Evildead Napisano Niedziela o 19:33 Share Napisano Niedziela o 19:33 No ładne błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 19:40 Autor Share Napisano Niedziela o 19:40 5 minut temu, Evildead napisał: No ładne błotko 18 minut temu, Macisso napisał: Błotniście Miało być wilgotno i błotniście no i jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 19:42 Share Napisano Niedziela o 19:42 1 minutę temu, patrykd napisał: Miało być wilgotno i błotniście no i jest. No i fajnie, idzie to wszystko w dobrą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano Niedziela o 19:57 Share Napisano Niedziela o 19:57 45 minut temu, patrykd napisał: Podoba mi się bardzo jego bryła bo w końcu jest kompletna. No ładne cacko, fiu fiu fiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 20:11 Autor Share Napisano Niedziela o 20:11 13 minut temu, Gregory napisał: No ładne cacko, fiu fiu fiu A co z tsoim pz4 sie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano Niedziela o 20:47 Share Napisano Niedziela o 20:47 17 minut temu, patrykd napisał: 30 minut temu, Gregory napisał: A co z tsoim pz4 sie dzieje? Czwórka na razie odłożona i do końca roku raczej do niej nie wrócę, ale nie porzucam tematu. Zacząłem lutować kosz, ale padła mi lutownica, nowa doszła i czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 20:50 Autor Share Napisano Niedziela o 20:50 (edytowane) 2 minuty temu, Gregory napisał: Czwórka na razie odłożona i do końca roku raczej do niej nie wrócę, ale nie porzucam tematu. Zacząłem lutować kosz, ale padła mi lutownica, nowa doszła i czeka No to bierz się do roboty bo temat masz fajny i się przykładasz należycie. Edytowane Niedziela o 20:50 przez patrykd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory Napisano Niedziela o 21:24 Share Napisano Niedziela o 21:24 32 minuty temu, patrykd napisał: No to bierz się do roboty bo temat masz fajny i się przykładasz należycie. Będzie robione, może jeszcze w grudniu coś wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Wtorek o 22:07 Autor Share Napisano Wtorek o 22:07 Czy ktos wie jak nazywaja sie te mundury. Jaki to wzór? Pottzebuje znalezc jakis zestaw farb by te mundury pomaliwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano Wtorek o 22:45 Share Napisano Wtorek o 22:45 (edytowane) Wyglądają trochę jak ta żandarmeria: https://www.alamy.com/woodhall-spa-1940s-festival-american-soldiers-military-police-mps-stood-at-the-road-block-image240694738.html?imageid=D6658673-AE77-49BC-BA7D-F6F132C48370&pn=1&searchId=60899841e30ccf38079961c05a7e79db&searchtype=0 --- Pas przynajmniej, ale ten stojący zdaje się być ubrany w "5 button wool sweater" Edytowane Wtorek o 23:09 przez Kalor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Środa o 09:17 Share Napisano Środa o 09:17 (edytowane) 11 godzin temu, patrykd napisał: Czy ktos wie jak nazywaja sie te mundury. Jaki to wzór? Pottzebuje znalezc jakis zestaw farb by te mundury pomaliwać A więc zaczynając od góry masz standardowy hełm M1. Dalej żołnierz ma założony sweter wełniany, w kolorze oliwkowym, przy czym na figurce ze zdjęcia jest zbyt ciemny i zielony . Konkretnie ten wzór: Potem mamy spodnie, tutaj ze względu na krój zszycia klapy w kroku i szerokość nogawek obstawiałbym na drelichowe spodnie M43. One były w kolorze bardziej zielono-oliwkowym (figurka z twojego zdjęcia pod tym kątem jest w sumie ok): Buty to M43 Buckle Boots, fabrycznie w kolorze naturalnej, brązowawej skóry, podczas użytkowania pastowane przez żołnierzy zwykle na ciemny brąz lub na czaro. Tutaj masz oryginale buty w stanie prawie fabrycznym: Do tego pas, ładownica i bandażownica. O ile ładownica i bandażownica na figurce są pomalowane w prawidłowy kolor, o tyle pas już nie do końca. Ja bym szedł w jego odcień taki jak na ładownicy i bandażownicy, czyli bardziej prawidłowy OD3, a nie w odcień zielony OD7. Ogólnie ta figurka to fajny i nietypowy (z uwagi na założony tylko sweter, bez kurtki mundurowej) przykład późno-wojennej sylwetki amerykańskiej, idealny do posadowienia przy Sturmtigerze Edytowane Środa o 09:19 przez PiterATS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Środa o 12:14 Autor Share Napisano Środa o 12:14 Dzieki za pomoc panowie. A ten w lufie ma kurtke m43? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano Środa o 15:12 Share Napisano Środa o 15:12 2 godziny temu, patrykd napisał: Dzieki za pomoc panowie. A ten w lufie ma kurtke m43? Nie. Sądząc po kołnierzu i zewnętrznych ściągaczach rękawów które też tam chyba wydają się być, to jest to zdecydowanie kurtka M41: Musisz więc pamiętać przy malowaniu, że M41 były stosunkowo jasne, mniej więcej w podobnej kolorystyce jak oporządzenie typu pas, ładownice, plecaki itp. Czyli odcień zbliżony do OD3, o którym wspominałem w poprzednim poście. Tak więc "firmowa" figurka na pudełku producenta też ma pod tym kątem niewłaściwy kolor. Nie ma co sugerować się więc kolorystyką na okładce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Środa o 15:35 Autor Share Napisano Środa o 15:35 Dzięki za pomoc. Nigtshift ma też te same figurki. Jestem ciekaw jak jemu pójdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi