HKK Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia (edytowane) Roy Cross, znakomity brytyjski grafik znany jako twórca klasycznych boxartów Airfix-a w przyszłym tygodniu kończy 100 lat!!! No i czego mu życzyć? 200 lat? Edytowane 21 Kwietnia przez HKK 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Oczywiście że 200 lat i w Airfixie. No i żeby nie spotkał na swojej drodze boxartów z naszych np. ZTSów bo 100tki nie doczeka. To musi być bardzo miły starszy Pan. Pan Airfix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia Moim zdaniem to boxarty Airfixa były najlepsze. Pamiętam katalog Airfixa z 70 któregoś roku. Oglądało się to godzinami... 200 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia 3 godziny temu, JJ62 napisał: to boxarty Airfixa były najlepsze tak, a pozniej puscili " czarna serie"... to ja juz wole Matchboxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Roy Cross zmarł 24 kwietnia, dzień po swoich setnych urodzinach. http://roycrossfineart.co.uk/obituary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Maja Share Napisano 4 Maja Requiescat in Pace. Bardzo smutna wiadomość. Zawsze będę pamiętał Jego ilustracje na pudełkach Airfixa. Mogę stwierdzić że wychowałem się na tych boxartach. Do tej pory jestem fanem modeli Airfixa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi