krzychu-onisk Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Prezętuje 2 modele Kettenkradów Academy 1/72 Robiony w marcu (2008) Nowy: tu bardziej widać że ta flaga jest czerwona: porównanie :P Prosze o komentarze, krytyka mile widziana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Też takiego remontuje postaram się żeby był taki jak ten szary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 spoko, polecam kolor, Model Master Panzer Schwarzgrau Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Fajne maleństwa choć wyglądają jak zabawki, ale rozumiem malutkie są Flaga mogła być bardziej czerwona bo nie leży tam 5 lat żeby aż tak wyblaknąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 no flaga to zwykły wydruk, ale pod wpływem zamoczenia w wodzie a potem nutka lakieru kolor wyblakł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszek Posted October 15, 2008 Share Posted October 15, 2008 Błoto to pastele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted October 15, 2008 Author Share Posted October 15, 2008 mąka i farba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Fajnie się prezentują. Też montuje takiego tylko będzie w kamo Afrykańskim. Faktycznie są maleńkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzelu Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Czerwień flagi wystarczyłoby poprawić farbą. Ze malutkie karaluchy to rozumiem, ale co to za zieleń? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Może zieleń Aliantów? Bywało że gdy wpadła im w ręce sprawna brytfanna to ją malowali i wiśta wio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted October 16, 2008 Author Share Posted October 16, 2008 Fajnie się prezentują. Też montuje takiego tylko będzie w kamo Afrykańskim. Faktycznie są maleńkie uwielbiam tego malucha, myśle o 1/48, albo nawet 1/35 (a może obie skale ) za jakiś czas i nie przepuszcze pustynnej Może zieleń Aliantów? Bywało że gdy wpadła im w ręce sprawna brytfanna to ją malowali i wiśta wio. nie myślcie tyle :P ta cieleń to moja mieszanina Chromate Green i Olive Drab , używam jej do wnętrz samolotów (np. mojej B-17) nie jest poprawna ale cuż pierwszy model czegoś na kołach (nie latającego) i wyczaiłem gdzieś że był na zielono-(?), więc pomalowałem na zieleń, nie znałem się wtedy na barwach pojazdów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claoodiush Posted October 17, 2008 Share Posted October 17, 2008 wyczaiłem gdzieś że był na zielono-(?), więc pomalowałem na zieleń Amerykańce wiele takich przejęli... Dodał byś białe gwiazdy i nie ma problemu A co do samych modeli, fakt nieco zabawkowe.... W tej skali niestety wszystkie cieniutkie elementy trzeba dorabiać z drutu. Poza tym jest jeden błąd niewybaczalny: wielkie szpary po obu stronach pojazdy, pozostałe po łączeniu części... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted October 17, 2008 Author Share Posted October 17, 2008 to będzie głupia odp. specjalnie nie zalepiałem, podoba mi się choć wiem że nie powinno ich tam być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts