Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Cześć

Popełniłem taki oto model, po wielu miesiącach roboty. Dodam, że za modele się zabrałem po 20 latach przerwy :)

20231217_185538.jpg

20240202_112750.jpg

20240629_152513.jpg

20240629_152918.jpg

20240629_153045.jpg

20240629_153109.jpg

20240629_153132.jpg

20240629_153343.jpg

20240629_153237.jpg

20240629_155506.jpg

20240629_160828.jpg

Edited by basalowicz
dodałem jedno zdjęcie
  • Like 11
Posted (edited)

Model poprawnie sklejony, ale malowanie wyszło płasko. Zapuść ten specyfik po wszystkich dziurach i pościeraj  nadmiar benzyną ekstrakcyjną.

Edited by robertmodelarz
Posted (edited)

zestawy to jest Italerii Leopard 2A4. robiłem z dwóch bo w pierwszym zniszczyłem wierze i nie chciałem kombinować więc dokupiłem drugi model-  akurat sie okazało, ze plastik w innym kolorze

zrobiłem washa, jeden to akrylowy który sie nie dało usunac nadmiaru, jakies cholerstwo a drugi zrobiłem z farby olejnej i benzyny lakowej,, dużo lepiej sie usuwało nadmiar. Może na zdjęciach nie widać washa, ale na żywo uważam, że jest wystarczająco

Edited by basalowicz
Posted
1 godzinę temu, basalowicz napisał:

zrobiłem washa

Zdjęcia czasami przekłamują. U mnie występuje podobny problem. Wash jest a na moich zdjęciach prawie go nie widać. :wojo:

Posted

Następnym razem pomyśl że takie brudzenie to nie jedna sesja , te etapy się buduje powoli, brudzisz zarysy, patrzysz na drugi dzień jak to wygląda, i dalsze kroki powoli, wtedy wygląda w skali i z czasem dojdziesz do tego że wiesz kiedy przestać , przykład ostatnie  foto , to takie błędy  początkującego gdzie widać że nie masz jeszcze rozeznania jak to rozmyć itd, duuużo roboty przed Tobą, ważne żeby cisnąć z tematem :), oglądaj filmiki,  czytaj forum i inne poradniki :)

Posted (edited)

jest troche rzeczy które nie podobają mi się do końca ( których nie widać na zdjęciach) ale ogólnie jestem zadowolony, że dociągnąłem ten projekt do końca bo  juz kilkukrotnie w myślach model latał z okna :D Z tego miejsca chciałbym też podziękować koledze @Skinn3r za wsparcie duchowe i porady. Bez Ciebie byłoby ciężko. Dziękuję

@Evildead co masz na myśli mówiąc o rozmyciu czego?

Edited by basalowicz
dopisek
  • Thanks 1
Posted

Np te błoto przy kole napinającym, są tu miejsca gdzie jest grubo, a milimetr dwa dalej prawie nic, tak samo z tyłu podejrzanie czysto, żeby nie było że tylko stękam to ogólnie jak po takiej przerwie to praca nawet spoko :)

• Like 2