StachuV8 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Witam Jako że jestem na forum nowy (oficialnie) to się przedstawię, modele kleje od 5 klasy podstawówki z przerwami teraz w wieku 26 lat uznałem że wypadało by zwiększyć w końcu kolekcję nie półek wstydu czy modeli sklejonych a modeli skończonych. Od kiedy pamiętam lubiłem szkicować a nie kolorować i widać to też po modelach czyli złożone nie pomalowane jakoś wywołuje to u mnie strach, ale wypadało by się przełamać. Parę 72 udało się pomalować w tym nawet jeden skończyć. Aktualnie walczę z średniej jakości wypustami sdekiem nr 7 od trumpetera w zestawie z 8.8 od tamki i na tym zestawie skupię waszą uwagę w moim pierwszym poście. Modele miały zastosowane po raz pierwszy w moim życiu preshading surfacerami czarnym i szarym na to położyłem atoma dunkelgelb i bezbarwny x22. Jestem na etapie brudzenia i urozmaicania ten nudnej szarości i już na tym etapie zwracam się do was o pomoc jakich farb olejnych użyć żeby zrobić biedronkę? Ps. Przepraszam za taka ścianę tekstu ale pisze z telefonu i za zdjęcia z ręki jutro się postaram o lepsze fotki i tło Pozdrawiam Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuV8 Napisano 23 Stycznia Autor Share Napisano 23 Stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Przyjacielu. Ten dział pn. Warsztat jest po to aby zamieszczać i komentować relacje z budowy sprzętu wojskowego różnej maści, a z tego co widać to Ty masz gotowy ten ciągnik razem z tym działem, proponowałbym umieścić go w dziale Galeria. Ale dobrze że modelujesz to jest naprawdę fascynujące hobby , to teraz aby ten ciągnik nie był taki opuszczony i samotny musisz do niego jeszcze pasażerów ( obsługę działa) dorobić , najważniejsze to oglądać zdjęcia z epoki i próbować , próbować i jeszcze raz próbować i pytać zawsze ktoś na Forum Ci pomoże.Działaj dalej jesteś obserwowany. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 23 Stycznia Share Napisano 23 Stycznia Obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia Fajny, obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuV8 Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Dobry Ten model to tak w 80% skończony bo jak w ścianie tekstu napisałem brakuje brudzenia do którego będę podchodził w ten weekend. Od figurek narazie odbijam. Koncepcja na halftraki jest taka że finalnie lądują na desce i w pleksie, co z tego wyjdzie zobaczymy. A wątek warsztatowy bo nie chce swoimi wypocinami zawalać całego forum tylko tu sobie postępy i moje małe rozkminy będę prezentował. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Stycznia Share Napisano 24 Stycznia (edytowane) Do biedronki mozna uzyc kazdej farby olejnej. Te modekarskie moga szybciej schnac i miec kolory niespotykane w standardowych zestawach. Jeszcze mala uwaga. Rob zdjecia na jednolirym tle. Arkusz brystolu kosztuje grosze. No i przede wszystkim dbaj o oświetlenie modelu. Przed toba najtrudniejszy etap - brudzenie, który niejednokrotnie powalil juz dobrze zmalowany model. Nie spiesz sie i polecam ogladac duzo YT z etapami tego procesu. Edytowane 24 Stycznia przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuV8 Napisano 24 Stycznia Autor Share Napisano 24 Stycznia Cześć Z tłem fakt, dzisiaj mam zaplanowaną wycieczke do papierniczego, do 1/72 mam „namiot bezcieniowy” jakiś Ali podobny. Co do brudzenia to na yt chyba wszytko co możliwe obejrzane ale jak widać po obiciach na 7 wprowadzenie tego w życie wymaga u mnie jeszcze trochę wprawy. Tak żeby nuda nie wiało kolejny pacjent do brudzenia i niedawno ukończony kamaz, jedno i drugie 1:72. Wczoraj wieczorem tak sobie kamaza oglądałem i się zastanawiam czy podobne syfienie ma rację bytu w przypadku 7 i paka? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuV8 Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego Dzień dobry po przerwie spowodowanej przeglądem „projektu” 1:1 i nadgodzinami w pracy. 7 z pakiem została odstawiona chwilowy brak pomysłu i flow, więc zabrałem się za kolejnego po gąsienicowca Maultiera od dragona i napotkałem już nie przyjemny problem z gąsienicami (smart tracki i trexy) i kołem napędowym. Miał ktoś okazję kleić to cudeńko i ma jakieś sugestie jak rozwiązać problem i w zasadzie czy zęby powinny być w środku koła czy też pierwszy ząb przed kołem ? Pozdrawiam JS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Witaj na forum. Życzę satysfakcji ze wspólnej zabawy :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego (edytowane) zdjęcie z neta. Edytowane 19 Lutego przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuV8 Napisano 19 Lutego Autor Share Napisano 19 Lutego 4 godziny temu, Mariusz 72 napisał: Witaj na forum. Życzę satysfakcji ze wspólnej zabawy :). Dziękuję zabawa będzie przednia jak się wezmę za robotę hahahah. 2 minuty temu, Evildead napisał: Czyli zostaje szlifnąć koło na to wychodzi. Ale przynajmniej jeden problem z głowy dzięki za fotkę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi