Grzegorz Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 T-90, w ujęciach z parady 9.05.2008 w Moskwie… Zdjęcia otrzymałem wcześniej drogą elektroniczną od hobbystów z FR… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Śliczny czołguś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jager27 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Ma swój urok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 a dla mnie zbyt bije T-72 aby miał swój urok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Piękny wóz, prawie tak piękny jak nasz Twardy. Kolejne malowanie, widać, że chyba tuż przed defiladą przeszły odświeżenie. Grzegorz, tak orientacyjnie to ile ich może być w służbie na obecną chwilę w Rosji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 tak orientacyjnie to ile ich może być w służbie na obecną chwilę w Rosji? tego na 100 % nikt nie wie wersje S np. mają Indie a FR nie ma ani jednej sztuki do wszystkich wersji T-90 w rosyjskiej armi to gdzieś słyszałem że tylko 300 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 Indie w FR zamówiły do tej pory 347 szt T-90, a następne 1000 (tysiąc szt.) zostanie wyprodukowane w Indyjskich fabrykach przy udziale Rosyjskich fabryk. T-90 jest na uzbrojeniu AFR od 1993r, i na chwile obecną dostarczono 431 szt (prawdopodobnie w tej liczbie są BU...). Od lat 80-tych był znany jako głęboka modernizacja z indeksem BU (obiekt 188...). Ponownie zmodernizowany w 2004r (obiekt 188A1...). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted November 3, 2008 Author Share Posted November 3, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kat Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 Bardzo ładne zdjęcia, przydadzą się Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted November 3, 2008 Author Share Posted November 3, 2008 Kat będzie więcej, ale mam taki bałagan w folderach otrzymanych z FR, że dopiero zaczynam "łapać się" co mam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAHR Posted November 5, 2008 Share Posted November 5, 2008 Ooo te zdjęcia są super, dużo detali Grzegorz, dysponujesz może podobnymi zdjęciami T72 w wersji z wieżą bez granatów dymnych i dalmierza stereoskopowego, najlepiej w służbie LWP, choć niekoniecznie? Przymierzam się powoli do tej wersji wozu przy użyciu zestawów Verlindena (jak tylko zabiorę się wreszcie za skończenie Twardego) i bardzo by mi się to przydało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted November 5, 2008 Author Share Posted November 5, 2008 Coś się znajdzie ( a jak nie znajdzie to się zrobi...), tylko czas... Ciągle go za mało... :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerPanzersoldat95 Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 znacie takie powiedzenie:"Za pchły i ruskie czołgi", a teraz ... proszę bardzo, dzieki Grzegorz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted July 8, 2009 Author Share Posted July 8, 2009 T-90, w ujęciach z parady i przygotowań do parady zwycięstwa 2009 w Moskwie… Zdjęcia otrzymałem wcześniej drogą elektroniczną od hobbystów z FR… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted March 5, 2010 Author Share Posted March 5, 2010 Nowa "dostawa" tym razem do AOP... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwabu87 Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karol 111 Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Garstka zdjęć dzięki uprzejmości Igora Misiora z Miniarmu. Indyjski T-90 "Bishma" Miniarm zapowiada w tym miesiącu wydanie nowej, poprawionej w stosunku do poprzedniego zestawu wieży do T-90 (późnej). Pytanie: kto, oprócz mnie pisze się na zrobienie tego ostatniego ze zdjęcia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted January 10, 2023 Share Posted January 10, 2023 taki news : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts