BRAVO112 Napisano 16 Maja Share Napisano 16 Maja silnik wyglada o klase lepiej ! powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Maja Autor Share Napisano 22 Maja Przymiarka na sucho. 1mm zeszlifowalem mocowanie silnika na kadłubie żeby głębiej silnik wcisnąć. Wg schematu powinna ta tuleja od silnika wystawać i zostawię jak jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 31 Maja Autor Share Napisano 31 Maja I po co to jak nie będzie widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Czerwca Autor Share Napisano 3 Czerwca (edytowane) Powoli nabiera kształtu Tutaj mam dylemat ale na piastę dam taśmę maskująca Edytowane 3 Czerwca przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Czerwca Share Napisano 4 Czerwca Sklej na CA, od zewnątrz na łączeniu oblej to obficie rozpuszczoną w kleju ramką/miliputem i wyszlifuj - albo lepiej zamocuj na dremelku i wytocz - jednolitą średnicę. Potem przecinasz i voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 Czerwca Autor Share Napisano 4 Czerwca 49 minut temu, jachud3 napisał: Sklej na CA, od zewnątrz na łączeniu oblej to obficie rozpuszczoną w kleju ramką/miliputem i wyszlifuj - albo lepiej zamocuj na dremelku i wytocz - jednolitą średnicę. Potem przecinasz i voila Nie chodzi o równe połączenie piasty z kołpakiem ale wg planów jest tam obejma którą chcę zrobić z taśmy 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Czerwca Autor Share Napisano 6 Czerwca (edytowane) Wlot powietrza do kabiny Oraz popychacze lotek Edytowane 6 Czerwca przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 23 Czerwca Autor Share Napisano 23 Czerwca Wklejone podwozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca Gorąco i ciężko się za robotę wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca W dniu 23.06.2024 o 17:13, Adamo722 napisał: Wklejone podwozie Nie boisz się połamać przy malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 30 Czerwca Autor Share Napisano 30 Czerwca No chyba że by wylądował na podłodze Odpukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca Listwy wzmacniające z 1mm taśmy Tamyi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca Pierwsze kolorki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca Żółty bardzo ładnie siadł Co to za farba i czym rozcieńczałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Lipca Autor Share Napisano 7 Lipca 8 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Żółty bardzo ładnie siadł Co to za farba i czym rozcieńczałeś? Nie trzeba rozcieńczać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 7 Lipca Share Napisano 7 Lipca Teraz, Adamo722 napisał: Nie trzeba rozcieńczać Dzięki za info, czeka mnie GAL 48 Hotspur z całym żółtym brzuchem, więc szukam dobrej żółtej farby. Twój IAR to pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 11 Lipca Autor Share Napisano 11 Lipca Lecimy dalej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Lipca Autor Share Napisano 12 Lipca Zdecydowałem się na malowanie z nr 42. Jeśli ktoś będzie go robił z tym numerem niech nie bierze kamuflażu wg hobbybossa bo to czysta fantastyka. Ja wybrałem wzór kamuflażu, który jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobny do oryginału 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca (edytowane) Kalki położone, karabiny i klapy wklejone, generalnie zostały do roboty jakieś okopcenia, linka i celownik oraz lakier matowy. Edytowane 16 Lipca przez Adamo722 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 16 Lipca Share Napisano 16 Lipca Ostatnie zdjęcie - pas na kadłubie. Coś się nie domalowało? Swoją drogą całkiem zgrabnie Rumunom te składak wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 Lipca Autor Share Napisano 16 Lipca 24 minuty temu, Baas ArK napisał: Ostatnie zdjęcie - pas na kadłubie. Coś się nie domalowało? Swoją drogą całkiem zgrabnie Rumunom te składak wyszedł. Prześwituje kolor czarny mimo kilku warstw żółtego. Dorwiemy mechanika za cienkie krycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca (edytowane) Kolorek poprawiony, celownik wklejony została linka i galeria Edytowane 22 Lipca przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 Lipca Autor Share Napisano 22 Lipca Generalnie koniec. Mam dla wszystkich radę żeby przy modelu stosować farby, lakiery i inne środki tego samego producenta. Nawet ja miałem wpadkę że panel line tamki na modelu wszedł mi w reakcję z farbami i lakierem vallejo co chyba widać na osłonie silnika. Kilka fotek a galeria wkrótce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi