Barthass Napisano 8 Listopada Autor Share Napisano 8 Listopada Cześć! Działam dalej, im bardziej wchodzę w szczegóły tym więcej dorabiam i przerabiam Skupiłem się na przedzie pojazdu, konwersja Legend pozwala nam zbudować pojazd wczesnej wersji i taki tez zacząłem budować, ale w miarę budowy zmieniłem plany i robię wersję późniejszą. Jedną z różnic są błotniki z przodu, jednak nie przerobiłem obu tylko jeden gdyż znalazłem zdjęcia, gdzie pojazdy późniejsze mają założony zamiennie jeden błotnik wczesny, tak więc i u mnie jest taki mix, będzie ciekawiej. Dorobiłem też kanał kablowy, którym idzie przewód do lewej zagłuszarki IED, zagłuszarek nie będzie ale przewody do jednej jak i drugiej będą leżały pozwijane na kadłubie, czekam za cyną o odpowiedniej średnicy Przykleiłem też do wyrzutni granatów łańcuszki a do błotników uszy, które w oryginale służą do podniesienia i zablokowania błotnika podczas serwisowania zawieszenia. Patrząc od przodu z lewej strony błotnik wczesny, z prawej późny: Tutaj na odwrót Błotnik zabezpieczony wspomnianym łańcuchem: A to moje wypociny (błotnik wczesny) Późny: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Listopada Autor Share Napisano 9 Listopada Są i kabelki, przód skończony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 9 Listopada Share Napisano 9 Listopada (edytowane) Moje zdanie na temat modelu znasz ,, deluxe,, , co do samego pojazdu często można spotkać się z fotkami gdzie na przednich błotnikach są przykręcone/spawane takie elementy , wiesz może do czego mają one służyć? Edytowane 9 Listopada przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Listopada Autor Share Napisano 9 Listopada 1 minutę temu, bulik58 napisał: Moje zdanie na temat modelu znasz ,, deluxe,, , co do samego pojazdu często można spotkać się z fotkami gdzie na przednich błotnikach są przykręcone/spawane takie elementy , wiesz może do czego mają one służyć? To jest najnowsza wersja Pumy, sprawa błotników jest prosta, w tej wersji są one w przedniej części w pełni gumowe, a te elementy to przykręcone metalowe wzmocnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 11 godzin temu, Barthass napisał: ...są one w przedniej części w pełni gumowe, a te elementy to przykręcone metalowe wzmocnienia. Dzięki. Obstawiałem iż tylko przednia część błotnika jest gumowa (pocięta na 5 kawałków) jak w w wielu innych pojazdach panc. a reszta to blacha gdyż jest gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Listopada Autor Share Napisano 10 Listopada 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Dzięki. Obstawiałem iż tylko przednia część błotnika jest gumowa (pocięta na 5 kawałków) jak w w wielu innych pojazdach panc. a reszta to blacha gdyż jest gładka. Tym razem całą przednią część zamienili na gumową, zresztą sprytnie bo to jeden z pierwszych elementów ulegających uszkodzeniu podczas eksploatacji. Na pierwszym zdjęciu trzeci pojazd ma naderwany błotnik, na drugim zdjęciu już całkowicie zdjętą gumową część na jednym błotniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Super fotki , dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Listopada Autor Share Napisano 13 Listopada Cześć! I stało się, ostatnie detale na miejscu- okablowanie tylnych świateł na ramie wyrzutni, tym samym zakończyłem montaż Pumy, czas na wyrzutnie Carpet (po ichniemu "Ritzoof") 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada To białe czym kabel mocowałeś to co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Listopada Autor Share Napisano 14 Listopada 8 godzin temu, piotrkur napisał: To białe czym kabel mocowałeś to co to? To najzwyklejszy pręcik polistyrenowy, kabel składa się z kilku kawałków, nie przechodzi na wylot. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 14 Listopada Share Napisano 14 Listopada Fajnie to idzie. Gratuluję cierpliwości. Czy na pewno umiejscowienie kabla w rejonie przyspawanego uchwytu do podnoszenia jest ok? Przy podnoszeniu kabelek by miał smutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Listopada Autor Share Napisano 14 Listopada Umiejscowienie jest okej, ten kabel jest zamocowany tylko przed uchwytem, za uchwytem już luźno schodzi za puszkę wiec wystarczy go przesunąć i mozna użyć uchwytu Tam ogólnie z tymi przewodami do wyrzutni jest bajzel, wszystko luźno wisi a czasem jest spięte, wolna amerykanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Listopada Autor Share Napisano 15 Listopada W końcu nadeszło nieuniknione. Po kilku dobrych godzinach i złożeniu do kupy kilkudziesięciu części powstała jedna sekcja wyrzutni, zostały jeszcze dwie, generalnie obłęd 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Sobota o 07:31 Share Napisano Sobota o 07:31 Wyglada…symetrycznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Sobota o 18:53 Share Napisano Sobota o 18:53 Ładnie , jest na co popatrzeć i w razie czego skopiować Bartku czy te szperacze przy km -ach maja jakieś okablowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Sobota o 20:12 Autor Share Napisano Sobota o 20:12 57 minut temu, Mirek66 napisał: Ładnie , jest na co popatrzeć i w razie czego skopiować Bartku czy te szperacze przy km -ach maja jakieś okablowanie ? Dzięki Mirku! Szperacz zamontowałem tylko na stacji uzbrojenia OWS, tak będzie przewód do niego ale dopiero założę go podczas malowania, teraz by tylko przeszkadzał, będzie leżał zwinięty obok stacji uzbrojenia, gdyż oryginalnie gdy jest używany najprawdopodobniej przechodzi przez właz operatora uzbrojenia (tu niestety nie mam zdjęcia na podkładkę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Niedziela o 11:24 Share Napisano Niedziela o 11:24 Dzięki Bartku , twoja relacja dużo mi pomaga w budowie . W większości korzystam z fotek PRIME PORTAL ale i tak nie będę detalizował tak jak ty gdyż nie skończył bym tematu do świąt . Podpatruję dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Niedziela o 17:33 Autor Share Napisano Niedziela o 17:33 6 godzin temu, Mirek66 napisał: Dzięki Bartku , twoja relacja dużo mi pomaga w budowie . W większości korzystam z fotek PRIME PORTAL ale i tak nie będę detalizował tak jak ty gdyż nie skończył bym tematu do świąt . Podpatruję dalej . O, czyli dłubiesz Pumę, pochwal się jak tam idzie budowa, pamiętam, że zawsze było na co popatrzeć. Jeśli potrzeba zdjęć czy informacji to chętnie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Poniedziałek o 20:27 Share Napisano Poniedziałek o 20:27 W dniu 14.11.2024 o 09:22, Michal_1981 napisał: Fajnie to idzie. Gratuluję cierpliwości. Czy na pewno umiejscowienie kabla w rejonie przyspawanego uchwytu do podnoszenia jest ok? Przy podnoszeniu kabelek by miał smutek Jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz te kabelki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano Środa o 17:09 Share Napisano Środa o 17:09 Hej Bartku , z fotkami tragedii niema mam sporo ale nie mogę znaleźć z kompletnym KMT Nochri Dalet . Z samym adapterem mam parę fotek , ale ja robię z talerzówka i takiej fotki mi brak . Co do etapu jestem trochę za tobą , to dobrze bo mogę coś podpatrzeć . Pozdro Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Środa o 18:36 Autor Share Napisano Środa o 18:36 Godzinę temu, Mirek66 napisał: Hej Bartku , z fotkami tragedii niema mam sporo ale nie mogę znaleźć z kompletnym KMT Nochri Dalet . Z samym adapterem mam parę fotek , ale ja robię z talerzówka i takiej fotki mi brak . Co do etapu jestem trochę za tobą , to dobrze bo mogę coś podpatrzeć . Pozdro Mirek . Jak w weekend wrócę z delegacji to coś dla Ciebie znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Środa o 20:14 Share Napisano Środa o 20:14 (edytowane) W dniu 15.11.2024 o 22:17, Barthass napisał: W końcu nadeszło nieuniknione. Po kilku dobrych godzinach i złożeniu do kupy kilkudziesięciu części powstała jedna sekcja wyrzutni, zostały jeszcze dwie, generalnie obłęd Tą gumę też będziesz zakładał ? Edytowane Środa o 20:15 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Środa o 20:45 Autor Share Napisano Środa o 20:45 28 minut temu, bulik58 napisał: Tą gumę też będziesz zakładał ? Oczywiście, jest w zestawie jako blaszka, coś ją spróbuję trochę powyginać, ale nieznacznie, nie chcę jej zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Środa o 20:52 Share Napisano Środa o 20:52 (edytowane) 15 minut temu, Barthass napisał: Oczywiście, jest w zestawie jako blaszka, coś ją spróbuję trochę powyginać, ale nieznacznie, nie chcę jej zniszczyć. Nie lepiej ją zrobić z prawdziwej gumy np. dętki rowerowej lub podobnej do tych które używa Kamil K. do pojazdow z b.Jugosławi , lub olowianej blaszki w której możesz zrobić te wgłębienia w miejscu montowania ? Bo blaszka według mnie to chyba nie najlepszy i mało realistyczny wybór ? Edytowane Środa o 21:02 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano Środa o 21:01 Autor Share Napisano Środa o 21:01 4 minuty temu, bulik58 napisał: Nie lepiej ją zrobić z prawdziwej gumy np. dętki rowerowej lub podobnej do tych które używa Kamil K. do pojazdow z b.Jugosławi , lub olowianej blaszki ? Bo blaszka według mnie to chyba nie najlepszy i mało realistyczny wybór ? Zastanowię się, ale z drugiej strony nie bardzo chcę się w to bawić, sama wyrzutnia jest już dość pracochłonna i testuje moją cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi