Pafica Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Wziąłem się za tą katedrę z Mirage hobby głównie dlatego, by wreszcie wykonać coś porządnego, a nie jako trening. Słówko o modelu. Jest bardzo nierówny. Ma świetny układ jezdny, gumisie, bardzo ładny kadłub, kiepską wieżę i 75 składaną z dwóch połówek. Poza tym ładne nity, miejscami zagmatwana instrukcja, pokaźny zestaw kalek i malutka blaszka z grillem, osłonami świateł i wnętrzami włazów, których nie wykorzystam, bo wnętrze świeci pustką. Póki co, zrobiłem tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Ogółem konstrukcja czołgu jest ciekawa, czekam na kolejne fotki i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Witam! 75 składaną z dwóch połówek Kwintesencja Miraża - no i jeszcze ta sexowna gumowa lina holownicza Palce lizać . Kleiłem niegdyś ich "Lee". Po za ww. babolem reszta jest całkiem niezła - ale to już kolega zauważył. Gumki też dobrze siadają. Popodglądam sobie zmagania z tematem bo mam ochotę kupić sobie takiego samego a póki co "Lee" skretować i malnąć powtórnie. Życzę powodznia ! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Niebanalny pojazd i epoka. Fajnie się zapowiada. Dla "wczucia się" w klimat polecam zobaczenie "Sahary" z Humprey-em Bogartem gdzie pojazd podobny występuje w roli głównej ;-) Stareńki film ale świetnie się ogląda. Bardzo go lubię i polecam! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 wspaniale, temat kocham, życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Niebanalny pojazd i epoka. Fajnie się zapowiada. Dla "wczucia się" w klimat polecam zobaczenie "Sahary" z Humprey-em Bogartem gdzie pojazd podobny występuje w roli głównej ;-) Stareńki film ale świetnie się ogląda. Bardzo go lubię i polecam! Pozdrawiam Widziałem ten film nawet ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 No to dzisiaj będzie co robić w domu, biedny kabelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Zaniedbuję relację, ale ja niegrzeczny jestem, ach...... Trawionki na lampki Ciężka walka ze szparami...Jak ja nielubię Miraga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 A jak odzyskasz nity, bo chyba się trochę zniszczyło przy tej walce ze szparami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Kółeczka chyba niedokładnie pomalowane - miejsce między kołem a gumowym bandażem. Faktycznie, super ten model nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Kółeczka chyba niedokładnie pomalowane - miejsce między kołem a gumowym bandażem. Na pewno, masz rację. Oczywiście ja tak tego nie zostawię, o nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 No i pierwsze problemy z malowaniem. Mam zamiar wykonać wóz z I pułku Scots Greys, która we wrześniu 42 była już jednostką pancerną 4 Brygady panc. 7 Dywizji Panc. Szczurów pustyni. Instrukcja mówi, by malować w piaskowy z brązowymi lub zielonymi plamami. Ale coś mi świta, że mogły to być również czarne, lub ciemnoszare plamy. Mam rację czy bredzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Paweł, o malowaniu sienie wypowiem ale na szpary jest świetna szpachlówka akrylowa spatolino - możesz kupić małą puszkę w sklepie budowlanym. ma rewelacyjne właściwości - możesz ją wprowadzić w dowolnie małą szczelinę i później obrobić np. wykałaczką albo nożykiem. nity można dorobić z kropelek wikolu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Small "reference": http://www.missing-lynx.com/gallery/small/grant_szaloga.html ale pewnie już widziałeś ;-) Nieźle Ci idzie! Dawaj dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi