Skocz do zawartości

Versuchsträger 1-2, 1:35 Takom

Kalor

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pozbyć się kilku pudełek.

8TQ3L38.jpeg

Wybrałem coś co powinno być szybkie do zrobienia i na czym mogę przetestować kilka rzeczy. Sam model wydaje się być w porządku, ma kilka uproszczeń nad którymi trzeba będzie popracować, ale nic czasochłonnego. Gumowe gąski odrzucają.

Figurki znalazłem całkiem niezłe:

htg0Pfb.jpeg

uoouKZW.jpeg

Natomiast model ma dużą rzecz do poprawki; wloty powietrza do chłodnic i wylot z tyłu z tyłu są zasłonięte, wiatraki powinny być widoczne i siedzieć tak śmiesznie głęboko, dobrze będzie je odwzorować:

FHSEWJe.jpeg

Wiatraki i chłodnice wzoruję na tych z leoparda 2, tylko większe. Tak przynajmniej sugerują zdjęcia.

EXToMkp.jpeg

Bo to wszytko będzie też widoczne od tyłu:

1t2AThj.jpeg

Jeszcze przed wyjazdem udało mi się wyciąć pokrywy wlotów powietrza:

https://imgur.com/CmRip3zCmRip3z.jpeg

Na siatki znalazłem siatkę stalową ze sklepu z kolejkami. Wymiarem i kształtem pasuje, bo choćbym chciał to siatki zestawowej użyć nie mogę:

Cfmtwa3.jpeg

przez tą niepotrzebną obwódkę. Miałoby więcej sensu gdyby ta obwódka pokrywała się z ramą, a tak całkiem ładna fototrawka idzie do pudełka z częściami zapasowymi.

Ja bym to fototrawione ratował, ale to chyba bez różnicy, jaki splot i gęstość/rozmiar oczek toto miało. Ale tych śrub dookoła szkoda, chyba , że będziesz doklejał (ślady ołówka na obwodzie?)

35 minut temu, Lipstein napisał:

Ja bym to fototrawione ratował, ale to chyba bez różnicy, jaki splot i gęstość/rozmiar oczek toto miało. Ale tych śrub dookoła szkoda, chyba , że będziesz doklejał (ślady ołówka na obwodzie?)

Nie no, będę doklejał te śruby, tylko przed malowaniem żeby nie odpadły. Z fototrwaką jest ten problem że nie wkleję jej równo bo oryginalnie cały ten otwór jest zatkany no i zostanie najpewniej szpara razem z tą głupią obwódką która nie ma sensu.
image.png.330b5cfe3fc8db994560be0075cbf669.png
A sama siatka jest bliższa temu co jest na kpz-70 czy pozostałych tych prototypach.

Edytowane przez Kalor