boberm1 Posted October 3, 2024 Share Posted October 3, 2024 Mam na półce już trzy migacze 21-sze , czas na finał. A finalnie sprobuje zrobic tego oto osobnika w nietypowych barwach. Kalki mam, pozostaje kwestia koloru. W/g wyczytanych w czelusciach internetu informacjach, "malunek" tej maszyny zrealizowano mieszajac szarą(FS...?) farbę ze srebrną. Hmm... a moze srebrną z szarą? Niby to samo ale niekoniecznie.Do tego czerń "dodatkow". Moze byc ciekawie kolorystycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted October 3, 2024 Share Posted October 3, 2024 9 minut temu, boberm1 napisał: Jedyny taki Mój znajomy był na nim technikiem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted October 3, 2024 Share Posted October 3, 2024 50 minut temu, boberm1 napisał: Mam na półce już trzy migacze 21-sze , czas na finał. A finalnie sprobuje zrobic tego oto osobnika w nietypowych barwach. Kalki mam, pozostaje kwestia koloru. W/g wyczytanych w czelusciach internetu informacjach, "malunek" tej maszyny zrealizowano mieszajac szarą(FS...?) farbę ze srebrną. Hmm... a moze srebrną z szarą? Niby to samo ale niekoniecznie.Do tego czerń "dodatkow". Moze byc ciekawie kolorystycznie. Ten ciemny to jak dobierałem kolory, to panzer grey, wbrew pozorom nie jest to czarny, a srebrny to była zwykła srebrzanka do grzejników... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm1 Posted October 3, 2024 Author Share Posted October 3, 2024 48 minut temu, Tazman79 napisał: Ten ciemny to jak dobierałem kolory, to panzer grey, wbrew pozorom nie jest to czarny, a srebrny to była zwykła srebrzanka do grzejników... Dzięki za info.... . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm1 Posted November 4, 2024 Author Share Posted November 4, 2024 Tzw "warsztatu" ciag dalszy.... ....teraz bedą nakladane kalki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm1 Posted November 5, 2024 Author Share Posted November 5, 2024 I po kalkach.... A teraz drobnica..... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm1 Posted November 8, 2024 Author Share Posted November 8, 2024 Krok dalej.... Jeszcze trochę. Kabinka , zbiornik podkadlubowy i fidrygałki antenkowe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted November 8, 2024 Share Posted November 8, 2024 W dniu 5.11.2024 o 09:40, boberm1 napisał: Szachownica do zmiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted November 8, 2024 Share Posted November 8, 2024 (edited) 35 minut temu, Grzes napisał: Szachownica do zmiany Starym dobrym obyczajem było poczekać do galerii. Edited November 8, 2024 by _OldMan_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted November 8, 2024 Share Posted November 8, 2024 Teraz, _OldMan_ napisał: Starym dobrym obyczaje było poczekać do galerii. Masz rację.... Ale skucha! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boberm1 Posted November 8, 2024 Author Share Posted November 8, 2024 (edited) Drodzy Panowie - a niedoczekanie - nie będzie żadnych takich . To jest .bis na miare moich mozliwości I ten .bis na półce dożyje swoich dni ( wszak kiedyś dopadną go dwa Szkodniki zwane wnukami). Ergo - skuchy drodzy @Grzesi @OldMan nie ma. :-)) Edit:.... Trochę kłuło po gałach- poprawilem kalki. .. Edited November 9, 2024 by boberm1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts