HKK Napisano 21 Kwietnia 2024 Share Napisano 21 Kwietnia 2024 (edytowane) Roy Cross, znakomity brytyjski grafik znany jako twórca klasycznych boxartów Airfix-a w przyszłym tygodniu kończy 100 lat!!! No i czego mu życzyć? 200 lat? Edytowane 21 Kwietnia 2024 przez HKK 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Kwietnia 2024 Share Napisano 21 Kwietnia 2024 Oczywiście że 200 lat i w Airfixie. No i żeby nie spotkał na swojej drodze boxartów z naszych np. ZTSów bo 100tki nie doczeka. To musi być bardzo miły starszy Pan. Pan Airfix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJ62 Napisano 30 Kwietnia 2024 Share Napisano 30 Kwietnia 2024 Moim zdaniem to boxarty Airfixa były najlepsze. Pamiętam katalog Airfixa z 70 któregoś roku. Oglądało się to godzinami... 200 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Kwietnia 2024 Share Napisano 30 Kwietnia 2024 3 godziny temu, JJ62 napisał: to boxarty Airfixa były najlepsze tak, a pozniej puscili " czarna serie"... to ja juz wole Matchboxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Maja 2024 Share Napisano 4 Maja 2024 Roy Cross zmarł 24 kwietnia, dzień po swoich setnych urodzinach. http://roycrossfineart.co.uk/obituary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 4 Maja 2024 Share Napisano 4 Maja 2024 Requiescat in Pace. Bardzo smutna wiadomość. Zawsze będę pamiętał Jego ilustracje na pudełkach Airfixa. Mogę stwierdzić że wychowałem się na tych boxartach. Do tej pory jestem fanem modeli Airfixa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi