Longer08 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Witam, pokazać pierwszy model. Jak narazie pomalowałem go w "kamo" i mam zamiar go przejechać sido coby kalki nałożyć i tu moje pytanie do Was czy model jest już na to "gotowy"? A oto zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Witaj i przekonałeś mnie kupuje go w najbliższej przyszłości Na gotowego wygląda ale ten brąz... za jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Może rzeczywiście trochę za jasny ale już zostanie (trudno). :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Taki brąz to jest stosowany w WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 No brąz jakiś nie ten, może to wina zdjęć, dlaczego łopaty są zielone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 No to chyba się trochę z bardzo zasugerowałem nazwą farbki humbrol 160 "German Camouflage Red Brown" Nie jestem pewien ale wydaje mi się że na tej fotce łopata też jest zielona... (kolor kamo) http://www.defencetalk.com/pictures/data/4785/PZH-2000_-_Avalon.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Może rzeczywiście trochę za jasny ale już zostanie (trudno) Po washu i filtrach powinien ściemnieć German Camouflage Red Brown Chyba chodzi o II WŚ... dlaczego łopaty są zielone Niemcy tak malują narzędzia na swoich pojazdach: http://data3.primeportal.net/tanks/hans-hermann_buhling/leopard_2a6/images/leopard_2a6_20_of_73.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 A powinieneś użyć kolorów NATO... Natomiast z łopatami to jest wszystko jedno PS Lufa nie pomalowana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Niemcy tak malują narzędzia na swoich pojazdach: patrz ich, nie wiedziałem że to jakaś reguła, to może chociaż je jakoś postarzej bo tak wyglądają troche plastikowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Chyba chodzi o II WŚ... a mooooże ale jak mówisz że ściemnieje to git! Niemcy tak malują narzędzia na swoich pojazdach:http://data3.primeportal.net/tanks/hans-hermann_buhling/leopard_2a6/images/leopard_2a6_20_of_73.jpg Sugerowałem się podobnymi fotkami. Dzięki to może chociaż je jakoś postarzej bo tak wyglądają troche plastikowo Jest jak dział wskazuje na warsztacie = nie dokończony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 ale jak mówisz że ściemnieje to git! Ale żeby potem nie było na mnie . A filtry i washe to będziesz wiedział jak zrobić co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Wash'a bd próbował olejami dla artystów z wamodem albo white spirit zakupie a filtrów nie dam rady bo to tylko aero się nakłada tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Jest jak dział wskazuje na warsztacie = nie dokończony... To chyba lepiej teraz dawać jakieś podpowiedzi lub propozycje niż w galeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 humbrol 160 "German Camouflage Red Brown" Ale mimo wszystko jakis taki jasny ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 To chyba lepiej teraz dawać jakieś podpowiedzi lub propozycje niż w galeri Mr. Green Spoko Ale mimo wszystko jakis taki jasny ten kolor Może ściemnieje po wash'u. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 A jak nie ściemnieje to polecam Tamiya XF-68 NATO Brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Też mam takiego w pudle, to sobię podpatrzę. Zrobisz coś z lusterkami, czy zostawisz tak jak jest? Chyba lufa jest lekko źle przyklejona, albo to wina zdjęcia, no i wydaje mi się, że ten zielony powinien być lekko ciemniejeszy. Kamo całkiem fajnie wyszło, no i pytanko. Jaką farbą pomalowałeś trzonki od narzędzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Jaką farbą pomalowałeś trzonki od narzędzi? A aż tak to fatalnie wygląda? :P Robiłem to dzisiaj (jeszcze pamiętam) więc odpowiem Ci wydaje mi się wyczerpująco. Sam to zmieszałem z humbroli 5-6 kropelek 93 + 1-2 kropelki 113 A co do lusterek to myślałem żeby przykleić folie ale nie wiem jak to bd wyglądało masz jakiś pomysł? Chyba lufa jest lekko źle przyklejona... W jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Właśnie kolor trzonków mi się podoba. Na lusterka nie mam żadnego pomysłu, dlatego się spytałem, mógłbym sobie podpatrzeć. Co do lufy to wydaje mi się, że jest ona lekko obrócona, ale to może wina zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 jest ona lekko obrócona tak patrze ale to chyba wina fotki bo nie zauważam Jeszcze przy okazji mam pytanko jak malować sido pędzlem? Chodzi mi o to czy rozcieńczać go jakoś i jeśli tak to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Wash'a bd próbował olejami dla artystów z wamodem albo white spirit zakupie a filtrów nie dam rady bo to tylko aero się nakłada tak? Wash'a zrób olejnymi z White Spiritem. A filtr to na ile się orientuję to się pędzlem nakłada nie aerografem, ale może coś przeoczyłem razu pewnego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Wash'a bd próbował olejami dla artystów z wamodem albo white spirit zakupie a filtrów nie dam rady bo to tylko aero się nakłada tak? Wash'a zrób olejnymi z White Spiritem. A filtr to na ile się orientuję to się pędzlem nakłada nie aerografem, ale może coś przeoczyłem razu pewnego. Pozdrawiam. Co do White Spiritu, to dla próby użyłem zwykłej benzyny do zapalniczek, np. Zippo i powiem, że jest lepsza, ponieważ nie paruje tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Longer08 sido prosto z butli skala72 to taka benzyna do napełniania zapalniczek która dostane w każdym kiosku czy tamto to gaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Co do White Spiritu, to dla próby użyłem zwykłej benzyny do zapalniczek, np. Zippo i powiem, że jest lepsza, ponieważ nie paruje tak szybko. To zależy, ja wolę jak mi szybciej paruje, poza tym WS jest delikatniejszy dla powłoki lakierniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 ja używam akryli i dopiero uczę się łosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi