pjoter53 Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Na warsztat wjeżdża powód mojego powrotu do lepienia, prezent świąteczny od żoneczki, piękny Mercedesik. Co ciekawe, dostałem w pudle 2 wypraski chromowanych elementów. W planach jest malowanie jak w instrukcji - Ferrari Red z Revell Aqua Color. Klar też mam Revellowski. Chciałbym go porządnie wypolerować. Jeśli się uda, to na lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjoter53 Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia Co do waloryzacji, to aż się prosi żeby siatki na wlotach i wylotach powietrza zrobić z blaszki. W zestawie są kalkomaniami. Podobnie paski i napis AMG na pokrywie silnika. Jak ma się sprawa z częściami "chromowanymi"? Warto przemalować np pisakiem? Jak porównuje się efekt z pryśnięciem srebrnym revellem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia 8 godzin temu, pjoter53 napisał: Warto przemalować np pisakiem? Jeśli części w oryginalnym chromie i nie mają widocznych linii podziału form lub pow. po wypychaczach to nie ma co cyrkować i wydziwiać na początek bo wyjdzie gorzej niż jest. Jeśli już chcesz się bawić to tylko Molotow. Ale ciężko będziesz miał go użyć na takich powierzchniach. Poza tym on jest dość trudny do wyczucia w stosowaniu. Raz wyjdzie super chrom lustrzany a raz matowy. Polecają kupić "refill" do tych markerów lub rozkręcić marker i na żywca nalać płyn do aerografu bez rozcieńczania i wtedy jest najlepiej. Schnie strasznie długo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Jak masz 2-3 tygodnie czasu poczekać, to waloryzację można kupić w Australii za całkiem znośne pieniądze. https://www.bnamodelworld.com/model-cars-motorcycles-detail-up-sets-ka-models-ke-24053 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjoter53 Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia 2 hours ago, toled said: Jak masz 2-3 tygodnie czasu poczekać, to waloryzację można kupić w Australii za całkiem znośne pieniądze. https://www.bnamodelworld.com/model-cars-motorcycles-detail-up-sets-ka-models-ke-24053 W sumie znalazłem też w Polsce: https://banzaicars.eu/waloryzacja-fototrawiona-do-mercedes-sls-kamodels-ke24053-p-4185.html Tylko nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji do tego pakietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjoter53 Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Zastanawiam się jeszcze nad wrapem carbonowym wnętrza komory silnika. No i nie leżą mi te chromowane felgi. Wyglądają zabawkowo. Zastanawiam się nad pryśnięciem ich na aluminiowo, albo może czarny metalik? Podoba mi się to połączenie kolorów. Wtedy też wszystkie grille w tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi