erykko Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Dziś zaczynam warsztat T-54A z Trumpetera. Zdjęcia może wrzucę w piątek, na razie i tak prawie nic nie zrobiłem. Jako, że koła mam ze Skifa i nie pasują na piasty (nie wiem czy można tak to nazwać) z Trumpetera mam do Was "wyjadaczy" pytanie: czy bawić się w powiększanie otworów w kołach czy może kupić jakiś zestaw kół z gąskami. W zestawie z Trumpetetera gąski są gumowe, więc tym bardziej zastanawiam się nad nowymi, Friule są drogie i nie wiem czy dorzucają do nich koła czy tylko same gąski. Z góry dziękuję za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 (edytowane) Koła w Trampku są minimalnie za duże. Tak więc bym je zostawił. Co do gąsek, skoro nie chcesz kupować Friuli, to zakup te co ja - patrz dział 'zakupy' - wrzuciłem fotki plastikowych gąsek do Trumpka tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=1024&start=3660 pozdrawiam Edytowane 19 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Do gąsek dla T-54/55 Friul nie dorzuca kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Koła w Trampku są minimalnie za duże. Tak więc bym je zostawił. Co do gąsek, skoro nie chcesz kupować Friuli, to zakup te co ja - patrz dział 'zakupy' - wrzuciłem fotki plastikowych gąsek do Trumpka Koła mam ze Skifa. Gdzie można kupić te gąski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 W IBG są na pewno. Hmm, koła ze SKiFa są mniejsze i będą nico karykaturalnie wyglądały na wielkim (cały model jest za duży) T-54 z Trumpka Po prostu proporcje nie te W zasadzie to ten model Trumpetera jest całkiem niezły, tylko tak jak wspomniałem nieco 'za duży'. Natomiast fakturę odlewu wieży ma zabójczą. No i plusem jest to, ze tylna płyta nasilnikowa jest faktycznie taka jak być powinna w T-54 a nie jak w T-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Skleiłem kiedyś ten model, możesz mieć problemy z kleniem tego dziwnego tworzywa z którego jest zrobiony - klej revella nie rozpuszcza go (kleiłem go 2 razy bo się rozpadł ) i musiałem poprawić kropelką. Mam też T-55 Skifa i faktycznie Trumpkowy jest wyższy o jakieś 5-7mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Stroju - teraz już Trumpeter daje normalne tworzywo. Kiedyś to jakiś cholerny bakelit był Nic go nie 'żarło' poza klejem z malusieńkiej tubki w modelu. Ale już od jakiegoś czasu jest normalne, takie jak w najnowszych modelach, jeno zielonego koloru. Kleiłem ostatnio znajomemu T-54 i ISa-3 - wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Życzę powodzenia i trzymam kciuki, mój póki co leży grzecznie w pudle i czeka na lepsze czasy, przy nim Italeri to klocki lego niemalże. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Ktoś z Was wie z czego mogę zrobić wał sześciokątny? Bo na instrukcji bierze się znikąd, w pudle go nie znalazłem, więc myślę z czego można to zrobić. Poza tym chciałem zauważyć, że jakość dopasowania była lepsza u Zvezdy (w t-34), wanna jest mało dokładna, nie pasuje idealnie do innych elementów, tak więc prawdopodobnie szpachla. Ktoś mógłby mi odstąpić koła do tego modelu? W zamian mogę dać ze Skifa. Zdjęcia będą kiedy indziej, jak akumulator naładuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Avi koła ze skifa są takie same jak ze trampka taka sama średnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Kleiłem ostatnio znajomemu T-54 i ISa-3 - wszystko gra Avi, masz może relację z warsztatu albo zdjęcia tego ISa po zakończeniu. Dłubię go ostatnio powoli (dokładnie IS-3M z Trumpetera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Dziś zaczynam warsztat T-54A z Trumpetera. A ja dziś zaczynam śledzić Twój wątek. za to, że wziąłeś się za "ruska". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Kleiłem ostatnio znajomemu T-54 i ISa-3 - wszystko gra Avi, masz może relację z warsztatu albo zdjęcia tego ISa po zakończeniu. Dłubię go ostatnio powoli (dokładnie IS-3M z Trumpetera). Nie robiłem zdjęć warsztatowych, ale poproszę kumpla, coby pstryknął - jeszcze go chyba nie pomalował. W razie czego puszczę Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Niepomalowany-nawet lepiej. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 1 Listopada 2008 Autor Share Napisano 1 Listopada 2008 Jak widać zdjęcia nie są zbyt wyraźne-robione telefonem, następnym razem postaram się o lepsze. Postępy w pracy raczej mizerne... Elementy wanny nie były zbyt dobrze spasowane i mimo ostrego piłowania pozostało wiele szpar. Dlatego będę zmuszony użyć dużej ilości szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 1 Listopada 2008 Share Napisano 1 Listopada 2008 Hmmm, jakby to powiedzieć.... g..... widać Zrób fotki aparatem najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi