Pojara Napisano Środa o 14:09 Share Napisano Środa o 14:09 (edytowane) Witam przedstawiam kolejny model z mojej kolekcji. Jest to drugi który, po bardzo długiej walce udało się zbudować. Budowa zajeła bardzo dużo czasu, ponieważ postanowiłem jeszcze bardziej się przyłożyć, znaleść konkretny pojazd i chodziaż w delikatny sposób odwzorować. Skonczyłem go 2 lata temu. Tak jak pisałem w przypadku niedawno zamieszczonej M10 chciałem pokazać progres amatora. Co do modelu dużo mnie nauczył, dużo części było skopanych ogólnie problemów było wiele . Co do malowania miało to wyglądać inaczej, kamuflaż nie miał być tak dojechany ale na niektóre kroki było zapóźno. Bardzo żałuje, że wczesńiej nie założyłem warsztatu na pewno doświadczył bym pomocnej dłoni, no cóż . Posiadam całą dokumentację zdjęcia od samego początku budowy krok po kroku. Proszę o komentarze negatywne jak i pozytywne. Pozdrawiam Edytowane Środa o 15:45 przez Pojara 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Środa o 19:37 Share Napisano Środa o 19:37 No cóż trochę twórczo podszedłeś popatrz na zdjęcia i model. Nie te cyfry, niepotrzebne błotniki boczne no i trochę wygląda jak po pożarze silnika. Czasami wystarczy pewne rzeczy delikatnie podkreślić a efekt będzie inny . Działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano Środa o 20:30 Autor Share Napisano Środa o 20:30 49 minut temu, Adamo722 napisał: No cóż trochę twórczo podszedłeś popatrz na zdjęcia i model. Nie te cyfry, niepotrzebne błotniki boczne no i trochę wygląda jak po pożarze silnika. Czasami wystarczy pewne rzeczy delikatnie podkreślić a efekt będzie inny . Działaj dalej dziękuje tak jak w opisie jest to 2 wykonany model i owszem może i wygląda jak po pożarze nawet taka była jego historia https://tiger1.info/event-page/122-burnout ale te malowania to na pewno moje nie doświadczenie. A co do numerów to co w nich nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Środa o 20:35 Share Napisano Środa o 20:35 Nie jest taki zły ten model. Co mi sie rzuca w oczy to blyszczacy sie wylot tłumika działa. I czarne pokrywy komory silnika. Czym je wytlumaczyc skoro spaliny lecą rurami wydechowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano wczoraj o 03:58 Share Napisano wczoraj o 03:58 Schludnie, czysto sklejony, kalki się nie świecą, nie ma lipy, jak na drugi to jest bdb, działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano wczoraj o 12:47 Share Napisano wczoraj o 12:47 16 godzin temu, Pojara napisał: dziękuje tak jak w opisie jest to 2 wykonany model i owszem może i wygląda jak po pożarze nawet taka była jego historia https://tiger1.info/event-page/122-burnout ale te malowania to na pewno moje nie doświadczenie. A co do numerów to co w nich nie tak ? Popatrz na zdjęcie które wstawiłeś, numer 122 cały czerwony bez białych obwódek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 23 godziny temu Autor Share Napisano 23 godziny temu Godzinę temu, Adamo722 napisał: Popatrz na zdjęcie które wstawiłeś, numer 122 cały czerwony bez białych obwódek Pozwól że ci przybliże zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Przyjrzyj się czerwony bez obwódek. Czytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pojara Napisano 21 godzin temu Autor Share Napisano 21 godzin temu 53 minuty temu, Adamo722 napisał: Przyjrzyj się czerwony bez obwódek. Czytaj ze zrozumieniem Wydawało mi się że ma białe obwódki przydał by się specjalista albo inne foto. Nie mogę znaleść innych zdjęć tego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu 2 godziny temu, Adamo722 napisał: Przyjrzyj się czerwony bez obwódek. Czytaj ze zrozumieniem Serio nie widzisz białych obwódek numerów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Godzinę temu, enten napisał: Serio nie widzisz białych obwódek numerów?? Na zdjęciu prawdziwego czołgu nie widzę . Może ty masz extra wzrok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu 2 minuty temu, Adamo722 napisał: Na zdjęciu prawdziwego czołgu nie widzę . , a teraz Mam zdjęcie z dobrze widocznym tym numerem i wyposażonego w błotniki. Tygrys ten przybył na "Czarny ląd" już w październiku 1942 roku. Nie miał jeszcze mocowań do błotników, filtrów , osłon wydechów itd. Na zdjęciu właśnie je otrzymał. Pomalowane na jaśniejszy kolor. Pojazdy w tym czasie nie miały włazu z tyłu wieży. Merytorycznie nie będę się produkował - bo to "Academy" - popatrz na wielkość krzyża na boku kadłuba i jak ma umocowany zasobnik pod lewym filtrem. Pozdrawiam Krzysztof 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu Ok nie będę się spierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi