rollingstones Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Zakończyłem już Hetzera i można się zabierać za pracę nad tym projektem. Kontynuując cykl tytuł tej dioramy skrystalizował się ostatecznie jako „AUTSAJDER”. Długo zastanawiałem się czy diorama ma być jak najwierniejszym odzwierciedleniem zdjęcia źródło wydawnictwo millitaria i w zasadzie miało się tak stać do momentu kiedy nie zacząłem tego stwora przymierzać do formatu dioramy. Aby to skomponować trzeba by zrobić olbrzymią podstawę. Z tego też powodu zdjęcie będzie tylko inspiracją. Malowanie pojazdu będzie ostro krawędziowe – w odróżnieniu od Hetzera zieleń będzie seledynowo a brąz mocno miniowy. Model będzie kompilacją Dragona i Tamiyi. Zamontuje również fototrawienia abera, liny eureki i lufę armoscale. Te elementy adoptuje z wraku Tygrysa II tamki jaki posiadam. Na ta chwilę skleiłem kadłub – jak żyję tak powykrzywianego elementu nie widziałem – zawiodły wszystkie sprawdzone metody na wyprostowanie góry. W końcu temat załatwiłem tak zwaną metodą na chama: trzy rodzaje klejów CA plus taśmy przytrzymujące elementy. Sklejenie tego elementu uznaje jako najtrudniejszy etap prac nad tym pojazdem. Teraz będzie już z górki. Zrobiłem również fakturę stali. Teraz będę fototrawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 szykuje się niezła relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Oby ten Tygrys był tak udany jak Twój Hetzer. Przy Twoich umiejętnościach napewo ędzie to kolejny wspaniały model. Zyczę powodzenia w dalszych pracach nad modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 I on ma być tak samo rozwalony ?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 I on ma być tak samo rozwalony ?? :( Z tego też powodu zdjęcie będzie tylko inspiracją. Czyli będzie podobny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Witajcie, Kolega Rollingstones poprosił mnie, abym wam przekazał, że jest niestety zmuszony przerwać uczestnictwo w forach internetowych. Kwestie zawodowe i rodzinne tu zadecydowały. Dlatego nie miejcie mu za złe, że od teraz nie odpisuje na wasze maile i wiadomości prywatne - wszystko ma swoje priorytety. Oczywiście nie oznacza to, że Sebastian przestaje tworzyć - po prostu czekajcie na zawody Zaakceptujcie tą decyzję i proszę, abyście powstrzymali się od komentarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi