Chudziutki Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Witam Podobno w życiu trzeba spróbować wszystkiego a, że jeszcze nigdy nie miałem doczynienia z pojazdami w tej skali postanowiłem na własnej skórze przekonać się "co to jest i z czym się to je" Do wyboru miałem model Tamiyi i HobbyBossa. Po wstępnych oględzinach wyprasek obu modeli zdecydowanie lepiej (przynajmniej w moich oczach) wypadł ten drugi, nie dość, że z ładniejszymi gąsienicami i pełnym wnętrzem to jeszcze za niższą cenę Efekty wczorajszej dłubaniny: Co do malowania to jeszcze się nie zdecydowałem, na arkuszu kalkomanii jest do wyboru kilka rodzajów oznaczeń jednak producent podał tylko jeden schemat malowanie Szczerze powiedziawszy to myślę nad jakimś dwubarwnym kamuflażu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Hej, Fajny modelik, jeśli chcesz jakieś dwubarwne to śmiało poszukaj coś z frontu leningradzkiego, tam wojowały brązowo-zielone teciaki. Polecam książeczkę z malowaniami "Militaria i Fakty" poświęconą temu pojazdowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Share Napisano 3 Października 2008 Wygląda ciekawie napisz jak to sie skleja mam ochotę na t-34/85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 3 Października 2008 Autor Share Napisano 3 Października 2008 Model skleja się (jak narazie) bardzo przyjemnie chociaż na niektórych drobnych częściach są niewielkie przesunięcia form i te ślady po wypychaczach w różnych dziwnych miejscach... Polecam książeczkę z malowaniami "Militaria i Fakty" poświęconą temu pojazdowi. A gdzie ją można dostać? Jakiś czas temu była w Empikach ale jakoś ostatnio zniknęła z półek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Pozbyłem się wszystkich niespodzianek jakie producent pozostawił w różnych dziwnych miejscach... i pomalowałem wnętrze śnieżnobiałym podkładem: Silnik i skrzynia biegów włożona "na sucho" Teraz można zabrać się za wieżę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Ładnie Ci idzie:) Mam nietypowe pytanie..Z ilu części składa się ten zestaw?..Bo ostatnio kleiłem T-55 z Tamiyi i było trochę mało zabawy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 Mam nietypowe pytanie..Z ilu części składa się ten zestaw? 385 części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Jako fan tego modelu czołgu zasiadam na widowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 ładne cżęści, czekam na postępy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 No i jedziem z tym śledziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Super model ale szkoda że nie trzy-piątka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 No i jedziem z tym śledziem No to jedziem Tylko bardzo powoli Troszkę podkolorowałem przedział kierowcy: Teraz tylko brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Ja też żałuję że to nie 35 podobno avf zapowiadał t-34/76 z wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Super model ale szkoda że nie trzy-piątka.... Ja też żałuję że to nie 35 Ostatnio eksperymentuję z różnymi skalami i teraz przyszedł czas na 48 I muszę przyznać, że razem z postępem prac przy tym modelu coraz bardziej przekonuję się do tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 prac przy tym modelu coraz bardziej przekonuję się do tej skali Bo skala jest przyszłościowa, coraz lepsze modele, coraz więcej blach, żywic i metalu można dokupić i tworzyć modele podobnej jakości co 1/35... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Piszę tak dlatego że moja kolekcja pancerna jest w 35 i model w 48 nie pasował by do reszty ale chyba mimo to go kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Ale do samolotów w 48 pasują idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Trochę ruszyłem z pracami- wash; "suchopędzlowanie" i pigmenty nakładane wczoraj wieczorem i jak na mój gust nie wyszło to zbyt dobrze i całość spasowana na sucho: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Co narzekasz mnie się bardzo podoba tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Trochę taki czysty ten przedział kierowania wyszedł. Ale mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Ładnie i klimatycznie wyszło to brudzenie:) Tylko wydaje mi się że Ruski nanieśliby więcej błota na podłogę..No chyba że mieli wycieraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Dzięki za miłe słowa Co do podłogi to faktycznie trochę za czysta więc dzisiaj jeszcze dobrudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Ostatnio pojawiły się pewne wątpliwości co do położenia kół napinających oraz wynikających z tego problemów z montażem gąsek więc prowizorycznie złożyłem jedną stronę układu jezdnego i jak na razie wszystko do siebie pasuje bez problemu: Widocznie HobbyBoss coś skopał przy pomniejszaniu modelu Trumpetera i nadrobił to błędnym położeniem kół napinających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Ładnie Ci to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 I jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi