nowicjusz2001 Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia Szkoda osobom dojeżdżającym łatwiej byłoby sobie godzinę dojazdu ustalić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia Może uda się Nam coś zrobić w tym temacie Tak czy siak odbiór modeli będzie możliwy po rozdaniu nagród, które rozpocznie się o godzinie 14.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Sierko Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Patrząc na inne konkursy modele odebrane, spokojne oczekiwanie na wręczanie nagród. Człowiek się nie denerwuje, że goście przepychają się między stołami i modelarzami. Jak dostaniesz nagrodę to zastanawiasz się gdzie to upchnąć a tak 14. 00 odbiór modeli 14.30 wręczanie nagród. Uściski i w drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 28 Kwietnia Autor Share Napisano 28 Kwietnia Godzinę temu, Jarek Sierko napisał: Patrząc na inne konkursy modele odebrane, spokojne oczekiwanie na wręczanie nagród. Człowiek się nie denerwuje, że goście przepychają się między stołami i modelarzami. Jak dostaniesz nagrodę to zastanawiasz się gdzie to upchnąć a tak 14. 00 odbiór modeli 14.30 wręczanie nagród. Uściski i w drogę Jarku taki rozkład u Nas wynika z tego, że wstęp dla osób z zewnątrz nie biorących udziału w konkursie jest biletowany. Jest to może bardziej uciążliwe dla modelarzy ale takie warunki postawiła kopalnia Ignacy. Najwięcej osób odwiedza i zwiedza teren kopalni w niedzielę w godzinach popołudniowych. Aby umożliwić wszystkim, którzy zakupią bilety spokojne zwiedzenie wystawy mieliśmy do wyboru albo późniejszą godzinę rozdania nagród albo odbiór modeli po rozdaniu, które odbędzie się wcześniej. Musieliśmy pójść na jakiś kompromis i prosimy o zrozumienie w tej kwestii. Większość imprez, które odbywają się na terenie zabytkowej kopalni Ignacy to imprezy biletowane. Jest to spory teren, którego utrzymanie sporo kosztuje więc stąd takie podejście. Każdy modelarz biorący udział w konkursie oraz jego rodzina otrzymają w sobotę specjalne opaski, które będą uprawniały do bezpłatnego korzystania z wszystkich atrakcji na terenie kopalni w oba dni konkursowe. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Sierko Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia Paweł dzięki za tak obszerne wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 29 Kwietnia Share Napisano 29 Kwietnia No i bardzo dobrze. Ponieważ jeśli ktoś z zewnątrz przychodzi w drugi dzień i nie z samego rana, to przeważnie ogląda puste przestrzenie na stołach. Ok, może nie ma takich widzów dużo, za to jest pewność że następnym razem nie przyjdą w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 29 Kwietnia Autor Share Napisano 29 Kwietnia 9 godzin temu, Jarek Sierko napisał: Paweł dzięki za tak obszerne wyjaśnienie Cieszę się, że pomogłem 5 godzin temu, kwiatektatek napisał: No i bardzo dobrze. Ponieważ jeśli ktoś z zewnątrz przychodzi w drugi dzień i nie z samego rana, to przeważnie ogląda puste przestrzenie na stołach. Ok, może nie ma takich widzów dużo, za to jest pewność że następnym razem nie przyjdą w ogóle. Dziękuję Ci za ten komentarz czasem trzeba znaleźć jakiś kompromis, tak aby pogodzić różne strony. Statystyki sprzedaży biletów kopalni Ignacy pokazują, że najwięcej biletów na imprezy i wystawy sprzedaje się właśnie w niedzielę w godzinach około południowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 30 Kwietnia Autor Share Napisano 30 Kwietnia Przypominamy wszystkim, że rejestracja online modeli trwa do 6 maja do północy, więc pozostał Wam już tylko tydzień na zgłoszenie swoich prac do naszego konkursu. A jest o co powalczyć. Oto lista wszystkich nagród i wyróżnień jakie zostaną przyznane w trakcie I edycji Hoym Fodel Fest (oczywiście po za podium w każdej kategorii startowej): Puchar Prezydenta Miasta Rybnik za najciekawszy model konkursu. Puchar Dyrektora Zabytkowej Kopalni Ignacy za najciekawszy model związany z górnictwem/Śląskiem. „Modelarski Hanys” dla młodzika lub juniora za model związany z węglem lub Śląskiem. Nagroda ufundowana przez Rudzkie Modelarstwo Kartonowe. „Od modelarza dla modelarza„. Nagroda Dominiki Borek za najładniejszy model kartonowy młodzika i juniora. Nagroda za najlepiej wykonany model samochodu osobowego. Jej fundatorem jest firma Szerewicz Autodetailing. Grand Prix firmy Answer. Nagroda za najładniejszy model okrętu od firmy 3D Druid. Nagroda za najlepszy mikromodel od Człowieka z kartonu. Nagroda za najciekawszy model kolejowy od sklepu Świat Modeli Rybnik. Nagroda za najbardziej gadżeciarski model pojazdu szynowego. Jej sponsorem jest sklep kolejnagadzety.pl Nagroda za najlepszy model w klasach pojazdów cywilnych, motocykli, ciężarówek i motorsport. Jej fundatorem jest Andrzej Jaros. „Mianciowy Sztos” za wyjątkowe modele pojazdów, ze szczególnym naciskiem na tuning. Sponsorem tej nagrody jest Damian Sypień. „Pod But” – to nagroda od Koszalińskiego Plutonu Modelarskiego za najciekawszy model konkursu. Nagroda za najciekawszą budowlę w kategorii młodzik i junior od wydawnictwa Projekt BiM – Papierowy Konstrukt. Nagroda za najlepszy model samolotu pokładowego. Nagrody od grupy Panzer Silesia za modele, które wpadną im w oko. „F-15 Aggressors Award” – Nagroda od grupy Tomcatsky Znakomity modelarz kartonowy Marcin Szebera ufundował aż 3 nagrody a są to: Nagroda za najlepiej wykonane krągłości w standardzie w kategorii modeli kartonowych. Nagroda na najciekawszy model Cesarstwa Japonii z okresu walk na Pacyfiku. Puchar dla najmłodszego uczestnika konkursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 1 Maja Autor Share Napisano 1 Maja (edytowane) Kolejne nagrody Zaserwujemy Wam dziś jeszcze trochę miłego Spam-u związanego z naszym konkursem! Wczoraj i dziś dotarły do nas paczki z nagrodami od naszych wspaniałych sponsorów: Hurtowania modelarska Hobby2000, Sklep modelarski Plastmodel, Firma Arma Hobby Model Kits, Sklep MojeHobby – ufundował vouchery na zakupy, Sklep Świat Modeli Rybnik również przekazał vouchery. Bardzo dziękujemy za przesłane nagrody, które z pewnością ucieszą nagrodzonych i powstaną z nich piękne prace, a być może zobaczymy je w przyszłości na kolejnych edycjach Hoym Model Fest. W najbliższym czasie pojawi się informacja o nagrodach rzeczowych w części kartonowej konkursu Zapraszam do śledzenia działu Aktualności na naszej witrynie ponieważ tam będą pojawiały się najświeższe informacje! Przypominamy również o kończącej się 6 maja internetowej rejestracji modeli. Zarejestruj model Edytowane 1 Maja przez PabloA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Maja Autor Share Napisano 3 Maja Nagrody w kategorii: KARTON Zgodnie z wcześniejszą obietnicą, dziś o nagrodach rzeczowych w kategoriach kartonowych na Hoym Model Fest. Powiedzieć, że nasi wydawcy przysłali nam nagrody to jakby nic nie powiedzieć ,bo zostaliśmy dosłownie zasypani takimi modelami za co serdecznie dziękujemy!! Nasz konkurs wsparli: GPM – modele Kartonowe, modele wycinanie laserem Orlik – Sklep modelarski, model kartonowy Wydawnictwo JSC – sklep modelarski nagrody przekazali również inni modelarze Zapewne to nie ostatni post jeśli chodzi o nagrody rzeczowe Przypominamy o kończącej się 6 maja rejestracji modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Maja Autor Share Napisano 3 Maja Kolekcja specjalna modeli wydawnictwa ANSWER Jak wspominaliśmy już jakiś czas temu, jedną z niezaprzeczalnych atrakcji Hoym Model Fest są modele kartonowe opracowane i zaprojektowane specjalnie na tą okazję. Dziś światło dzienne ujrzały kolejne trzy modele, opracowane z niezwykłą dbałością o szczegóły przez Panią Mariolę Szeffner a wydane przez wydawnictwo modeli kartonowych Answer. Tymi modelami są trzy obiekty znajdujące się na terenie zabytkowej kopalni Ignacy i są to: Widokowa wieża ciśnień, Nadszybie szybu „Kościuszko”, Budynek maszynowni szybu „Kościuszko”. Wraz z następnymi edycjami Hoym Model Fest planowane jest wydanie kolejnych budynków znajdujących się na terenie zabytkowej kopalni Ignacy, tak aby ostatecznie mogła powstać kompletna makieta. Wydawnictwo Answer przekaże te modele jako nagrody dla najmłodszych uczestników konkursu oraz na Nasze warsztaty modelarskie, gdzie będzie je można sklejać na miejscu pod okiem instruktorów. Oczywiście będziecie je mogli również zakupić na stoisku wydawnictwa Answer do czego gorąco Was zachęcamy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja Przygotowania do Hoym Model Fest już na ostatniej prostej! Dziś od rana na Zabytkowej kopalni Ignacy robota wrze aby każdy z Was otrzymał od Nas choć symboliczną pamiątkę z pobytu w Rybniku! Ale to nie wszystko! Nawet Poczciwy Karlik dostaje nowe kolory Przypominamy, że model kartonowy tej lokomotywy został opracowany specjalnie na Nasz konkurs przez wydawnictwo Orlik. Z przecieków można usłyszeć, że na jutro planowane jest malowanie trawy na zielono... PRZYPOMINAM, ŻE REJSTRACJA MODELI KOŃCZY SIĘ JUTRO O 23.59!! NIE CZEKAJCIE DO SAMEGO KOŃCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick72 Napisano 5 Maja Share Napisano 5 Maja Witam Prośba o doprecyzowanie granic kategorii wiekowych. W poście z 23.10.2024: "MŁODZIK (do 12go roku życia), JUNIOR ( od 12 do 18 roku życia)" W poście z 31.01.2025: – młodzik (do 13 lat)– junior (od 13 do 18 lat) Modele już zgoszone. Czy jeżeli mam błędnie przypisane poprawicie sami czy mam zgłosić ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 5 Maja Autor Share Napisano 5 Maja Godzinę temu, maverick72 napisał: Witam Prośba o doprecyzowanie granic kategorii wiekowych. W poście z 23.10.2024: "MŁODZIK (do 12go roku życia), JUNIOR ( od 12 do 18 roku życia)" W poście z 31.01.2025: – młodzik (do 13 lat)– junior (od 13 do 18 lat) Modele już zgoszone. Czy jeżeli mam błędnie przypisane poprawicie sami czy mam zgłosić ponownie. Najświeższy post jest aktualny czyli ten z 31.01. W mailu z potwierdzeniem rejestracji jest link do edycji formularza. Można w ten sposób poprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 8 Maja Autor Share Napisano 8 Maja Informacje dla jadących na Hoym Dla wszystkich wybierających się na HOYM MODEL FEST przygotowaliśmy kilka przydanych informacji przed podróżą. Zapewne większość z Was, która wybiera się do nas z najróżniejszych zakątków Polski samochodem będzie dojeżdżać w kierunku Rybnika autostradą A1 od Gliwic (od węzła A1-A4 Sośnica) dlatego informujemy, aby z autostrady A1 nie zjeżdżać na zjeździe Rybnik w Bełku tylko na kolejnym zjeździe w Żorach (ponieważ DW925 z Bełku przez Stanowice do Rybnika jest zamknięta –remont). Zjeżdżając z A1 w Żorach bardzo łatwo dostaniecie się do Rybnika naszą nową Drogą regionalną Pszczyna-Racibórz czyli DW935. Wystarczy po zjeździe z autostrady na 3 kolejnych rondach kierować się drogowskazami na Rybnik. Gdy już dotrzecie do Rybnika (do samego końca czynnego odcinka dwupasmówki – resztę wybudują na kolejną edycję Hoym Model Fest więc za rok będzie jeszcze łatwiej do nas dojechać) traficie na rondo „Paryż” (poznacie po wieży Eiffla) i tak jak w tym dowcipie – na rondzie prosto, czyli drugim zjazdem na ul. Hetmańską, później ul. Górnośląską, ul. Majora B. Janasa aż do ulicy Ignacego Mościckiego i już jesteście na miejscu (zjazd z Górnośląskiej w ul. Janasa można przeoczyć – jakieś 500m za przejazdem kolejowym między dwoma ostrymi zakrętami). Pozostałym przyjezdnym, którzy na Ignacy pojadą nie od strony Żor przypominamy, że w związku z budową ostatniego odcinka wspomnianej wcześniej drogi Pszczyna-Racibórz na ulicach Sportowej i Raciborskiej (przed skrzyżowaniem z ul. Sportowa) trwają prace drogowe i ruch odbywa się tam wahadłowo. A jak już szczęśliwie do nas dotrzecie to na terenie kopalni Ignacy będą na Was czekać dwa bezpłatne parkingi oraz trzeci rezerwowy (uruchamiany przy okazji większych imprez – wjazd naprzeciwko OSP). Jeżeli natomiast ktoś zamiast 4 kółek wybierzecie 2, bo przecież Rybnik słynie ze ścieżek rowerowych, to jedna z takich ścieżek (jeszcze świeża, oddana do użytku w zeszłym roku) prowadzi właśnie do Zabytkowej Kopalni Ignacy – wzdłuż ulicy Sportowej. Można na nasz festiwal dojechać również pociągiem, ponieważ najbliższa stacja kolejowa Rybnik-Niewiadom na trasie kolejowej Rybnik-Rydułtowy-Racibórz znajduje się jakieś 700m od kopalni. No i dla uzupełnienia tych informacji – bezpośrednio w pobliżu kopalni znajdują się też przystanki autobusowe obsługiwane przez linie komunikacji miejskiej nr: 1, 4, 9, 23 i 24 – rozkład jazdy autobusów KM Rybnik I pamiętajcie, pieszo rowerem czy samochodem – nasza wieża górująca na horyzoncie doprowadzi Was do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 9 Maja Autor Share Napisano 9 Maja Wyróżnienie Grupy Panzer Silesia Jak już informowaliśmy we wcześniejszych wpisach naszym gościem specjalnym tegorocznej edycji Hoym Model Fest jest Grupa PANZER SILESIA. Członkowie grupy uhonorują ich zdaniem najlepszy model naszego konkursu specjalna okolicznościową statuetką Grupy Panzer Silesia, a także wyróżnią inne prace, które wpadną im w oko. Oczywiście zaprezentują również swoje modele na specjalnym klubowym stoisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badis Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Wystawa przeciętna, dodatkowo dla mnie mocno słaby temat, to kwestia odpłatności wejścia, nie żeby mi było żal tych 15 zł. -ale to jakieś dziwny pomysł z tymi biletami . Bywam co prawda tylko na kilku tego typu imprezach (Bytom, Tychy, i nie pamiętam Chrzanów czy Trzebinia) ale wszędzie tam jest wstęp bezpłatny. Ja już raczej na następne edycje tego przedsięwzięcia się nie skuszę, chociaż mam to na miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Na plus: Ciekawe miejsce na rozegranie konkursu modelarskiego. Dobrym pomysłem były pieczątki na kartach zgłoszeniowych bo było wiadomo który model jest wyróżniony. Na minus: W regulaminie jest zapis że rejestracja tylko przez internet a widziałem karty zgłoszeniowe wypisane na miejscu. Ciasno na stołach z modelami.Chyba liczba modeli trochę przerosła organizatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PMStrzelec Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 9 minut temu, Xmen napisał: Na plus: Ciekawe miejsce na rozegranie konkursu modelarskiego. Dobrym pomysłem były pieczątki na kartach zgłoszeniowych bo było wiadomo który model jest wyróżniony. Na minus: W regulaminie jest zapis że rejestracja tylko przez internet a widziałem karty zgłoszeniowe wypisane na miejscu. Ciasno na stołach z modelami.Chyba liczba modeli trochę przerosła organizatorów. Niestety nie mogliśmy być na miejscu, ale widząc relacje i komentarze modelarzy w internecie to pierwsza edycja notuje duży sukces. W obronie organizatorów na wymienione niedogodności napisze jak to jest z punktu widzenia osoby, która też pierwszy raz organizowała konkursu : - wielu modelarzy czeka na ostatni moment z rejestracją , rejestracja zostaje zamknięta i nagle przychodzi chodzą emaila i prośby z możliwością rejestracji na miejscu. Konkursy są dla modelarzy i szkoda odebrać komuś szansę startu przez małe przeoczenie. - myślę, że organizatorzy tak jak i my nie spodziewali się takiej frekwencji na pierwszej edycji i pewnie nie byli przygotowanii logistycznie. Dobrze, że takie uwagi się pojawiają , bo organizator wie co musi poprawić w przyszłej odsłonie wydarzenia. Za rok to jest priorytetowa dla mnie impreza na, której muszę się pojawić ! Pozdrowienia dla Pawła i reszty organizatorów , dużo siły na następny rok, gratulacje ! Świetna Robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja 2 minuty temu, PMStrzelec napisał: wielu modelarzy czeka na ostatni moment z rejestracją , rejestracja zostaje zamknięta i nagle przychodzi chodzą emaila i prośby z możliwością rejestracji na miejscu. Konkursy są dla modelarzy i szkoda odebrać komuś szansę startu przez małe przeoczenie. Regulamin jest po to by go przestrzegać.Jak ktoś czeka na ostatnią chwilę i nie zdąży się zarejestrować to przykro mi bardzo ale nie startuje. Jak organizator dopuszcza odstępstwa od regulaminu to nie ma się co dziwić zawodnikom że próbują go naginać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PMStrzelec Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja Poniekąd masz rację, trzeba wyciągnąć z tego wnioski na kolejne edycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja 4 godziny temu, Badis napisał: Wystawa przeciętna, dodatkowo dla mnie mocno słaby temat, to kwestia odpłatności wejścia, nie żeby mi było żal tych 15 zł. -ale to jakieś dziwny pomysł z tymi biletami . Bywam co prawda tylko na kilku tego typu imprezach (Bytom, Tychy, i nie pamiętam Chrzanów czy Trzebinia) ale wszędzie tam jest wstęp bezpłatny. Ja już raczej na następne edycje tego przedsięwzięcia się nie skuszę, chociaż mam to na miejscu. Jeśli tam byłeś i widziałeś jak duży jest ten teren to nie powinno Cię dziwić to, że impreza dla osób z zewnątrz była biletowana. Wydaje mi się, że jesteś już dorosły i być może rozumiesz, że nic nie jest za darmo i koszty organizacji takiej imprezy są spore. Ale zapewne nigdy nie brałeś udziału w takim "przedsięwzięciu" więc nie widzę sensu tłumaczyć tych kwestii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja 2 godziny temu, Xmen napisał: Na plus: Ciekawe miejsce na rozegranie konkursu modelarskiego. Dobrym pomysłem były pieczątki na kartach zgłoszeniowych bo było wiadomo który model jest wyróżniony. Na minus: W regulaminie jest zapis że rejestracja tylko przez internet a widziałem karty zgłoszeniowe wypisane na miejscu. Ciasno na stołach z modelami.Chyba liczba modeli trochę przerosła organizatorów. Dokładnie tak było w regulaminie ale zrobiliśmy odstępstwo aby dać szansę wszystkim. Faktycznie liczba modeli Nas zaskoczyła ale dzięki wspaniałej pracy osób na sali udało się wszystko zmieścić i obyło się bez szkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badis Napisano 11 Maja Share Napisano 11 Maja (edytowane) Godzinę temu, PabloA napisał: Jeśli tam byłeś i widziałeś jak duży jest ten teren to nie powinno Cię dziwić to, że impreza dla osób z zewnątrz była biletowana. Wydaje mi się, że jesteś już dorosły i być może rozumiesz, że nic nie jest za darmo i koszty organizacji takiej imprezy są spore. Ale zapewne nigdy nie brałeś udziału w takim "przedsięwzięciu" więc nie widzę sensu tłumaczyć tych kwestii Niestety nie rozumiem, co ma wspólnego "wielkość terenu" do kwestii" biletowania osób z zewnątrz". Chyba tak "na szybko" wymyśliłeś sobie jakiś argument, żeby coś napisać Jednakże Twoja nieporadna ironia pod moim adresem odniosła pewien efekt - przekonała mnie definitywnie aby niniejsza edycja tego przedsięwzięcia była ostatnią, którą odwiedziłem (a byłem i w tym i w zeszłym roku), tak aby "wybrańcy z wiedzą tajemną" pozostali w swym kręgu (skoro nie widzisz sensu tłumaczenia kwestii). Mimo wszystko powtórzę, iż ciekawe jak z kosztami organizacji takich imprez jak Bytom (tam to dopiero "jest teren"), czy Tychy (ale i zapewne innych też) radzą sobie ich organizatorzy, skoro są one jednak bezpłatne. A, i przypomniało mi się, jakież 30- ci lat temu brałem udział w wystawie modelarskiej w TZR- z tego co pamiętam była to impreza zupełnie bezkosztowa- tat, tak wiem, zaraz napiszesz iż to było wtedy, a teraz jest dzisiaj i są zupełnie inne realia, co jednak nie jest trafne w świetle wyżej naprowadzonego argumentu o innych festiwalach/wystawach. No, ale dość pisania, bo szkoda się powtarzać i rzucać grochem. Dla informacji piszę, iż nie będę już czytał tego tematu a tym bardziej się w nim wypowiadał. Edit: - nie mogę się jednak powstrzymać od pewnej uwagi: zapewne odstępstwa od regulaminu też były spowodowane " wielkością terenu" Edytowane 11 Maja przez Badis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 11 Maja Autor Share Napisano 11 Maja Niezmiernie cieszę się z tego, że były to Twoje ostanie odwiedziny na tej imprezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi