Thalgonis Napisano 14 Sierpnia Autor Share Napisano 14 Sierpnia 4 godziny temu, Kalor napisał: ...Wkurzające jest gdy przy schematach kamuflaży jak nie pokazują jak to wygląda ze wszystkich stron. Dokładnie... Na razie jeszcze bez plamek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Sierpnia Share Napisano 14 Sierpnia (edytowane) To już na tym etapie można było korytka i podpory anten przykleić, nie wymagają błotników, druga sprawa ten model ma średnie opinie, musisz zaszpachlować sporo otworów na błotnikach bo nie są specjalnie pod ta wersję, ale tak to im więcej Stugów tym lepiej , otwory też do zaszpachlowania Edytowane 14 Sierpnia przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Sierpnia Autor Share Napisano 15 Sierpnia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Całkiem fajnie wyszło. Jaką w końcu metodę zastosowałeś? Sugeruję tylko te plamy delikatnie zmodulować, porozjaśniać. Wtedy będzie to troszkę lepiej wyglądać moim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Sierpnia Autor Share Napisano 15 Sierpnia Teraz, SFModel napisał: Całkiem fajnie wyszło. Jaką w końcu metodę zastosowałeś? Sugeruję tylko te plamy delikatnie zmodulować, porozjaśniać. Wtedy będzie to troszkę lepiej wyglądać moim zdaniem. Drobny pyndzelek (000) i jadym Farbki AK 3 Gen, bo one do pendzlowania są naprawdę fajne. Ale do zmodulowania to się zastanawiam czy nie użyć aerka (tak jak Kamil sugerował) - bo jednak nie trzeba modulować całości plamek tylko ich wnętrze... Dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia Na pewno ja bym przy rozjaśnianiu wyraźnie zaznaczył krawędzie. Musisz pomyśleć jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 15 Sierpnia Share Napisano 15 Sierpnia (edytowane) 49 minut temu, Thalgonis napisał: Drobny pyndzelek (000) i jadym Farbki AK 3 Gen, bo one do pendzlowania są naprawdę fajne. Ale do zmodulowania to się zastanawiam czy nie użyć aerka (tak jak Kamil sugerował) - bo jednak nie trzeba modulować całości plamek tylko ich wnętrze... Dobrze kombinuję? jest sens je modulować? co ten efekt tak właściwie symuluje? IMO filtr/biedronka da lepszy efekt urozmaicenia kolorów. Edytowane 15 Sierpnia przez Kalor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 16 Sierpnia Autor Share Napisano 16 Sierpnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 16 Sierpnia Share Napisano 16 Sierpnia W dniu 10.08.2024 o 16:45, Thalgonis napisał: ... i od razu pytanko do tych, co już robili tego StuGa: odległość jarzma od kadłuba jest naprawdę taka duża, czy Dragon coś skopał? Wiem że to późno, ale teraz miałem chwilkę na poszukanie odpowiedzi w miarę realny sposób - czyli fotki. Pojazd w muzeum w wersji D. Dwa zestawy jeden kolor drugi cz/b - ten sam pojazd. Wizualnie możesz ocenić , czy błąd Dragona czy nie. Pozdrawiam Krzysztof 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Panowie, a że się tak zapytam o wizję Większość fotek, które udało mi się znaleźć w sieci, to maszyny z okresu Barbarossy. Prawie na każdym zdjęciu maszyna z tyłu jest obładowana różnymi klamotami... Wersja u mnie to ostatnie „oddechy” Heer - walki w Berlinie bardziej o honor niż o zwycięstwo (skąd my to znamy?... ) więc nie sądzę, żeby coś tam wozili „na plecach” bo już nie było po prostu czego wozić... Dlatego zastanawiam się, czy położyć na tyle jakąś plandekę, z bambetlami typu kanistry albo rower (że niby jak zabraknie paliwa to mają na czym sp...ć)... Ciekaw jestem Waszych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia (edytowane) Ja bym dodał, może coś jak tu na zdjęciu , widać kanka chyba, są skrzynie, rower tez ciekawa opcja, płotek jaki czy tam stelaż chyba by się nadał, choć były i puste, kwestia gustu Edytowane 17 Sierpnia przez Evildead 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia 1 godzinę temu, Evildead napisał: Ja bym dodał, może coś jak tu na zdjęciu , widać kanka chyba, są skrzynie, rower tez ciekawa opcja, płotek jaki czy tam stelaż chyba by się nadał, choć były i puste, kwestia gustu Okres podobny ale to nie walki w Berlinie. Oba zdjęcia z walk w Pradze w maju 1945. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia @Endrju ważne że z końca wojny i nie u ruskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia 1 godzinę temu, Evildead napisał: @Endrju ważne że z końca wojny i nie u ruskich Dlatego napisałem, że okres podobny i w sumie specyfika walk podobna. ³ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Sierpnia Autor Share Napisano 17 Sierpnia Dzięki Panowie Koncepcyja się już wykluła - potrzebuję jeno… drzwi (od domu/mieszkania…) Widział ktoś może takie coś w jakimś zestawie czy raczej pozostaje rzeźbienie w hipsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 17 Sierpnia Share Napisano 17 Sierpnia (edytowane) Może z tego się nadadzą , sa tam drzwi MiniArt 35585 Accessories for buildings, sa też produkty rt diorama , tam tez sa jakies drzwi, popatrz, poszukaj Edytowane 17 Sierpnia przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia Powiem tak: ciężkie jest życie brukarza, oj ciężkie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Granitowa kostka brukowa jest mniej więcej sześcianem i droga z takiej kostki powinna być w kwadraty. Czy to na pewno ma być niemiecka kostka brukowa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia To ma być cokolwiek - u mnie SF króluje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia No jak tak, to spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia I się skończył -> galeria PS. podstawka później, nie idzie mi postarzanie tej „ulicy”, a robienie na siłe jest o kant d... potłuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi