mirage3 Napisano 19 Marca Share Napisano 19 Marca 13 godzin temu, Moses napisał: Ostatnie dwa dni upłynęło pod znakiem nakładania kolorków na Furię, i Furię u żony że kompresor buczy a farby śmierdzą.... Znamy to.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Marca Autor Share Napisano 20 Marca Kalki Printscale położone. Nie obyło się oczywiście bez problemów. Jak się okazało grafika na ogonie jest odrobinę za duża. Powinna być z 1-2 % mniejsza. Szczęśliwie wystarczyło kilka ciachniec skalpelem i jest znośnie. Prócz tego wszystko ok Zaczyna mi się podobać to co widzę. Mimi wielu niedociągnięć. I wielką szkoda że muszę się męczyć z tym gniotem. Ten samolot ma w sobie coś, i zasługuje na lepsze opracowanie. Po cichu liczę że np. Sword uzupełni kolekcje FJ o Dash Four. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Marca Autor Share Napisano 26 Marca Rozpocząłem etap nanoszenia efektów zużycia maszyny. Najpierw poszły panel linery Tamiya - light Gray na dól, Gray na górę, które starłem po wyschnięciu gąbką do makijażu. Następnie wziąłem hiszpański siuwaks Streaking Grimes for winter vehicles, rozcienczylem go do konsystencji filtra, i rozpocząłem budowanie brudu na skrzydłach. Kolejnym etapem było zagęszczenie mieszanki i rozprowadzenie jej po krawędziach paneli na kadłubie, które były używane i dookoła których zbierał się brud. Po wyschnięciu, nadmiar usuwałem pędzlem nasączonym White spiritem. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca Furię przerzuciłem na brzuszek, w porównaniu do góry, tam się będzie działo. Na początku procedura jak w poprzednim poście, tyle że z użyciem rozcieńczonego Oilbrushera Starship Filth. I chyba zdecydowanie do tego typu zabiegów wolę emalie. Dziś model dostanie warstwe błysku aby zabezpieczyć dotychczasowe prace. Przed dalszymi moimi działaniami 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Prezentuje się coraz lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca Dodałem na skrzydłach i przy kokpicie trochę brudu z Brązowego i Jasno szarego Oilbrushera. Na spodzie natomiast pobawiłem.sie.pudrami Tamiya. Najpierw za komorami podwozia, i na łączeniu panelów naniosłem kolor rust, w następnej kolejnosci dodałem wycieki olejów. Na koniec czarnym i brązowym oilbrusherem wykonałem dwa wycieki. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Nabiera rumieńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca Zbliżam się do końca budowy. Płatowiec otrzymał varnishe, błysk na spód i satynę na górę. Zacząłem powoli doklejać resztę części. Próbowałem przy tym nowo zakupionego kleju Tamiya "Multipurpose Cement (clear) for cementing clear & painted parts" i powiem szczerze, nie powala, a nawet powiem, słaby jest. Taki kurde polski hermol (Ci co siedzieli w kartonach będą wiedzieli ) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Kwietnia Autor Share Napisano 7 Kwietnia Koniec! Zapraszaam do galerii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi