KrisC Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca (edytowane) Dzień dobry Kolegom, zaprojektowałem i zbudowałem modele niszczyciela min ORP Kormoran w skali 1:100 oraz 1:300, które pokazałem w działach Warsztat i Galeria. Okazało się, że miałem zapytania odnoście modelu w skali 1:350, tak więc postanowiłem zaprojektowac model również w tej skali i go zaprezentować, co niniejszym czynię. Kadłub to odlew żywiczny z formy dwuczęściowej, pozostałe elementy wyposażenia to druk 3d, dodatkowo w zestawie jest komplet kalkomanii, bandera - nadruk na materiale, relingi - elementy fototrawione, podstawka z mocowaniem, anteny ze stali nierdzewnej. Wszystko co potrzeba oprócz kleju i farb. Zestaw wyceniam na 390PLN + wysyłka, odbiór osobisty lub dowóz w okolicach Trójmiasta. Jeżeli jest ktoś zainteresowany takim modelem zapraszam do kontaktu przez forum lub email: kcrej@vp.pl. Model będzie także dostępny do obejrzenia i zakupu w bardziej korzystnej cenie na imprezach modelarskich - Warszawa i wyżej na północ, najbliższe to Olsztyn, Warszawa, Inowrocław. Zainteresowanych proszę o wcześniejszy kontakt w celu umówienia się. Model jest przeznaczony dla doświadczonych modelarzy. Dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 23 Marca przez KrisC 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca (edytowane) Twoje opracowanie robi duże wrażenie! (cena również, ale gentlemani podobno o pieniądzach nie rozmawiają - zresztą widać z czego ona wynika). Podoba mi się kompleksowość i multmedialność zestawu - od stalowych anten i banderki po podstawkę i trzpienie mocujące. Brawo! Może uda mi się do Babaryby skończyć Osę (i Jaskółkę), to z chęcią na imprezie co najmniej obejrzę kolejny model jednostki, która pływa/pływała pod biało-czerwoną. Edytowane 10 Marca przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 10 Marca Autor Share Napisano 10 Marca Dziękuję za dobre słowo:) Starałem się wykonać model najlepiej jak potrafię, zabiorę Kormorana w skali 100 na Babarybę i może coś jeszcze, tak więc ewentualnie daj znać wcześniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca (edytowane) już jako szczęśliwy posiadacz Kormorana pozwolę sobie na kilka uwag ogólnie : 1) cieszy mnie że krajowy "producent" zabrał się za niszowy "narodowy" temat 2) bezproblemowy kontakt i szybka wysyłka (w sobotę zamówiłem , dziś wyciągnąłem z paczkomatu) 3) jakościowo bardzo dobrze to wygląda wiec od razu wiadomo za co się płaci 4) żywiczny kadłub b.dobrej jakości i detalizacji ---> porównywalny do wyrobów BlackCata (tych starszych z białej twardej żywicy) 5) w cenie dostajemy kompletny model do którego nic nie trzeba dorabiać (żywica , 3D , blaszki, kalki, podstawka) 6) model jest przeznaczony dla zaawansowanych modelarzy do @KrisC : 1) rozważ inne zabezpieczenie pudełka z masztem i nadbudówką , dokładnie to : u mnie nadbudówka się oderwała (pewnie podczas kurierskiej dostawy), a że masywna jest to "zdemolowała" delikatny maszt... Tak więc dodanie jeszcze jednego extra w gratisie to był bardzo dobry pomysł bo inaczej musiałbym reklamować... zatem przemyśl jak te elementy inaczej pakować, ewentualnie dorób w tym pudełku wewnątrz z kartonu jakieś przegródki bo sama folia bąbelkowa włożona od góry to za mało ( albo może woreczki strunowe na każdy element i potem w folię bąbelkową ? jak w pozostałych pudełkach ) 2) popracował bym nad bardziej rozbudowaną instrukcją - niby jest czytelna ale trzeba wiele miejsc rozkminiać chociażby pod kątem kolejności montażu lub numeracji elementów. Ponadto jak dla mnie brakuje widoku całej sylwetki bocznej z dokładnym oznaczeniem malowania i umiejscowieniem kalek (szkice fragmentaryczne mogę być mylące) to tyle EDIT -------------- W dniu 10.03.2025 o 12:35, socjo1 napisał: ...gentlemani podobno o pieniądzach nie rozmawiają - zresztą widać z czego ona wynika.... Michał, to i tak taniej niż podobne gabarytowo flowerki z kociaka, a jakościowo co najmniej tak samo dobre Edytowane 11 Marca przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca (edytowane) 52 minuty temu, M.A.V. napisał: już jako szczęśliwy posiadacz Kormorana pozwolę sobie na kilka uwag Dziękuję za uwagi, zmodyfikuję zabezpieczenie masztu i nadbudówki oraz instrukcję. Edytowane 11 Marca przez KrisC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Godzinę temu, M.A.V. napisał: model jest przeznaczony dla zaawansowanych modelarzy Kurczę, to chyba jednak za wysokie progi na moje krzywe nogi... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 32 minuty temu, socjo1 napisał: Kurczę, to chyba jednak za wysokie progi na moje krzywe nogi... nogi nie przeszkadzają nawet kulawe prędzej artretyzm, drżenie rąk i wada wzroku bo elementy zaiście mikromasterowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Piękna rzecz! Czy są plany na zrobienie seryjnych 602-606? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 4 minuty temu, filipsg napisał: Piękna rzecz! Czy są plany na zrobienie seryjnych 602-606? No właśnie - a jakie w nich w ogóle byłyby różnice? Chyba na niektórych już zamontowano działo OSU-35? Bardzo fajnie wygląda to działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca (edytowane) 48 minut temu, filipsg napisał: Piękna rzecz! Czy są plany na zrobienie seryjnych 602-606? Tak, są takie plany, mam je nawet zrobione w skali 300. Zmian jest więcej niż OSU-35 - pojazdy pdwodne, umiejscwienie pontonów, brak RAS, Katfish, itd. Edytowane 11 Marca przez KrisC 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 28 minut temu, KrisC napisał: brak RAS, Katfish, itd. Zechcesz wyjaśnić ciemnemu człekowi od II wojny światowej, cóż to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca 31 minut temu, socjo1 napisał: Zechcesz wyjaśnić ciemnemu człekowi od II wojny światowej, cóż to jest? o Sumie to można przeczytać tutaj : https://zbiam.pl/kraken-demonstruje-mozliwosci-systemu-katfish/ a RAS to zapewne chodzi o Replenishment At Sea - system unifikujący zaopatrywania okrętu na morzu w ruchu, ładunki stałe jak i płynne (np.paliwo) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca (edytowane) też mam i jestem pod wrazeniem, cena jak dla mnie adekwatna na niszowy produkt, mamy wszystko - ja dostałem nawet ekstra masz ale u mnie akurat lekko zdemolowały sie anteny na nadbodowce, jak dla mnei 10/10 po schnellboat przyjdzie czas na kormorana Edytowane 12 Marca przez laskonogi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca 10 minut temu, laskonogi napisał: u mnie akurat lekko zdemolowały sie anteny na nadbodowce Już zmodyfikowałem pakowanie. Problem nie powinien się już pojawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 1 Kwietnia Autor Share Napisano 1 Kwietnia (edytowane) Model wykonany z zawartości pudełka. Jedynie barierki dziobowe są w całości wydrukowane - nie użyłem blaszki z zestawu. Wydruk barierek będę dodawał do zestawu, a modelarz sam zdecyduje co mu bardziej odpowiada. Mi bardziej odpowiada wydruk. Model można zakupić również poprzez popularne serwisy. Edytowane 9 Kwietnia przez KrisC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi