MayonesEXG7 Napisano 19 Listopada Share Napisano 19 Listopada (edytowane) Dziękuję za druk koledze z forum. Trochę z innej beczki. Mam pomysł na dioramę wstępnie, ale nie chciałem powielać pomysłu pewnej Pani z YT, która fajne podłożę do wspinaczki zrobiła dla Lary. Zawsze podczas budowy, plany mogą się zmienić, co do otoczenia. Idzie zima, więc musi w tej pozycji panienka wykonać jakiś wysiłek na szczycie. Zapewne większość lubi skąpe odziane panie-tutaj w ciszkach. Powoli, zobaczymy jak będzie szło, bo czasowo słabo na modeling ostatnio. Poszedł epoxy puty na łączeniu, na ręcę lepiej to wygląda. Druk ładny, ale materiał kruchy. Każdą z podpór-odcinamy pojedynczo. Edytowane 20 Listopada przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 19 Listopada Share Napisano 19 Listopada Akurat 'młoda Lara' jakoś lepiej wygląda w różnych ubraniach .. Ale siedzę cichutku w kąciku i podglądam warsztat lepszych od siebie. Muszę się czegoś nauczyć a podglądanie lepszych to jedna z lepszych metod. Czym kleiłeś elementy do siebie? CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 19 Listopada Autor Share Napisano 19 Listopada Taka duża figurka, wymaga lepszego malowania twarzy-tutaj nauka na większej skali niż 35. CA tylko, tutaj Slow 5k VMS lepszy, niż zwykły super glue. Używam do blach tego kleju-prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 20 Listopada Share Napisano 20 Listopada A ja w kwestii formalnej - zmień tytuł na Rise of Tomb Raider. Bo tak trochę niegramotnie i w oczy kłuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 23 Listopada Autor Share Napisano 23 Listopada (edytowane) Więc pierwsze malunki aero. Resztę doprawiam model color valejki- oczywiście ta stara seria butelek, która już mi trzyma w domu 2 lata. Odstawcie ich lakiery, bo to porażka jest. Poszedł prishejd i dwie bazy, na kurtkę i spodnie- tutaj dunkelgelb x60 się sprawdzi, bo nie będę za ciemne- np. po lakierze. Nie moja skala, i tak bazując buźkę jej- widzę, że nie będzie łatwo jej zmalować- dla mnie głowny prioryet to FACE. reszta doświadczenia z 35 pójdzie tutaj na cieniowanie łaszków. Obramówki czarne wokół białka- jakoś wyczaiłem, dla kontrastu aby wytrzeć pozostałości koloru i zarysować mniej intensywną barwą.. Nie chciałem aby, czarny się świecił i raził w oczy. Myślę, że na łączeniu klejonych ze sobą rzeczy zastosuję lekki śnieg- ale jaki produkt i co..nie wiem. Możecie coś doradzić sprawdzonego. Można to zakamuflować. Jeszcze plan jest taki, aby spróbować rzęsy i brwi jakoś ogarnąć Edytowane 23 Listopada przez MayonesEXG7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Listopada Autor Share Napisano 25 Listopada (edytowane) Edytowane 25 Listopada przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada Mam jedną prośbę do Ciebie. Możesz zmierzyć wzrost tej figurki ? Ale tak jak się mierzy wzrost człowieka od stóp do czubka głowy, wiem, że to będzie obarczone sporym błędem ale da pojęcie o skali tej figurki. Czy jest to 1:12, 1:9 czy 1:6 (tu bardzo wątpię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 25 Listopada Autor Share Napisano 25 Listopada 4 godziny temu, cieciwa napisał: Mam jedną prośbę do Ciebie. Możesz zmierzyć wzrost tej figurki ? Ale tak jak się mierzy wzrost człowieka od stóp do czubka głowy, wiem, że to będzie obarczone sporym błędem ale da pojęcie o skali tej figurki. Czy jest to 1:12, 1:9 czy 1:6 (tu bardzo wątpię). 15cm ma, sam nie wiem czy to 1.16 czy 1.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada 15 cm to zapewne skala 1:12. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 27 Listopada Autor Share Napisano 27 Listopada W dniu 25.11.2024 o 18:44, Evildead napisał: W dniu 25.11.2024 o 20:47, cieciwa napisał: 15 cm to zapewne skala 1:12. Dziękuję. Nie ma problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano Piątek o 13:11 Autor Share Napisano Piątek o 13:11 Tak się nabijacie z botoksu-tu poprawka poszła troszkę. Czapajka trochę z bazowana. Ciężko wycieniować gębę przy tej skali, jeszcze kombinuje. Tapety ma więcej niż nie jeden pokój na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi