Jump to content

Rise of Tomb Rider - górska Lara Croft

MayonesEXG7
 Share

Recommended Posts

Dziękuję za druk koledze z forum. Trochę z innej beczki. Mam pomysł na dioramę wstępnie, ale nie chciałem powielać pomysłu pewnej Pani z YT, która fajne podłożę do wspinaczki zrobiła dla Lary. Zawsze podczas budowy, plany mogą się zmienić, co do otoczenia. Idzie zima, więc musi w tej pozycji panienka wykonać jakiś wysiłek na szczycie. Zapewne większość lubi skąpe odziane panie🤣-tutaj w ciszkach. Powoli, zobaczymy jak będzie szło, bo czasowo słabo na modeling ostatnio. Poszedł epoxy puty na łączeniu, na ręcę lepiej to wygląda. Druk ładny, ale materiał kruchy. Każdą z podpór-odcinamy pojedynczo.                                                                                                               image.thumb.jpeg.ddd075d885222da2d3d22436f90e8e18.jpeg                                                                                                  

20241119_121714

20241119_121734

20241119_121803

20241119_121741

Edited by MayonesEXG7

Akurat 'młoda Lara' jakoś lepiej wygląda w różnych ubraniach ..

Ale siedzę cichutku w kąciku i podglądam warsztat lepszych od siebie.

Muszę się czegoś nauczyć a podglądanie lepszych to jedna z lepszych metod.

Czym kleiłeś elementy do siebie? CA?

• MayonesEXG7 changed the title to Rise of Tomb Rider - górska Lara Croft

Więc pierwsze malunki aero. 

Resztę doprawiam model color valejki- oczywiście ta stara seria butelek, która już mi trzyma w domu 2 lata. Odstawcie ich lakiery, bo to porażka jest.

Poszedł prishejd i dwie bazy, na kurtkę i spodnie- tutaj dunkelgelb x60 się sprawdzi, bo nie będę za ciemne- np. po lakierze.

Nie moja skala, i tak bazując buźkę jej- widzę, że nie będzie łatwo jej zmalować- dla mnie głowny prioryet to FACE. reszta doświadczenia z 35 pójdzie tutaj na cieniowanie łaszków.

Obramówki czarne wokół białka- jakoś wyczaiłem, dla kontrastu aby wytrzeć pozostałości koloru i zarysować mniej intensywną barwą.. Nie chciałem aby, czarny się świecił i raził w oczy.

Myślę, że na łączeniu klejonych  ze sobą rzeczy zastosuję lekki śnieg- ale jaki produkt i co..nie wiem. Możecie coś doradzić sprawdzonego. Można to zakamuflować. 

Jeszcze plan jest taki, aby spróbować rzęsy i brwi jakoś ogarnąć🤣

20241120_124322

20241120_124327

20241122_130742

Edited by MayonesEXG7
  • Like 3

Mam jedną prośbę do Ciebie.

Możesz zmierzyć wzrost tej figurki ? Ale tak jak się mierzy wzrost człowieka od stóp do czubka głowy, wiem, że to będzie obarczone sporym błędem ale da pojęcie o skali tej figurki.

Czy jest to 1:12, 1:9 czy 1:6 (tu bardzo wątpię).

4 godziny temu, cieciwa napisał:

Mam jedną prośbę do Ciebie.

Możesz zmierzyć wzrost tej figurki ? Ale tak jak się mierzy wzrost człowieka od stóp do czubka głowy, wiem, że to będzie obarczone sporym błędem ale da pojęcie o skali tej figurki.

Czy jest to 1:12, 1:9 czy 1:6 (tu bardzo wątpię).

15cm ma, sam nie wiem czy to 1.16 czy 1.12🤣

Tak się nabijacie z botoksu-tu poprawka poszła troszkę. Czapajka trochę z bazowana🙂. Ciężko wycieniować gębę przy tej skali, jeszcze kombinuje. Tapety ma więcej niż nie jeden pokój na ścianie 🤣                                            

20241129_103712