PiterATS Posted May 4, 2024 Share Posted May 4, 2024 (edited) Witam Kolejny model ukończony. Tym razem jest to McLaren-Honda MP4/4 z Tamiyi w 1/20. Model przedstawia bolid Alaina Prosta, z wygranego przez niego GP Hiszpanii 1988. Z ciekawostek, Mp4/4 był jednym z najbardziej dominujących bolidów w historii. Kierowcy zespołu (Senna i Prost) wygrali nim łącznie 15 z 16 wyścigów sezonu 1988 i zgarnęli mistrzostwo (Senna) i wicemistrzostwo kierowców (Prost). Zespół McLaren natomiast wygrał oczywiście klasyfikację konstruktorów i sam jeden zebrał praktycznie tyle samo punktów co pozostałe 17 zespołów razem wziętych. Model jest raczej wymęczony i na pewno najgorzej zrobiony spośród tych, które ostatnio udało się zrobić. Średnio mi się go sklejało, bez zaangażowania i weny, no ale jest. Trochę błędów też jest, ale lepiej nie będzie. Typowa sztuka dla sztuki, modelarski ulep, zrobiony bez zaangażowania i weny które jakoś nie chciały przyjść. Kolejny będzie lepszy McLaren powędruje jeszcze na odpowiednią podstawkę, tak żeby był spójny wizualnie z pozostałymi moimi modelami. I trochę zdjęć z budowy: Pozdrawiam Edited May 4, 2024 by PiterATS 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 4, 2024 Share Posted May 4, 2024 jesteś dla siebie za surowy - wyszedł wg mnie bardzo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel.G Posted May 5, 2024 Share Posted May 5, 2024 Bardzo mnie się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted May 5, 2024 Author Share Posted May 5, 2024 Dzięki 15 godzin temu, M.A.V. napisał: jesteś dla siebie za surowy - wyszedł wg mnie bardzo dobrze Jak tak patrzę na wcześniejsze modele, to temu jednak coś brakuje. Ale jest jeden element z którego jestem bardzo zadowolony- to imitacja pasów skóropodobnej okleiny na fotelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts