Thalgonis Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Ciałko, kolejny z dziwolągów niemieckiej Heer, na żywca raczej nie występowało, ale ciekawie wygląda Bardzo ładnie zaprojektowany RFM - wszystko spasowane elegancko, spawy się bardzo ładnie prezentują. Jedyny klaps na d... projektanta, to umiejscowienie niektórych wypustów odlewów i ich grubość... Pierwsze cięcia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Ilość drobnych części i różnych popierdółek w tym RFMie jest porównywalna (IMHO dla mnie) do uszczegółowienia modeli od firmy MiniArt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Ilość drobnych części i różnych popierdółek w tym RFMie jest porównywalna (IMHO dla mnie) do uszczegółowienia modeli od firmy MiniArt... Dragon tez potrafi dac od ciula malych elementow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Ale dzięki temu rozdrobnieniu czasami można olać waloryzację, bo plastik wygląda całkiem dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego No nie wiem czy rozwiązanie, gdzie boczne haki (np. te do mocowania siatek maskujących na wieży) składają się z trzech elementów to nie jest przesada Tyle na dzisiaj, tworzenie tego rusztowania na siatki boczne, to jednak sporo dłubania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Te RFM porównywałbym do Dragona. Według mnie to bardzo dobre zestawy, jest sporo dłubaniny ale detal i satysfakcja się broni. Sam mam ochotę na coś jeszcze z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Niezłe tempo , zaraz skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego 10 minut temu, Evildead napisał: Niezłe tempo , zaraz skończysz Stan „z pudła” to na pewno Potem z tydzień przerwy - „urlopik” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego 57 minut temu, Konrad-Ciba napisał: Te RFM porównywałbym do Dragona. Według mnie to bardzo dobre zestawy, jest sporo dłubaniny ale detal i satysfakcja się broni. Sam mam ochotę na coś jeszcze z tej firmy. No, nie wszystkie, niestety… Miałem od nich tygryska i po uwagach tu na forum, wyszło, ż z Tigerem to on miał wspólną co najwyżej lufę i wydechy Ale to był stary zestaw - może te nowe trzymają poziom tego… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 46 minut temu, Thalgonis napisał: No, nie wszystkie, niestety… Miałem od nich tygryska i po uwagach tu na forum, wyszło, ż z Tigerem to on miał wspólną co najwyżej lufę i wydechy Ale to był stary zestaw - może te nowe trzymają poziom tego… To ciekawe bo chce kupić późnego Tygrysa z wnętrzem. Interesuje mnie też nowy Takom. Mam go już w rezerwacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego Robiłem tego: RM-5001. Od takoma tygrysów nie znam, trumpek mi się fajnie robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 12 minut temu, Thalgonis napisał: Robiłem tego: RM-5001. Od takoma tygrysów nie znam, trumpek mi się fajnie robił Te z Takoma to nowość. Pod koniec miesiąca będę go miał. Ciekaw mega jestem. Po budowie Dragona jestem zdania, że stary poczciwy Dragon to chyba najbezpieczniejszy wybór jeżeli chodzi o te czołgi ale cena i dostępność niestety kuleje. Trumpetera szczerze powiedziawszy bym się bał podjąć, mając doświadczenia z paroma modelami tej firmy. Zawsze coś tam trzeba ciosać. Wracając jeszcze do Dragona ten plastik też robi tam robotę. Bardzo dużo frajdy jest przy budowie a ta mnogość elementów nawet mi pasuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Gotowy na podkład 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Szybko sklejacie te modele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego Dzisiaj, przy dobrze spasowanym modelu, to normalka. Gorzej z późniejszymi akcjami wykończeniowymi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Fajna, niedługo się wezmę za swoją czwórkę. Maluj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 3 Marca Autor Share Napisano 3 Marca Zbrązowiał ze wstydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 6 Marca Autor Share Napisano 6 Marca No, to teraz czas na łosing, brudzing i inny ing... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca Troszku do przodu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Już za chwileczka... już za momencik... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi