CH123 Napisano 19 Października Share Napisano 19 Października (edytowane) Witam Chciałbym pokazać swoją pierwszą figurkę. Mój główny model jest wyjątkowo absorbujący i dość często monotonny. Nigdy nie miałem do czynienia z figurkami więc wszelkie rady i krytyka będą cenne. Liczę, że w międzyczasie się czegoś nauczę, ale bez spiny i w formie miło spędzonego czasu Na początek wybrałem kilka (raczej) prostych figurek ze świata hirołsów. Druk z żywicy we własnym zakresie- jak ktoś jest zainteresowany mogę podesłać linka do autora plików Rycerzowi brakuje jeszcze miecza, a do smoka i hydry czekam na farbki. Znajomy polecił mi potraktowanie figurek w ostatniej fazie washem. Zamówiłem Citadel SHADE Nuln Oil- pytanie czy mogę go zastosować na różnych kolorach. Widziałem na filmikach jak modelarz stosował różne odcienie washy do różnych kolorów, tylko dla manie ta opcja wychodzi za drogo Rycerz 80mm Złoty smok 60mm Zielony smok 50 kilka mm Edytowane 20 Października przez CH123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października (edytowane) Możesz stosować techniki właściwie dowolnie w malowaniu figurek wydruków.Farby każde do figurek też. Sam maluję obecnie Michała Archanioła 3D.Podstawa to Podkład.Ja dałem szary matt obojętny ważne jakiś neutralny kolor Tamiya akrylowy.Reszta na to olejne artystyczne i akryle zwykłe typu Vallejo itp.... Edytowane 20 Października przez push-up78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października Czyli zostaje testowanie. Też mam tego Archanioła, czeka w kolejce. Sprawdzałeś może spasowanie? U mnie bolec w prawym skrzydle wymagał dość mocnego szlifowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 20 Października Share Napisano 20 Października 4 godziny temu, CH123 napisał: Czyli zostaje testowanie. Też mam tego Archanioła, czeka w kolejce. Sprawdzałeś może spasowanie? U mnie bolec w prawym skrzydle wymagał dość mocnego szlifowania Tak zeszlifowane i już pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października Zaktualizowałem Blendera do wersji 4.2.1 jak wrzucisz kilka stl to złączy je automatycznie i można wyeksportować jako jedną figurkę. Przydatna funkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Bosz! A ja kombinowałem kiedyś jak scratchbuildować postacie z Hirołsów 3 z dostępnych rycerzy i fantasy. Gdzie takie cuda się dostanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 21 Października Share Napisano 21 Października Godzinę temu, kret69 napisał: ... Gdzie takie cuda się dostanie? Dokładnie! Nawet jak nie pomaluję to tzw. must have Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 21 Października Autor Share Napisano 21 Października (edytowane) 8 godzin temu, kret69 napisał: Bosz! A ja kombinowałem kiedyś jak scratchbuildować postacie z Hirołsów 3 z dostępnych rycerzy i fantasy. Gdzie takie cuda się dostanie? A tutaj https://cults3d.com/en/users/psaycrow/3d-models Na CG Trader też jest sporo różnych Nawet z naszym wiedźminem tylko trzeba sprawdzać w opisie po prawej czy jest 3d print ready https://www.cgtrader.com/3d-models?author=danielsdestineddesigns https://www.cgtrader.com/search?keywords=witcher Edytowane 21 Października przez CH123 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi