Kalor Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 Potrzebuję pozbyć się kilku pudełek. Wybrałem coś co powinno być szybkie do zrobienia i na czym mogę przetestować kilka rzeczy. Sam model wydaje się być w porządku, ma kilka uproszczeń nad którymi trzeba będzie popracować, ale nic czasochłonnego. Gumowe gąski odrzucają. Figurki znalazłem całkiem niezłe: Natomiast model ma dużą rzecz do poprawki; wloty powietrza do chłodnic i wylot z tyłu z tyłu są zasłonięte, wiatraki powinny być widoczne i siedzieć tak śmiesznie głęboko, dobrze będzie je odwzorować: Wiatraki i chłodnice wzoruję na tych z leoparda 2, tylko większe. Tak przynajmniej sugerują zdjęcia. Bo to wszytko będzie też widoczne od tyłu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 Tego pokraka to jeszcze nigdzie nie widziałem "na robocie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 3 godziny temu, makinen napisał: Tego pokraka to jeszcze nigdzie nie widziałem "na robocie". AMPS (Armor Modeling and Preservation Society) AMPS Reviews - Takom VT 1-2 - Armor Modeling & Preservation Society Takom´s VT 1-2 Full Build 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Grudnia 2024 Share Napisano 19 Grudnia 2024 Ło matko, myślałem, że to IWW, tylko gąsienice mnie osadziły w prawidłowym czasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 19 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2024 Jeszcze przed wyjazdem udało mi się wyciąć pokrywy wlotów powietrza: https://imgur.com/CmRip3z Na siatki znalazłem siatkę stalową ze sklepu z kolejkami. Wymiarem i kształtem pasuje, bo choćbym chciał to siatki zestawowej użyć nie mogę: przez tą niepotrzebną obwódkę. Miałoby więcej sensu gdyby ta obwódka pokrywała się z ramą, a tak całkiem ładna fototrawka idzie do pudełka z częściami zapasowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Grudnia 2024 Share Napisano 20 Grudnia 2024 Ja bym to fototrawione ratował, ale to chyba bez różnicy, jaki splot i gęstość/rozmiar oczek toto miało. Ale tych śrub dookoła szkoda, chyba , że będziesz doklejał (ślady ołówka na obwodzie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 20 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2024 (edytowane) 35 minut temu, Lipstein napisał: Ja bym to fototrawione ratował, ale to chyba bez różnicy, jaki splot i gęstość/rozmiar oczek toto miało. Ale tych śrub dookoła szkoda, chyba , że będziesz doklejał (ślady ołówka na obwodzie?) Nie no, będę doklejał te śruby, tylko przed malowaniem żeby nie odpadły. Z fototrwaką jest ten problem że nie wkleję jej równo bo oryginalnie cały ten otwór jest zatkany no i zostanie najpewniej szpara razem z tą głupią obwódką która nie ma sensu. A sama siatka jest bliższa temu co jest na kpz-70 czy pozostałych tych prototypach. Edytowane 20 Grudnia 2024 przez Kalor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi