szupek Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 (edytowane) Witam!!! Chciałbym przedstawić moją niedawno ukończona scanie do gabarytów. Zmieniona zostanie jeszcze zabudowa ponieważ była zrobiona na "odpierdziel" na MTM. Oto kilka fotek z budowy. Zapraszam do komentowania.POZDRAWIAM!!! Edytowane 3 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Nie ma co bardzo ładna Scania .Ciekawie zmontowane świtała z tyłu . No to czekam na finalną wersje gabaryta . P.S Zajefajnie wyszła Ci ostatnia fotka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mesio Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Bardzo ładna, tyle że na 4 focie od dołu na przedniej szybie jest zamaz? Czy to tylko się tak odbija? Bo to trochę ją szpeci. Ale reszta jest jak najbardziej ok. Niema się bardzo do czego przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Nie ma się do czego przyczepic. Piekna Scania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 no ładna ta skakanka, fajny kolorek ci wyszedł. Czysto i starannie tylko na tej przedniej szybie chyba cos jest w rogu?to klej czy sie swiatło odbija?a tak to super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Ogólnie Scania ładna i ciekawa. Aczkolwiek, jest parę drobiazgów, mianowicie: - glob można było ładniej wyprowadzić - łączenie tego nieszczęsnego elementu w kształcie U między globem a kabiną - troszkę więcej szpachli i szlifowania by się przydało. - osłona przeciwsłonaczna z boku źle posklejana - zbiornik zabudowy z widocznym łączeniem (ale to chyba będzie poprawiał). - górna leżanka jest zbyt nisko - w Scaniach z wysokim globem, górna leżanka jest już w globie - ponad szybami. To akurat błąd Italerki, ale można było zrobić jak w oryginale. - co to za gruby kabel w kabinie (o grubym oczku)? Jakoś mi nie pasuje. - tylna oś skrętna nie powinna skręcać pod tym samym kątem co przednia oś. Wiem że to trudne, sam się z tym nieźle namęczyłem, ale skrętna oś tylna powinna się tylko lekko wyhylać. Ale tak ogólnie, to jak mówiłem na początku, model ciekawy. Podoba mi się. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Bardzo ładna Scania, na półeczkę w sam raz Gruby kabel jest to przewód od sprężonego powietrza Jarku nie tylna skrętna oś, tylko 2 skrętna oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Bardzo ładny kolor na kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 A więc tak ten gróby kabel w srodku to jest przewód do powietrza zakończony pistoletem,co do łaczenia globa to naprawde zje.... srawe zabardzo sie spieszyłem i nie zaszpachlowałem,to na szybie to jest zmaza od kleju,a co do koloru to może i jest ładny ale malowanie nie wyszło za dobrze(wyszła skórka pomarańczy), lecz teraz scania jest rozebrana w 50% i kabina bedzie polerowana zabudowa zmieniona i dodane kilka bajerów co bardziej upodobni ja do gabaryciaka.POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 3 Listopada 2008 Autor Share Napisano 3 Listopada 2008 A to mój kolejny model ukończony nieco wcześniej jest to SCANIA R500 6x2.Kilka zdjęć z budowy i gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Oj stare te modele.......... Ale obydwa są bardzo ładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Data poprostu nie zmieniona w aparacie , a modele piękne , troche mi złoty grill nie pasuje ale jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Nie no obydwie skakanki bardzo fajne za co się należy ogromne A Ciebie Mateusz zawsze coś się nie podoba Złoty grill jest pod kolor tapicerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 reszta szary by tu w ogóle nie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirGenerale Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Obydwie Scanie prezentują się świetnie a mam takie pytanie czy to są oryginalne zestawy tych scanii czy są jakieś dodatki do zwykłych zestawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Modele po postu super, na pewno z KFS-ów wszystko!! Ale prezentują się super, jeszcze jakieś naczepki by się przydały!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 A ja muszę znowu trochę pokrytykować... Niedociągnięcia, o których pisałem w przypadku pierwszej Scanii, mają miejsce również przy drugiej (choć z tego co piszesz, to niebieska była drugim modelem, a czerwona pierwszym). Robisz fajne i ciekawe modyfikacje, a jednocześnie nie dbasz o szczegóły. A szkoda, bo wrażanie byłoby dużo lepsze, gdyby nie te drobiazgi. Ogólnie wrażenie pozytywne, nie spiesz się w budowie, to będzie dużo lepiej. A tak apropos, to ja sklejam modele dla siebie, a nie na wystawy. No, ale to moje podejście do modelarstwa, Twoje może być inne. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Model to nie jest konwersja KFS razme przdłużałem we własnym zakrecie tak samo oś i zawieszenie.Jarek masz racje z tym pospiechem 6x2 był robiony na wariata żaeby zdąrzyć na 15 trakerskie spotkanie a 8x4 na MTM2008. Ale od nastepnego modelu zmieniam podejście. POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Całokształt wyglada ładnie, kolorystycznie obie skakanki pasuja do siebie. Ja nie dopatrzyłem sie żadnych wiekszych byków. Tak jak JarekS mowi- najlepiej dla siebie modele robic wtedy najładniej wyjda... czekam na cos nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Ta czerwona scania jest boska, ten złoty grill i czerwona karoseria robią niesamowite wrażenie. Ja tam nie lubie jakiegoś dziwnego tuningu ciężarówek, dlatego nie pasują mi w niebieskiej 2 dodatkowe osie a w czerwonej jedna dodatkowa oś, ale to jest tylko moje zdanie, ważne żeby autorowi modelu się podobało. Ogólnie superr!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 kondi93 ale to nie jest tuning, tylko konfiguracja podwozia. Są to trucki do ciągnięcia towarów ponadnormatywnych ... Ogólnie Scanie są spoko, ale zrób jeszcze rusztowanie w tej niebieskiej i będzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi