Skocz do zawartości

Mun. Schl. 38(t)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozpocząłem sklejać to maleństwo

9320aabd9e62c065.jpeg

Jak narazie klei się całkiem przyjemne choć niektóre części są super małe

0ee097427e1a804f.jpg

c22eebfbf08bb158.jpg

500d77f7422ca596.jpg

Napisano

Model jest rzadko spotykany (przynajmniej w tej skali) na forach modelarskich

Napisano

Zbyszek, by Ci sie lepiej z tymi blaszkami współpracowało, postaraj sie je odchudzic pilnikiem, są dość grube, przez co łamliwe - a po zeszlifowaniu bedą sie i lepiej prezentowały.

Za wczasy sprawdź jak Ci leża gaski, bo nie wiem czy nie bedziesz musiał popracowac nad kołami zebatymi,jak i tymi na tyle.

Składałem podobna pozycję firmy ATTAK(? poprawcie jak pomyliłem), i pomimo ze tam dodaja el. żywiczne stawiam na UM, te podwozia składa sie o wiele przyjemniej.

Napisano

Co ro tzw. gąsek, to najpierw jest poskładaj na sucho i dopasuj, inaczej będzie miał problemy, sprawdź również jak pasują do koła zębatego, zapewne trzeba będzie podpiłować.

Blaszki koniecznie trzeba ścienić i "odhartować" np. nad zapalniczka zippo, te wypraski są cholernie twarde i kruche : znam z autopsji.

Napisano

Fajnie. Też mam takiego na warsztacie. Mój ma być w wersji deczko zdezelowanej i porzuconej jako element dioramy.

Czy ktoś ma choć jedno zdjęcie pojazdu z epoki?!

Pozdrawiam!

Napisano

Koszmar jak cholera, ale dasz radę, popraw te "opinacze" gumowe na kołach. Jedna uwaga, zaczynaj od długich części gąsienic i od dołu, jak ci się coś zwali na górnych gąskach, to błotnik częściowo zamaskuje i ty będziesz tylko o tym wiedział

Fajna ta Skoda.

e02b0d7217cb2761.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Model zakończony, zdjęcia dam jutro na galerie, okażę się czy jest tak tragiczny jak mi się wydaje.