boberm1 Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października Mam na półce już trzy migacze 21-sze , czas na finał. A finalnie sprobuje zrobic tego oto osobnika w nietypowych barwach. Kalki mam, pozostaje kwestia koloru. W/g wyczytanych w czelusciach internetu informacjach, "malunek" tej maszyny zrealizowano mieszajac szarą(FS...?) farbę ze srebrną. Hmm... a moze srebrną z szarą? Niby to samo ale niekoniecznie.Do tego czerń "dodatkow". Moze byc ciekawie kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października 9 minut temu, boberm1 napisał: Jedyny taki Mój znajomy był na nim technikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października 50 minut temu, boberm1 napisał: Mam na półce już trzy migacze 21-sze , czas na finał. A finalnie sprobuje zrobic tego oto osobnika w nietypowych barwach. Kalki mam, pozostaje kwestia koloru. W/g wyczytanych w czelusciach internetu informacjach, "malunek" tej maszyny zrealizowano mieszajac szarą(FS...?) farbę ze srebrną. Hmm... a moze srebrną z szarą? Niby to samo ale niekoniecznie.Do tego czerń "dodatkow". Moze byc ciekawie kolorystycznie. Ten ciemny to jak dobierałem kolory, to panzer grey, wbrew pozorom nie jest to czarny, a srebrny to była zwykła srebrzanka do grzejników... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października 48 minut temu, Tazman79 napisał: Ten ciemny to jak dobierałem kolory, to panzer grey, wbrew pozorom nie jest to czarny, a srebrny to była zwykła srebrzanka do grzejników... Dzięki za info.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Listopada Autor Share Napisano 4 Listopada Tzw "warsztatu" ciag dalszy.... ....teraz bedą nakladane kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 5 Listopada Autor Share Napisano 5 Listopada I po kalkach.... A teraz drobnica..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 8 Listopada Autor Share Napisano 8 Listopada Krok dalej.... Jeszcze trochę. Kabinka , zbiornik podkadlubowy i fidrygałki antenkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada W dniu 5.11.2024 o 09:40, boberm1 napisał: Szachownica do zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada (edytowane) 35 minut temu, Grzes napisał: Szachownica do zmiany Starym dobrym obyczajem było poczekać do galerii. Edytowane 8 Listopada przez _OldMan_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Teraz, _OldMan_ napisał: Starym dobrym obyczaje było poczekać do galerii. Masz rację.... Ale skucha! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 8 Listopada Autor Share Napisano 8 Listopada (edytowane) Drodzy Panowie - a niedoczekanie - nie będzie żadnych takich . To jest .bis na miare moich mozliwości I ten .bis na półce dożyje swoich dni ( wszak kiedyś dopadną go dwa Szkodniki zwane wnukami). Ergo - skuchy drodzy @Grzesi @OldMan nie ma. :-)) Edit:.... Trochę kłuło po gałach- poprawilem kalki. .. Edytowane 9 Listopada przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi