Szałek_CMG Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Model w sumie został ukończony, więc wypadałoby go w końcu zaprezentować na forum. Budując Scanię wzorowałem się na oryginale, który kiedyś jeździł mój tata. Od niej się w sumie zaczęły pierwsze trasy kilkudniowe, taki prawdziwy klimat : ) Była ona u nas w firmie od 1998r do 2004r. Z powodu wielkiego sentymentu jakim ją darzę postanowiłem odwzorować sobie ją w skali 1:24. Scania to zaledwie mój drugi model. Starałem się przy niej najbardziej jak mogłem. Powstawała od grudnia 2007r do sierpnia br. Dokonałem w niej sporo przeróbek, z których część nawet znośnie mi wyszła. Ogólnie wiem że ma sporo błędów, ale także wiem że już ich na pewno więcej nie popełnię. No to co będę zanudzać, fotki: Oryginał: Model: I na koniec Scania ze swoimi zdobyczami ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Budując Scanię wzorowałem się na oryginale Z malowaniem nieco odbiegłeś od od oryginału, np spojler dachowy cały zamalowałeś na czarno, także narożnik pod szybą jest niedomalowany (foto). Ogólnie model scani podoba mi się Gratuluję zdobyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Model wygląda boski, na konkursie tez nie wyglądał źle, ba wygląda wspaniale, dał bym tylko ta naczepę, żeby wyglądało to jak na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Tak Andrzej, masz rację, są małe niuanse. Niemniej jednak ja zrobiłem tak, bo tak mi się bardziej podoba, a model w 95% oryginalny jest dla mnie do przyjęcia ; )) Następne postaram się robić w 101% : )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Model wygląda rewelacyjnie, bardzo dobre odwzorowanie dopiero teraz zauważyłem, że spojler jest inaczej niż w orginale wcześniej nie zwróciłem uwagi na to heh.Gratuluje wygranych ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 No Scania wygląda naprwade ładnie P.S. Szałek jak tam chodzi kompresor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Właśnie, wyglądałeś zabawnie trzymając kompresor żeby się nie wywrócić. Swoja droga chłopaki coś gadali ze kompresor wart jest 1200zł. ale czy to prawda. To już trzeba na PKMC się zapytać, bo chłopaki z stamtąd byli( tak na 80%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Super model !!! Gratulacje za wykonanie , może dorzucisz jeszcze fotki z naczepą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Jak ją zrobi to dorzuci xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Jak ją zrobi Oby zrobił, bo będzie fajne to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Piękny model. I rewelacyjne zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Zajefajny model Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk-14 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 bardzo ładny model i jesli mozna wiedziec czym malowales aero czy spryem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Na forum jest relacja zobacz to sie dowiesz czym malował:P Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Model świetnie się prezentuję według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Model wykonany czysto i starannie Swoją drogą te Scanie to kawał historii transportu;) Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi