównywalna (IMHO dla mnie) do uszczegółowienia modeli od firmy MiniArt... Dragon tez potrafi dac od ciula malych elementow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SFModel Posted February 18, 2024 Share Posted February 18, 2024 Ale dzięki temu rozdrobnieniu czasami można olać waloryzację, bo plastik wygląda całkiem dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted February 18, 2024 Author Share Posted February 18, 2024 No nie wiem czy rozwiązanie, gdzie boczne haki (np. te do mocowania siatek maskujących na wieży) składają się z trzech elementów to nie jest przesada Tyle na dzisiaj, tworzenie tego rusztowania na siatki boczne, to jednak sporo dłubania... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad-Ciba Posted February 18, 2024 Share Posted February 18, 2024 Te RFM porównywałbym do Dragona. Według mnie to bardzo dobre zestawy, jest sporo dłubaniny ale detal i satysfakcja się broni. Sam mam ochotę na coś jeszcze z tej firmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted February 18, 2024 Share Posted February 18, 2024 Niezłe tempo , zaraz skończysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted February 18, 2024 Author Share Posted February 18, 2024 10 minut temu, Evildead napisał: Niezłe tempo , zaraz skończysz Stan „z pudła” to na pewno Potem z tydzień przerwy - „urlopik” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted February 18, 2024 Author Share Posted February 18, 2024 57 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Te RFM porównywałbym do Dragona. Według mnie to bardzo dobre zestawy, jest sporo dłubaniny ale detal i satysfakcja się broni. Sam mam ochotę na coś jeszcze z tej firmy. No, nie wszystkie, niestety… Miałem od nich tygryska i po uwagach tu na forum, wyszło, ż z Tigerem to on miał wspólną co najwyżej lufę i wydechy Ale to był stary zestaw - może te nowe trzymają poziom tego… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad-Ciba Posted February 18, 2024 Share Posted February 18, 2024 46 minut temu, Thalgonis napisał: No, nie wszystkie, niestety… Miałem od nich tygryska i po uwagach tu na forum, wyszło, ż z Tigerem to on miał wspólną co najwyżej lufę i wydechy Ale to był stary zestaw - może te nowe trzymają poziom tego… To ciekawe bo chce kupić późnego Tygrysa z wnętrzem. Interesuje mnie też nowy Takom. Mam go już w rezerwacjach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted February 18, 2024 Author Share Posted February 18, 2024 Robiłem tego: RM-5001. Od takoma tygrysów nie znam, trumpek mi się fajnie robił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad-Ciba Posted February 18, 2024 Share Posted February 18, 2024 12 minut temu, Thalgonis napisał: Robiłem tego: RM-5001. Od takoma tygrysów nie znam, trumpek mi się fajnie robił Te z Takoma to nowość. Pod koniec miesiąca będę go miał. Ciekaw mega jestem. Po budowie Dragona jestem zdania, że stary poczciwy Dragon to chyba najbezpieczniejszy wybór jeżeli chodzi o te czołgi ale cena i dostępność niestety kuleje. Trumpetera szczerze powiedziawszy bym się bał podjąć, mając doświadczenia z paroma modelami tej firmy. Zawsze coś tam trzeba ciosać. Wracając jeszcze do Dragona ten plastik też robi tam robotę. Bardzo dużo frajdy jest przy budowie a ta mnogość elementów nawet mi pasuje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted February 19, 2024 Author Share Posted February 19, 2024 Gotowy na podkład 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WPR Posted February 20, 2024 Share Posted February 20, 2024 Szybko sklejacie te modele... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted February 20, 2024 Author Share Posted February 20, 2024 Dzisiaj, przy dobrze spasowanym modelu, to normalka. Gorzej z późniejszymi akcjami wykończeniowymi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad-Ciba Posted February 20, 2024 Share Posted February 20, 2024 Fajna, niedługo się wezmę za swoją czwórkę. Maluj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted March 3, 2024 Author Share Posted March 3, 2024 Zbrązowiał ze wstydu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted March 6, 2024 Author Share Posted March 6, 2024 No, to teraz czas na łosing, brudzing i inny ing... 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted March 8, 2024 Author Share Posted March 8, 2024 Troszku do przodu... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted March 9, 2024 Author Share Posted March 9, 2024 Już za chwileczka... już za momencik... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts