makinen Napisano wczoraj o 21:41 Share Napisano wczoraj o 21:41 Dobre te dwie pierwsze foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano wczoraj o 21:55 Share Napisano wczoraj o 21:55 W dniu 13.11.2024 o 08:15, piotrkur napisał: O jakiej książce mówisz?Tutaj nie znalazłem.. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem książek do APC &Toga i właśnie tej. Jak by ktoś chciał aby coś wytłumaczyć to proszę priv. Niestety na podstawie ww. Książki można stwierdzić że dodatkowe opancerzenie z Eduarda jest mocno uproszczone i w zasadzie tylko z zewnątrz przypomina tyle o ile oryginał ( np. praktycznie brak kompletnego stelaża do mocowania do kadłuba). Zdecydowanie lepszy jest zestaw legenda LF1429 tylko cena kosmiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu 12 godzin temu, wiec4-13 napisał: Ja jestem szczęśliwym posiadaczem książek do APC &Toga i właśnie tej. Jak by ktoś chciał aby coś wytłumaczyć to proszę priv. Niestety na podstawie ww. Książki można stwierdzić że dodatkowe opancerzenie z Eduarda jest mocno uproszczone i w zasadzie tylko z zewnątrz przypomina tyle o ile oryginał ( np. praktycznie brak kompletnego stelaża do mocowania do kadłuba). Zdecydowanie lepszy jest zestaw legenda LF1429 tylko cena kosmiczna... Masz na myśli ten zestaw Legend LF1429 Toga Armored Shields set for the IDF M113 ? Zestaw Eduarda nie jest tak wypasiony jak ten Legenda , brakuje mu głównie przedniego stelaża , ale przy odrobinie chęci i materiału można coś z Edka wycisnąć. P.S. Fotki pochodzą z Internetu Legend Edek + wlasna inicjatywa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Godzinę temu, bulik58 napisał: Edek + wlasna inicjatywa Twoja inicjatywa czy z sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, piotrkur napisał: Twoja inicjatywa czy z sieci? Nie Piotrze , foto pochodzi z sieci o czym wspomniałem w poprzednim poście. Jest tylko przykładem jak można tańszym kosztem osiągnąć zadawalający efekt. P.S.Końcowy efekt też ciekawy Edytowane 10 godzin temu przez bulik58 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 9 godzin temu Share Napisano 9 godzin temu 2 godziny temu, bulik58 napisał: ale przy odrobinie chęci i materiału można coś z Edka wycisnąć. Oczywiście zwłaszcza że cena tego zestawu to bardzo skuteczny motywator . Obstawiam że w czasach kiedy Edek wypuszczał ten zestaw uboga była dokumentacja do tego pojazdu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Dokładnie, niestety dokumentacja taka jak dziś w tamtych czasach była trudna do pozyskania. Nie mniej to fajny zestaw, wystarczy dorobić przedni stelaż, na resztę trzeba przymknąć oko. Ciekawe jak się mają wymiary modelu z AFV do Academy/Tamiya żeby dopasować pancerz z Legend, bo chodzi mi coś fajnego po głowie U mnie w szafie jeszcze siedzi taki niedokończony karaluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 25 minut temu, Barthass napisał: U mnie w szafie jeszcze siedzi taki niedokończony karaluch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi