SAGITARIUS Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Witam ... Zaczynam kontynuację wątku, budowę GT 40 Pierwsze próby składania płtyt podwozia i wnętrza, na sucho. Widoczne miejsca, konieczne do zaszpachlowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Nie siedzę za bardzo w osobówkach (skleiłem zaledwie dwie) , ale z ochotą będę śledził prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 21 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2006 Wsparcie na pewno przyda się ... mój znajomy i nowy forumowicz MSJ, podał fantastyczny pomysł na dioramę ... http://www.seriouswheels.com/pics-def/Ford%20GT40s--Gulf--LeMans-1968.jpg ... a do tego będą mi potrzebne jeszcze dwie GT 40 Mk I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2006 Raport z dzisiejszych prac ... Wnętrze postanowiłem zrobić dwukolorowe czreń połączona z czerwienią ... Koła są już prawie gotowe ... pozostaje zrobić srebrny rant na feldze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2006 Share Napisano 22 Stycznia 2006 Jak narazie jest OK Na oponach są kalkomanie, czy sam malowałeś napisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 22 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2006 Jak narazie jest OK Na oponach są kalkomanie, czy sam malowałeś napisy Kalkomanie, dopiero przy 4 kole doszedłem do wprawy poprawnego ich nakładania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 23 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2006 Podkład i kolorek już zamówiłem ... Dzisiaj wieczorem ciąg dalszy zmagań z wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 Widzę jak narazie że ci to super wychodzi. Bede śledził twoją relacje tego modelu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 24 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2006 RAPORT SŁOWNY: Podwozie i wnętrze niemal gotowe. Pozostały do zrobienia tarcze hamulcowe przód, tył i do złożenia tylne i przednie zawieszenie. Pozdwozie będzie gotowe. Dzisiaj powinna dlecieć farba i podkładówka. Jak dobrze wiatry zawieją w weekend model powinien być gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 24 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2006 Po konsultacji ze specem od cywilnych, okazało się, że malowanie kasty to, nie takie hop siup. Podobno lakiery Tamiya TS, dugo się utwardzają. Powierzchniowo zamykają się w ciągu 30-40 minut, natomiast całkowite utwardzenie uzyskują po 2-3 tygodniach :shock: Niestety będę musiał dłuuuuuuuuuuuuugo czekać z tego względu, że po utwardzeniu będę chciał polerować i woskować kastę. Prace niestety przeciągną się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 Ładne kształty ma ten wozik i fajnie się to zapowiada w Twoim wykonaniu. A mógłbyś powiedzieć ile za niego dałeś? P.S. Mam ten podkład z Tamiyi (tyle, że szary), który zamówiłeś i stwierdzam, że przyjemnie się nim maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 24 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2006 A mógłbyś powiedzieć ile za niego dałeś? Model kosztował mnie 80 zł, kupiłem go w sklepie www.mazboss.pl Niestety problem w tym, że prawdopodobnie była jedyna GT 40 dostępna na naszym rynku. Inne trzeba sprowadzać, a szkoda bo planuję kilka takich zrobić Fotki pochodzą ze strony http://www.1999.co.jp/eng/ P.S. Mam ten podkład z Tamiyi (tyle, że szary), który zamówiłeś i stwierdzam, że przyjemnie się nim maluje. Zamówiłem ten podkład po konsultacji ze specami od cywilnych. Podobno daje badzo aksamitną powierzchnię podkładu i jest bardzo dobry pod kolory słabo kryjące jak żółty i czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 25 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2006 RAPORT SŁOWNY: Całe podwozie gotowe Niestety aparat odmówił posłuszeństwa i nie mam zdjęć. Jutro, najdalej we czwartek będą zdjęcia. Nadal czekam na farby aby zabrać się za malowanie kasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 31 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2006 Jeeeeeeeeest ... mam farbki dojechały od soboty będę szaleńcem z puszką farby w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Stycznia 2006 Share Napisano 31 Stycznia 2006 od soboty będę szaleńcem z puszką farby w ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 31 Stycznia 2006 Share Napisano 31 Stycznia 2006 ...Fotki pochodzą ze strony http://www.1999.co.jp/eng/ Nawet bym nie pomyślał, że tyle wersji tego jest. A tak w ogóle, to coraz bardziej mi się ten Ford podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 31 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2006 W ofercie sklepu, z którego pochodzą zdjęcia brakuje jeszcze 2 - 3 modeli. Niestety albo stety, wszystkie oparte są na 3ch typach wyprasek. wnętrze i podwozie we wszystkich jest identyczne. Różni się tylko karoseria Mk I Mk II i Mk III / IV. Kasty są albo całe, jak w przypadku mojego modelu albo dzielone. Przód i tył, podział jest na wysokości ścianki ognowej przed silnikiem. Kolejnymi różnicami są kalki produkowane przez Fujimi i Cartograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 3 Lutego 2006 Autor Share Napisano 3 Lutego 2006 Tak na smaczek ... próbny składaczek ... ... jutro malowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 7 Lutego 2006 Autor Share Napisano 7 Lutego 2006 Próbne fotki po malowaniu kasty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Lutego 2006 Share Napisano 7 Lutego 2006 Fiu, fiu ale glanc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 7 Lutego 2006 Autor Share Napisano 7 Lutego 2006 Glanz to dopiero będzie ... teraz 2-3 tygodnie utwardzania lakieru, polerka, kalki, lakier bezbarwny i kolejne 2-3 tyg utwardzania i polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Lutego 2006 Share Napisano 9 Lutego 2006 Ładny kolorek Można wiedzieć jakiej pasty używasz do polerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 10 Lutego 2006 Autor Share Napisano 10 Lutego 2006 To co jest na zdjęciach to stan bez polerki... natomiast do polerki będę używał pasty polerskiej delikatnej oraz pasty Compound FINISH Lakiery, którymi malowałem to podkład Tamiya PRIMER L i lakier w sprayu TS-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Marca 2006 Share Napisano 29 Marca 2006 Krystian jak się miewa GT 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 29 Marca 2006 Autor Share Napisano 29 Marca 2006 Krystian jak się miewa GT 40 GT 40 cały czas czeka na pasy ... jak to zrobię, później werniks i polerka. Myślę, że jakieś półtora miesiąca, przy obecnym tempie prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi