basalowicz Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca (edytowane) Cześć Popełniłem taki oto model, po wielu miesiącach roboty. Dodam, że za modele się zabrałem po 20 latach przerwy Edytowane 29 Czerwca przez basalowicz dodałem jedno zdjęcie 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basalowicz Napisano 29 Czerwca Autor Share Napisano 29 Czerwca btw. ma ktoś namiary na jakieś niedrogie gabloty? na rynku jak patrze sa same na te cholerne autka a nie ma jakichś większych. Potrzebuje min 33x22x16,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Czerwca Share Napisano 29 Czerwca Co to za zestawy bazowe? Widać dwa kolory plastiku... Model schludny, tylko pominąłeś zupełnie wash i inne siuwaksy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca (edytowane) Model poprawnie sklejony, ale malowanie wyszło płasko. Zapuść ten specyfik po wszystkich dziurach i pościeraj nadmiar benzyną ekstrakcyjną. Edytowane 30 Czerwca przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca (edytowane) Model OK. Zdecydowanie brakuje washa. Edytowane 30 Czerwca przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basalowicz Napisano 4 Lipca Autor Share Napisano 4 Lipca (edytowane) zestawy to jest Italerii Leopard 2A4. robiłem z dwóch bo w pierwszym zniszczyłem wierze i nie chciałem kombinować więc dokupiłem drugi model- akurat sie okazało, ze plastik w innym kolorze zrobiłem washa, jeden to akrylowy który sie nie dało usunac nadmiaru, jakies cholerstwo a drugi zrobiłem z farby olejnej i benzyny lakowej,, dużo lepiej sie usuwało nadmiar. Może na zdjęciach nie widać washa, ale na żywo uważam, że jest wystarczająco Edytowane 4 Lipca przez basalowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 1 godzinę temu, basalowicz napisał: zrobiłem washa Zdjęcia czasami przekłamują. U mnie występuje podobny problem. Wash jest a na moich zdjęciach prawie go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Następnym razem pomyśl że takie brudzenie to nie jedna sesja , te etapy się buduje powoli, brudzisz zarysy, patrzysz na drugi dzień jak to wygląda, i dalsze kroki powoli, wtedy wygląda w skali i z czasem dojdziesz do tego że wiesz kiedy przestać , przykład ostatnie foto , to takie błędy początkującego gdzie widać że nie masz jeszcze rozeznania jak to rozmyć itd, duuużo roboty przed Tobą, ważne żeby cisnąć z tematem :), oglądaj filmiki, czytaj forum i inne poradniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
basalowicz Napisano 6 Lipca Autor Share Napisano 6 Lipca (edytowane) jest troche rzeczy które nie podobają mi się do końca ( których nie widać na zdjęciach) ale ogólnie jestem zadowolony, że dociągnąłem ten projekt do końca bo juz kilkukrotnie w myślach model latał z okna Z tego miejsca chciałbym też podziękować koledze @Skinn3r za wsparcie duchowe i porady. Bez Ciebie byłoby ciężko. Dziękuję @Evildead co masz na myśli mówiąc o rozmyciu czego? Edytowane 6 Lipca przez basalowicz dopisek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Lipca Share Napisano 6 Lipca Np te błoto przy kole napinającym, są tu miejsca gdzie jest grubo, a milimetr dwa dalej prawie nic, tak samo z tyłu podejrzanie czysto, żeby nie było że tylko stękam to ogólnie jak po takiej przerwie to praca nawet spoko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi