Skocz do zawartości

T-34 model 1942- HobbyBoss 1:48

Chudziutki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Podobno w życiu trzeba spróbować wszystkiego a, że jeszcze nigdy nie miałem doczynienia z pojazdami w tej skali postanowiłem na własnej skórze przekonać się "co to jest i z czym się to je"

Do wyboru miałem model Tamiyi i HobbyBossa. Po wstępnych oględzinach wyprasek obu modeli zdecydowanie lepiej (przynajmniej w moich oczach) wypadł ten drugi, nie dość, że z ładniejszymi gąsienicami i pełnym wnętrzem to jeszcze za niższą cenę

Efekty wczorajszej dłubaniny:

Clipboard01.jpg

Clipboard01cghj.jpg

Clipboard01ghj.jpg

Clipboard01y.jpg

Co do malowania to jeszcze się nie zdecydowałem, na arkuszu kalkomanii jest do wyboru kilka rodzajów oznaczeń jednak producent podał tylko jeden schemat malowanie Szczerze powiedziawszy to myślę nad jakimś dwubarwnym kamuflażu

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Hej,

Fajny modelik, jeśli chcesz jakieś dwubarwne to śmiało poszukaj coś z frontu leningradzkiego, tam wojowały brązowo-zielone teciaki. Polecam książeczkę z malowaniami "Militaria i Fakty" poświęconą temu pojazdowi.

Model skleja się (jak narazie) bardzo przyjemnie chociaż na niektórych drobnych częściach są niewielkie przesunięcia form i te ślady po wypychaczach w różnych dziwnych miejscach...

Polecam książeczkę z malowaniami "Militaria i Fakty" poświęconą temu pojazdowi.

A gdzie ją można dostać? Jakiś czas temu była w Empikach ale jakoś ostatnio zniknęła z półek.

Pozbyłem się wszystkich niespodzianek jakie producent pozostawił w różnych dziwnych miejscach...

Clipboard01-1.jpg

i pomalowałem wnętrze śnieżnobiałym podkładem:

Clipboard01-2.jpg

Clipboard01nm.jpg

Silnik i skrzynia biegów włożona "na sucho"

Clipboard01hh.jpg

Teraz można zabrać się za wieżę.

Pozdrawiam

Super model ale szkoda że nie trzy-piątka....

Ja też żałuję że to nie 35

Ostatnio eksperymentuję z różnymi skalami i teraz przyszedł czas na 48 I muszę przyznać, że razem z postępem prac przy tym modelu coraz bardziej przekonuję się do tej skali

prac przy tym modelu coraz bardziej przekonuję się do tej skali

Bo skala jest przyszłościowa, coraz lepsze modele, coraz więcej blach, żywic i metalu można dokupić i tworzyć modele podobnej jakości co 1/35...

Ostatnio pojawiły się pewne wątpliwości co do położenia kół napinających oraz wynikających z tego problemów z montażem gąsek więc prowizorycznie złożyłem jedną stronę układu jezdnego i jak na razie wszystko do siebie pasuje bez problemu:

Clipboard01-4.jpg

100_4756.jpg

Widocznie HobbyBoss coś skopał przy pomniejszaniu modelu Trumpetera i nadrobił to błędnym położeniem kół napinających