Skocz do zawartości

Figurki Heroes 3 druk 3d

CH123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym pokazać swoją pierwszą figurkę. Mój główny model jest wyjątkowo absorbujący i dość często monotonny.

Nigdy nie miałem do czynienia z figurkami więc wszelkie rady i krytyka będą cenne. Liczę, że w międzyczasie się czegoś nauczę, ale bez spiny i w formie miło spędzonego czasu

Na początek wybrałem kilka  (raczej) prostych figurek ze świata hirołsów. Druk z żywicy we własnym zakresie- jak ktoś jest zainteresowany mogę podesłać linka do autora plików 

Rycerzowi brakuje jeszcze miecza, a do smoka i hydry czekam na farbki. Znajomy polecił mi potraktowanie figurek w ostatniej fazie washem. Zamówiłem Citadel SHADE Nuln Oil- pytanie czy mogę go zastosować na różnych kolorach. Widziałem na filmikach jak modelarz stosował różne odcienie washy do różnych kolorów, tylko dla manie ta opcja wychodzi za drogo

Rycerz 80mm

Złoty smok 60mm

Zielony smok 50 kilka mm

jHFWkvuh.jpg8afebv7h.jpg

zDfCUFjh.jpg

xhLuvDbh.jpg

Edytowane przez CH123
  • Like 1

Możesz stosować techniki właściwie dowolnie w malowaniu figurek wydruków.Farby każde do figurek też. Sam  maluję obecnie Michała Archanioła 3D.Podstawa to Podkład.Ja dałem szary matt obojętny ważne jakiś neutralny kolor Tamiya akrylowy.Reszta na to olejne artystyczne i akryle zwykłe typu Vallejo itp....IMG_0516.thumb.JPG.99bd609fd9ed879625bdf6e90f162259.JPG

IMG_0517.thumb.JPG.af4b361caa01b9e8cd6bfaf2a9554dde.JPG

Edytowane przez push-up78
  • Like 1

4 godziny temu, CH123 napisał:

Czyli zostaje testowanie. Też mam tego Archanioła, czeka w kolejce.  Sprawdzałeś może spasowanie? U mnie bolec w prawym skrzydle wymagał dość mocnego szlifowania

Tak zeszlifowane i już pasuje.🙂

Bosz! A ja kombinowałem kiedyś jak scratchbuildować postacie z Hirołsów 3 z dostępnych rycerzy i fantasy.

Gdzie takie cuda się dostanie?

• Like 1

8 godzin temu, kret69 napisał:

Bosz! A ja kombinowałem kiedyś jak scratchbuildować postacie z Hirołsów 3 z dostępnych rycerzy i fantasy.

Gdzie takie cuda się dostanie?

A tutaj

https://cults3d.com/en/users/psaycrow/3d-models

Na CG Trader też jest sporo różnych

Nawet z naszym wiedźminem tylko trzeba sprawdzać w opisie po prawej czy jest 3d print ready

https://www.cgtrader.com/3d-models?author=danielsdestineddesigns

https://www.cgtrader.com/search?keywords=witcher

Edytowane przez CH123
  • Like 1