sianko Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Jaki kolor mają naciągi? Pierwotnie były czarne, ale po krótkim namyśle przetarłem je farbą gun metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Fajnie że mamy takiego w Krakowie Ciekawe jak długo jeszcze. Trzeba je (samoloty z niemieckiej kolekcji) będzie w końcu oddać prawowitemu właścicielowi. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Ciekawe jak długo jeszcze. Trzeba je (samoloty z niemieckiej kolekcji) będzie w końcu oddać prawowitemu właścicielowi. Niestety Ja protestuję!!!! A tak nawiasem mówiąc to czemu mielibyśmy je zwracać, nic na ten temat nie słyszałem ( chyba że są wypożyczone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Niemcy się o nie upomnieli. Hmmm, wypożyczone... no nie bardzo - raczej 'trofiejne' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Nie są wypożyczone... Polacy przejeli berlińską kolekcję, ewakuowaną, a potem porzuconą przez Niemców na terenie Polski... Jeśli rząd dopuści do jej zwrotu, to będzie największe s...stwo. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Jeśli rząd dopuści do jej zwrotu, to będzie największe s...stwo. Hmm, nie wiem, czy 'rząd' będzie miał tu dużo do powiedzenia. Są pewne międzynarodowe regulacje, których, czasem niestety, musimy przestrzegać jako państwo członkowskie UE. Nie jestem wprawdzie biegły w prawie unijnym (a kto jest, hehe?), ale takie słuchy mnie doszły. Zresztą w zamian Niemcy mają nam oddać jakieś nasze starodruki i zabytki zagrabione podczas wojny. Tylko, że z naszego punktu widzenia ciekawsza jest ta kolekcja krakowska, niż starodruki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafal.tbg Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 o "Sąd Ostateczny" Memlinga też się upominali i ostatecznie został u nas. Kolekcja z Krakowa tez zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Rzadko tu wchodzę ale muszę stwierdzić że malowanie samochodów, samolotów i tracków należy do najtrudniejszych, według mnie oczywiście, te cuda są co tu więcej mówić, nie wiem jak je malujecie ale efekt jest niesamowity.Gratuluję i podziwiał wszystkich którzy kleją samoloty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi