MayonesEXG7 Napisano 19 Listopada 2024 Napisano 19 Listopada 2024 (edytowane) Dziękuję za druk koledze z forum. Trochę z innej beczki. Mam pomysł na dioramę wstępnie, ale nie chciałem powielać pomysłu pewnej Pani z YT, która fajne podłożę do wspinaczki zrobiła dla Lary. Zawsze podczas budowy, plany mogą się zmienić, co do otoczenia. Idzie zima, więc musi w tej pozycji panienka wykonać jakiś wysiłek na szczycie. Zapewne większość lubi skąpe odziane panie-tutaj w ciszkach. Powoli, zobaczymy jak będzie szło, bo czasowo słabo na modeling ostatnio. Poszedł epoxy puty na łączeniu, na ręcę lepiej to wygląda. Druk ładny, ale materiał kruchy. Każdą z podpór-odcinamy pojedynczo. Edytowane 20 Listopada 2024 przez MayonesEXG7 Cytuj
cieciwa Napisano 19 Listopada 2024 Napisano 19 Listopada 2024 Akurat 'młoda Lara' jakoś lepiej wygląda w różnych ubraniach .. Ale siedzę cichutku w kąciku i podglądam warsztat lepszych od siebie. Muszę się czegoś nauczyć a podglądanie lepszych to jedna z lepszych metod. Czym kleiłeś elementy do siebie? CA? Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 19 Listopada 2024 Autor Napisano 19 Listopada 2024 Taka duża figurka, wymaga lepszego malowania twarzy-tutaj nauka na większej skali niż 35. CA tylko, tutaj Slow 5k VMS lepszy, niż zwykły super glue. Używam do blach tego kleju-prima sort. Cytuj
Fixer Napisano 20 Listopada 2024 Napisano 20 Listopada 2024 A ja w kwestii formalnej - zmień tytuł na Rise of Tomb Raider. Bo tak trochę niegramotnie i w oczy kłuje Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 23 Listopada 2024 Autor Napisano 23 Listopada 2024 (edytowane) Więc pierwsze malunki aero. Resztę doprawiam model color valejki- oczywiście ta stara seria butelek, która już mi trzyma w domu 2 lata. Odstawcie ich lakiery, bo to porażka jest. Poszedł prishejd i dwie bazy, na kurtkę i spodnie- tutaj dunkelgelb x60 się sprawdzi, bo nie będę za ciemne- np. po lakierze. Nie moja skala, i tak bazując buźkę jej- widzę, że nie będzie łatwo jej zmalować- dla mnie głowny prioryet to FACE. reszta doświadczenia z 35 pójdzie tutaj na cieniowanie łaszków. Obramówki czarne wokół białka- jakoś wyczaiłem, dla kontrastu aby wytrzeć pozostałości koloru i zarysować mniej intensywną barwą.. Nie chciałem aby, czarny się świecił i raził w oczy. Myślę, że na łączeniu klejonych ze sobą rzeczy zastosuję lekki śnieg- ale jaki produkt i co..nie wiem. Możecie coś doradzić sprawdzonego. Można to zakamuflować. Jeszcze plan jest taki, aby spróbować rzęsy i brwi jakoś ogarnąć Edytowane 23 Listopada 2024 przez MayonesEXG7 3 Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 25 Listopada 2024 Autor Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Edytowane 25 Listopada 2024 przez MayonesEXG7 1 Cytuj
cieciwa Napisano 25 Listopada 2024 Napisano 25 Listopada 2024 Mam jedną prośbę do Ciebie. Możesz zmierzyć wzrost tej figurki ? Ale tak jak się mierzy wzrost człowieka od stóp do czubka głowy, wiem, że to będzie obarczone sporym błędem ale da pojęcie o skali tej figurki. Czy jest to 1:12, 1:9 czy 1:6 (tu bardzo wątpię). Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 25 Listopada 2024 Autor Napisano 25 Listopada 2024 4 godziny temu, cieciwa napisał: Mam jedną prośbę do Ciebie. Możesz zmierzyć wzrost tej figurki ? Ale tak jak się mierzy wzrost człowieka od stóp do czubka głowy, wiem, że to będzie obarczone sporym błędem ale da pojęcie o skali tej figurki. Czy jest to 1:12, 1:9 czy 1:6 (tu bardzo wątpię). 15cm ma, sam nie wiem czy to 1.16 czy 1.12 Cytuj
cieciwa Napisano 25 Listopada 2024 Napisano 25 Listopada 2024 15 cm to zapewne skala 1:12. Dziękuję. Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 27 Listopada 2024 Autor Napisano 27 Listopada 2024 W dniu 25.11.2024 o 18:44, Evildead napisał: W dniu 25.11.2024 o 20:47, cieciwa napisał: 15 cm to zapewne skala 1:12. Dziękuję. Nie ma problemu. 1 Cytuj
MayonesEXG7 Napisano 29 Listopada 2024 Autor Napisano 29 Listopada 2024 Tak się nabijacie z botoksu-tu poprawka poszła troszkę. Czapajka trochę z bazowana. Ciężko wycieniować gębę przy tej skali, jeszcze kombinuje. Tapety ma więcej niż nie jeden pokój na ścianie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi