słomek Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 ok będę kombinował jak przyjdą farby. Dzięki Ślimak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Ciągle boję się ruszyć tego panzera rdzą, bo boję się, że go zepsuję :/ To zrób tą "czwórkę" z czasów wojny, problem rdzy zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 nie nie nie ;] jak już się za ten model wziąłem to go skończę nie ma innej opcji ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 No ja mam nadzieję bo na tle zalewu standardowych i monotematycznych dioram i modeli jest to ciekawy i nietypowy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 ale po Twoim ostatnim pokazie stwierdzam, że mało ambitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 Taaa... jasne... Dobrze wiesz co ja myślę o moich modelach A Miguel Jiménez to tylko tak dla dopingu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 fotki trochę innej jakości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Coraz ciekawiej! Fajne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Piękny! Zezłomuj go teraz odpowiednio;-) BTW: syryjskie panzery były ponoć malowane na ciemnozioelono jakąś ruska farbą. Tak przynajmniej czytałem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Sie zgadza (Jagdpanzery tez) Tyle ze baaaardzo wyblakla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Sie zgadza (Jagdpanzery tez)Tyle ze baaaardzo wyblakla. No fakt. Na tym jadowitym słońcu w tych szerokościach geograficznych tyle może z niej zostać jak sobie postoi. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 W tym przypadku nie chodzi o kolor początkowy tylko o efekt końcowy ;] na 1:1 dzisiaj farba wygląda jak dunkelgelb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 To nie wyglada na piaskowy: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0edf877ccb256c0f.html Malowanie z Latrun jest bledne, prawie wszystkie pojazdy zdobyczne maja tam kolor piaskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jego ekscelencja Biskup liczy na to,że dobre -realistyczne malowanie zatrze kiepskie wrażenie jakie sprawił prosty zawias otwartej klapy na przedzie czołgu, i zignorowanie uwag na ten temat. Jego ekscelencja będzie z uwagą śledził postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Bujaj garba Biskup Pioter powtarzam się po raz enty :/ zwisa i powiewa mi jaki kolor był używany do kamuflowania syryjskich panzerów: tworzę model konkretnego wraku stojącego na posterunku ONZ na Wzgórzach Golan, którego farba wygląda dzisiaj na dunkelgelb. ... jak grochem o ścianę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Po prostu zastanawiam się poco pomalowałeś czołg na kolor imitujący lakier, skoro na fotografiach tego lakieru jest jak na lekarstwo. Dużo łatwiej byłoby najpierw pomalować rdze, a dopiero na niej namalować pozostałości lakieru. I jego kolor faktycznie nie ma znaczenia, ale Twój nie nadaje się do niczego, chyba że to podkład. Rdzy na jego bazie raczej nie zrobisz :-)) A zawias naprawdę wygląda głupio, i rzuca się w oczy. zwłaszcza, że zawiasy w drzwiczkach wieży są zrobione dobrze.(made in producent zestawu :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 Zrobiłem tak, ponieważ kieruje się zasadą, o której wspomniał już ktoś w innym temacie: pierw farba później wash następnie rdza i na koniec błotko i kurz. Z zawiasem - gdy uznam za stosowne - zmienię jego wygląd ;] Sorry chłopaki, że tak wolno mi to idzie ale za tydzień mam ferie, więc trochę nadgonię ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślimak Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 No i co tu taka cisza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 (edytowane) Za bardzo nie kumam jak się wziąć za tą rdzę a nie chcę zepsuć pierwszego malowania... Czy to już teraz przejechać sidoluxem? i na sido robić rdzę czy jak? Edytowane 22 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 http://www.nightvisioncreations.com/1000.htm Polecam naprawde warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 uuu to dojdzie do tego że za forum i gg będzie trzeba płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Nic to - trzeba próbować... pomalowałem inaczej gąski - mieszanką wg moich upodobań ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 po pomalowaniu gąsek zająłem się obiciami - oczywiście nie są skończone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 No właśnie obicia, jak je robiłeś albo czy mógłbyś mi pokazać gdzie na forum jest ten temat. Z góry dzieki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 nie znalazłem żadnego konkretu na ten temat i wyszedłem z założenia że trzeba po prostu malować w/w wzorki ( oczywiście drobniutko ) w miejscach gdzie najczęściej pojazd ociera się o coś lub coś o pojazd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi