Condor Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Witam Jeden z moich kolejnych "Włochów". Wykonanie prosto z pudełka, malowany pędzlem, farbami Humbrol. komentarz mile wskazany. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8122b96913799c06.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf353e87189216c5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 A dlaczego smigła są pomalowane tylko od przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 komentarz mile wskazany. Może lepiej nie? Można było chociaż pokusić się o pomalowanie CAŁEGO modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 ...i o obcięcie tych igieł? Na 200% w oryginale działka nie były ścięte pod skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Nie mówi się 200%, tylko tak jak pewien żul we Wrocku: "Jestem wiarygodny. Zawsze jak mówię, to jest to na 125% pewne" Czyli działka nie były ścięte pod skosem na 125%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 moodel jest pomalowany. Góra Humbrol 30, dól 64, działka oryginale z modelu(żywiczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 A dlaczego smigła są pomalowane tylko od przodu? przód Czarny Humbrol 33 tył śmigieł Humbrol metalic 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 ...i o obcięcie tych igieł? Na 200% w oryginale działka nie były ścięte pod skosem Dobrze że głowy za to nie dałeś, bo by poleciała:P http://www.eaf51.org/newweb/immagini/C200/Photo_49.jpg I nie działka, tylko karabiny maszynowe. Działka to miał następca saetty - MC 202, i to chyba tylko w jednym prototypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Model to typowy short-run, brak kołków ustalających, chropowata powierzchnia, szpachla też się przydaje. Rekompensatą jest dużo żywicy - burty wewnątrz kadłuba, fotel, karabiny, osłona silnika. No i oczywiście sporo blaszek i świetne kalkomanie. W tej skali nie ma na rynku żadnego wyboru. Czesi robią najwięcej "Włochów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 ...i o obcięcie tych igieł? Na 200% w oryginale działka nie były ścięte pod skosem Dobrze że głowy za to nie dałeś, bo by poleciała:P http://www.eaf51.org/newweb/immagini/C200/Photo_49.jpg I nie działka, tylko karabiny maszynowe. Działka to miał następca saetty - MC 202, i to chyba tylko w jednym prototypie. no fakt, nie sprawdziłem.To było czyste założenie że nie są ścięte.Swoją drogą to nigdy się nie spotkałem z takimi zakończeniami luf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 ...i o obcięcie tych igieł? Na 200% w oryginale działka nie były ścięte pod skosem Dobrze że głowy za to nie dałeś, bo by poleciała:P http://www.eaf51.org/newweb/immagini/C200/Photo_49.jpg I nie działka, tylko karabiny maszynowe. Działka to miał następca saetty - MC 202, i to chyba tylko w jednym prototypie. O widzę, że kolega podobnie jak ja interesuje sie RA. Karabiny (Safat 12,7) są wklejone jak najbarzdziej prawidłowo. Dziękuję za fachowe wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr D. Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Nie tyle RA, co w ogóle lotnictwem. Kiedyś o samolotach sporo czytałem;-) A lufy od karabinów Saetty są bardzo charakterystyczne, więc wryły mi się w pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Jestem w szoku co to luf i kolorów. Spód wygląda na niepomalowany, sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Jestem w szoku co to luf i kolorów. Spód wygląda na niepomalowany, sorry. Oto spód http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c720ddf9431086d7.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezetel Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Witam. Przyjemnie zobaczyć jakiegoś Włocha. Szkoda tylko, że widać niedokładności wykonania ( np. wiatrochron ) i malowania. Może na przyszłość warto spróbować taśmy maskującej - nie będzie niezbyt estetycznych nierówności - tak, jak przy białym pasie wokół kadłuba, czy pierścieniu kolektora spalin. Samo położenie farby - jak na pędzel całkiem niezłe. Generalnie model prezentuje się lepiej na fotkach w mniejszej rozdzielczości. Można by też spróbować zdjęć w świetle dziennym. Zastanawiają mnie dwie sprawy: 1. czy w tym zestwie kroplowe uwypuklenia na osłonie silnika były takie różnorodne - bo w oryginale raczej tak nie było, 2. czy lufy km-ów nie wystają za daleko do przodu. Charakterystyczne, ścięte tuleje powinny kończyć się tuż przed żaluzjami osłony silnika tak, aby nie przeszkadzać w ich otwieraniu. To o czym piszę widać na fotce zamieszczonej przez Piotra D. i zdjęciu ponizej. Pozdrawiam i chętnie obejżę inne samoloty RA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Osłona silnika oryginalna, część żywiczna, kabina vacu wybitnie nie pasowała, karabiny rzeczywiście ciut troszke do przodu. Jestem początkującym modelarzem po 12 latach przerwy ale z czasem nabiorę wprawy. Z innych maszyn RA wrzucę trochę fotek. W najbliszym czasie przymierzam się do fiata G55 Centauro SH 1:72 oraz Macchi C205 Veltro + blaszki Part - Italeri 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi