Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam znawców tematu. Przymierzam się do naszej suki ale niestety na rynku dostępne są tylko wytwory firmy Smer i zastanawiam się nad kupnem SU-17 M4 od Hobby Boss. Napiszcie proszę czy da się z niego zrobić SU-22? Podobno to tylko różnica w nazwie między oryginałem a wersją eksportową. A może są większe???

Posted
7 godzin temu, BRAVO112 napisał:

jest tez przeciez Su-22M4 od KP ( Bilek ) i podobno niezly

Bild55.jpg

W1/72 wybór jest dość duży, ja potrzebuję 1/48 i tu zaczynają się problemy. Jeśli nie będzie innego wyjścia i kupię model słabszej jakości to i efekt będzie słaby. Już to przerabiałem przy Iskrze od Choroszego. Tony szpachli, dorabianie części, brak dedykowanych dodatków itd. 

Posted
2 godziny temu, jacek napisał:

ja potrzebuję 1/48

Jest jeszcze taki, choć szczegółów jakości nie znam

image.thumb.png.f692525d4b1e7e28cb9798f14ade501e.png

Posted

Jeśli chodzi o 1/48 to tylko Kitty Hawk, pod warunkiem, że masz już doświadczenie, gdyż model jest pocięty na 3, hobby boss nie jest pocięty ale jest mniej szczegółowy + merytorycznie pod względem trzymania proporcji daleki od rzeczywistości.Su-17M4 a nasze su-22 to to samo

Posted

nie pisales o skali, ale teraz juz jasne

Ogladalem zdjecia wyprasek KH i rzeczywiscie kadlub dzielony ( nie wiadomo dlaczego ) na trzy

na pewno duzo roboty z wyprowadzenim linii, zeby to jakos wygladalo

no i cena ok 70 Eu

Posted
3 godziny temu, dorian1997 napisał:

Jeśli chodzi o 1/48 to tylko Kitty Hawk, pod warunkiem, że masz już doświadczenie, gdyż model jest pocięty na 3, hobby boss nie jest pocięty ale jest mniej szczegółowy + merytorycznie pod względem trzymania proporcji daleki od rzeczywistości.Su-17M4 a nasze su-22 to to samo

I to jest odpowiedz na którą liczyłem.