KSS Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Mam pytanie czy farby vallejo model color można rozcieńczać X-20A thinner od tamiya? Jeśli tak to w jakich proporcjach do aerografu i jakich do pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego 26 minut temu, KSS napisał: Mam pytanie czy farby vallejo model color można rozcieńczać X-20A thinner od tamiya? Jeśli tak to w jakich proporcjach do aerografu i jakich do pędzla. Oczywiście, że można to rozcieńczalnik alkoholowy do farb akrylowych, ale szkoda pieniędzy na tak drogi produkt. Za 12.99 w Lidlu masz doskonały rozcieńczalnik do farb Vallejo. Proporcje na oko: -do aerografu dodaj kilka kropel na zbiorniczek farby - do pędzla na nałożony podkład nie rozcieńczaj - to rzadkie farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego (edytowane) Do pędzla to jeszcze taniej wychodzi woda z kranu,. I nie trzeba do lidla biegać. A lanie vallejo do aerografu to masohizm Edytowane 26 Lutego przez KFS-miniatures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego 6 minut temu, KFS-miniatures napisał: . A lanie vallejo do aerografu to masohizm Nie zgadzam się ani trochę. Maluję od lat Model Colorami i Vallejo Air i nie mam najmniejszego problemu z tymi farbami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego Godzinę temu, neptun1939 napisał: nie mam najmniejszego problemu z tymi farbami. ..tak, widziałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego 11 godzin temu, neptun1939 napisał: nie mam najmniejszego problemu z tymi farbami. Czytając Twój warsztat z fokami odniosłem przeciwne wrażenie. Miałeś co rusz problemy z precyzją malowania, tylko że winiłeś za to swój rzekomy brak wprawy w posługiwaniu się aerografem. Wydaje mi się jednak, że aerograf opanowałeś całkiem dobrze. Plamki, zacieki, odkurz i wszystkie inne inne atrakcje towarzyszące malowaniu drobną plamką, to klasyczne cechy farb winylowych. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi