Witek Cisłak Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) Aby nie być gołosłownym fotki zrobione własnoręcznie: Pierwsze dwie to ex poznański Vc fotki wykonane podczas renowacji, trzecia wykonana w Latrun. Ta ostatnia jest o tyle ciekawa że pokazuje jak czasami podchodzi się do eksponatów muzealnych i skąd może się brać teoria o gumowych bandażach. Podczas malowania na czarno gąsienic pomalowano część koła napinającego. No i mamy wrażenie że na kole jest bandaż gumowy którego nigdy tam nie było. A i jeszcze jedno: nawet ta prosty element ja rolka miał kia wersji: bez fazki, z fazką mniejszą i większą itp. Edytowane 15 Stycznia przez Witek Cisłak 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia (edytowane) 54 minuty temu, Witek Cisłak napisał: Aby nie być gołosłownym fotki zrobione własnoręcznie: Pierwsze dwie to ex poznański Vc fotki wykonane podczas renowacji... Ale, że te rolki mają nie usunięte ślady po wypychaczach ? Przemek Edytowane 15 Stycznia przez PrzemekW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Nie chcesz wiedzieć jak to może wyglądać od drugiej strony Ale sam chciałeś to masz : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 15 Stycznia Share Napisano 15 Stycznia Godzinę temu, Witek Cisłak napisał: Nie chcesz wiedzieć jak to może wyglądać od drugiej strony Ale sam chciałeś to masz : Zburzyłeś mój świat. Przecież to św. Sherman, a nie jakiś T-34 czy inny "kawulec" tłuczony za Uralem, pod gołym niebem przez .... Już nieważne przez kogo. Taki ... niedorobiony? To jakaś powojenna zdrada być musi. Pozdrawiam, wstrząśniety i zmieszany. Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia @PrzemekWtu chyba raczej chodzi o proces technologiczny. Miało podtrzymywać gąsienice, i tyle. Ważne żeby gwint w lufie był symetryczny 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 16 Stycznia Share Napisano 16 Stycznia (edytowane) 20 godzin temu, PrzemekW napisał: Zburzyłeś mój świat. Przecież to św. Sherman, a nie jakiś T-34 czy inny "kawulec" tłuczony za Uralem, pod gołym niebem przez .... Już nieważne przez kogo. Taki ... niedorobiony? To jakaś powojenna zdrada być musi. Pozdrawiam, wstrząśniety i zmieszany. Przemek Jak to było powiedziane " Cóż, nikt nie jest idealny !" ... nawet św. Sherman Aby zamknąć temat tak istotnej części jaką była rolka i jej wykonanie, jeszcze jedno zdjęcie. Zanim nieszczęsna skorupka Shermana VC została na wieki pogrzebana w muzealnym sarkofagu wykonała kilka przejazdów napędzana silniczkiem Leylanda (chyba). I przy okazji zrobiłem fotkę naszej ulubionej roleczki. Przebieg nie był duży to i zniszczenia powłoki lakierniczej niewielkie ale widać z jakiego materiału została zrobiona. Edytowane 16 Stycznia przez Witek Cisłak 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 23 Lutego Autor Share Napisano 23 Lutego Nie było mnie trochę, odział okulistyczny się za mną stęsknił. Niestety, trzeba było zrobić przerwę. Powoli nadrabiam zaległości, montaż wnętrza w kadłubie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Pogapię się z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Marca Autor Share Napisano 9 Marca Witam. Uzupełniania braków cd. Okazało się, że w modelu jest za mało śrub. Swojego Achillesa robię ze śrubami na burtach pancerza. W zestawie jest tylko 24 szt. 8 szt na przednią płytę, i po 4 szt, na prawą i lewą stronę wieży, czyli następne 8 szt. Mamy już 16 szt + po 6 szt na zamocowanie dwóch stelaży na ostrogi, 6 szt na stelaż - czyli 12szt. Mamy już razem 28szt, ( 24 szt jest w modelu ) A zostaną jeszcze do oklejenia boki kadłuba, po 6 szt na stronę. Razem potrzeba 40 szt. Brakuje 16 szt. Trzeba rozmnożyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca Urobek z ostatnich dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Marca Share Napisano 13 Marca Mam nadzieję, że z takim pietyzmem weźmiesz się za obiecanego przez Das Werk BA-64 w 1/16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca 9 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Mam nadzieję, że z takim pietyzmem weźmiesz się za obiecanego przez Das Werk BA-64 w 1/16 Jest gdzieś info o tym BA-64 w 1/16 ? Bo chyba coś przegapiłem Po Achillesie, idzie na warsztat, albo: Sdkfz-210/10 w Barwach z 13 - P A S, lub Universal Carrier Mk.II, może w wersji MMG Carrier. Jest jeszcze opcja nr.3, coś gąsienicowego z września 39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 4 godziny temu, bigmodel napisał: Jest gdzieś info o tym BA-64 w 1/16 ? Bo chyba coś przegapiłem https://armorama.com/news/ba-64-model-in-1-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca 10 godzin temu, bigmodel napisał: Jest gdzieś info o tym BA-64 w 1/16 ? Bo chyba coś przegapiłem Po Achillesie, idzie na warsztat, albo: Sdkfz-210/10 w Barwach z 13 - P A S, lub Universal Carrier Mk.II, może w wersji MMG Carrier. Jest jeszcze opcja nr.3, coś gąsienicowego z września 39. Das Werk na Armoramie zapowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi