Skocz do zawartości

AMX-50B - Amusing Hobby, 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Udało mi się zrobić coś ciekawego z tego dość nudnego modelu.

W modelu zmieniłem fakturę odlewów na bardziej zgodną z oryginałem, dodałem ślady po łączeniu form i kanałach wlewowych i ich usuwaniu; dodałem zupełnie nieregulaminowy kosz tak dla zabawy, ale próbowałem utrzymać styl innych pojazdów francuskiej produkcji, i gąsienice przewierciłem żeby mieć je częściowo chociaż ruchome co ułatwiło montaż i malowanie.

Co do malowania, jedyną opcją był zielony francuski(Vert IR OTAN) dość ciemny i brzydki skorzystałem więc z faktu że dość szybko płowieje na słońcu a przy okazji zróżnicowałem stopień wypłowienia na części odlewnej i walcowanej pancerza, tak dla urozmaicenia. Przedtem położyłem jeszcze wielokolorowy marmurek dla jeszcze większego urozmaicenia i żeby się nie męczyć z filtrami.

Weathering, żeby farba spłowiała pojazd musi stać na słońcu przez dłuższy czas więc deszcz, zacieki, ślady brudu po kapiącej wodzie, rdza pod śrubami itp. Zdarta farba w miejscach gdzie wydawało mi się że było najwięcej chodzone. Trochę błota bo chciałbym żeby ten czołg jednak jeździł a nie gnił w muzeum.

Relacja: https://imgur.com/a/tha8tdx

Galeria, 33 zdjęcia: https://imgur.com/a/i2m9lhE

8ObqqSx.jpg

0t7KYNl.jpg

2wCg7mV.jpg

0O8cRi6.jpg

C3NNFeo.jpg

Z7JKCMN.jpg

NgGTRBv.jpg

e2eOBQf.jpg

To niby mają być ślady po wodzie ściekającej z wieży, czysto tam gdzie kapie, brud wymyty na boki.

C5FO4l0.jpg

UZcLiar.jpg

AQ4ABWC.jpg

• Like 18
Napisano

Kiedyś mój ulubiony wózek, 1600 dmg na apcr w magazynku  dawało frajdę 🙂 ech kiedy to było 🙂 

Fajny model. Podoba mi się jak przełamałeś  monotonię. Nie nachalnie ale wystarczająco by bylo na czym oko zawiesić.