Skocz do zawartości

Tygrys II "Autsajder"

rollingstones

Rekomendowane odpowiedzi

Zakończyłem już Hetzera i można się zabierać za pracę nad tym projektem.

Kontynuując cykl tytuł tej dioramy skrystalizował się ostatecznie jako „AUTSAJDER”.

Długo zastanawiałem się czy diorama ma być jak najwierniejszym odzwierciedleniem zdjęcia

stugIV-panzerIkingt.jpg

źródło wydawnictwo millitaria

i w zasadzie miało się tak stać do momentu kiedy nie zacząłem tego stwora przymierzać do formatu dioramy. Aby to skomponować trzeba by zrobić olbrzymią podstawę. Z tego też powodu zdjęcie będzie tylko inspiracją.

Malowanie pojazdu będzie ostro krawędziowe – w odróżnieniu od Hetzera zieleń będzie seledynowo a brąz mocno miniowy.

Model będzie kompilacją Dragona i Tamiyi. Zamontuje również fototrawienia abera, liny eureki i lufę armoscale. Te elementy adoptuje z wraku Tygrysa II tamki jaki posiadam.

Na ta chwilę skleiłem kadłub – jak żyję tak powykrzywianego elementu nie widziałem – zawiodły wszystkie sprawdzone metody na wyprostowanie góry. W końcu temat załatwiłem tak zwaną metodą na chama: trzy rodzaje klejów CA plus taśmy przytrzymujące elementy.

Sklejenie tego elementu uznaje jako najtrudniejszy etap prac nad tym pojazdem. Teraz będzie już z górki. Zrobiłem również fakturę stali. Teraz będę fototrawił.

IMG_0002-31.jpg

IMG_0006-18.jpg

IMG_0010-8.jpg

Witajcie,

Kolega Rollingstones poprosił mnie, abym wam przekazał, że jest niestety zmuszony przerwać uczestnictwo w forach internetowych. Kwestie zawodowe i rodzinne tu zadecydowały. Dlatego nie miejcie mu za złe, że od teraz nie odpisuje na wasze maile i wiadomości prywatne - wszystko ma swoje priorytety. Oczywiście nie oznacza to, że Sebastian przestaje tworzyć - po prostu czekajcie na zawody

Zaakceptujcie tą decyzję i proszę, abyście powstrzymali się od komentarzy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.