miki29021 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Witam! Ostatnio tak patrzyłem na moje zapasy modeli i nie dawała mi spokoju duża ilość pomarańczowych Daf-ów italeri. Tak więc po krótkich poszukiwaniach jakiegoś sensownego malowania znalazłem takie: Na początku miało być malowanie jak na obrazkach czyli srebrne z paskami z kolorze niebieski metalik, ale że wcześniej okablowałem ramę i pomalowałem ją w kolor granatowy (zwykły, nie metalik) to głupawo by wyglądała granatowa rama z metalicznymi paskami, więc postanowiłem pomalować paski pod kolor ramy. Najpierw podkład: A potem kolorek srebrny: A wszystko w przymiarce wygląda tak: Ps. Rozważam także przemalowanie ramy na szary taki jak w oryginale i wtedy pomalowanie pasków na kolor metalik niebieski. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Wrzuć fotke ramy! Jestem ciekaw, jak Ci wyszło okablowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Fajne malowanie wybrałeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 No widze ze wykszesałeś coś z tej mojej kabinki Coś z wnętrzem będziesz robił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Co do wnętrza, mam zamiar obkleić ścianki kabiny od środka kawałkami hipsu i na to nakleić szmatkę do polerowania samochodów a następnie w jej otwory dać główki szpilek(ta szmatka ma fabrycznie zrobione dziurki) a na końcu pomaluje to na kolor w jakim jest teraz deska. Oczywiście będzie więcej modyfikacji wnętrza ale o tym kiedy indziej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 26 Grudnia 2008 Share Napisano 26 Grudnia 2008 No no... ciekawy projekt z tym że na zdjęciu posiadasz model ze zwykłą kabiną, a sklejasz super space cap, ale chyba jesteś tego świadomy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 z tym że na zdjęciu posiadasz model ze zwykłą kabiną, a sklejasz super space cap, ale chyba jesteś tego świadomy?? Jak narazie malowanie też nie ma nic współnego z oryginałem na w/w fotkach. miki29021 mam nadzieję, że nie zostawisz niebieskich poduszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek13 Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 Malowanie świetne sobie wybrałeś,a przechodząc do szczegółów to jest daf 95 xf . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 27 Grudnia 2008 Share Napisano 27 Grudnia 2008 hmm...ale rama w orginale to chyba niebieska nie jest?Mysle ze z orginałem to mało wspolnego bedzie miało...powodzenia przy pracach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Witam Tak jakoś powoli się dłubie przy moim fafiku, ale tak powoli, jak widać pomalowałem pasek na międzyosiówkach w kolorze ramy, dorobiłem zderzak z tyłu, i przeszlifowałem kabinę i się szykuje że jutro bd malował na srebrny. Zrobiłem taką lekko fotkę poglądową żeby było widać co i jak. Potem postaram się o takie lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Światła na zderzaku Miki za duże są ! Paskudnie to wygląda. Ogólnie kolorystyka fajna czekam na malowanie kabinki Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Dzisiaj pomalowałem klarem kabinę i oto fotka [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 No i ładnie praca cały czas do przodu ,i oby tak dalej Mi za bardzo nie podchodzą właśnie te lampki na zderzaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Jak na razie super Ci idzie, czekam na dalszy rozwój pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morusek11 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Model zapowiada się ekstra A co do zderzaka to może lepiej wyglądałoby coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Bezbarwny ze śnieżki kładłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Fota była robiona po wyschnięciu kabiny bez klaru ani polerki, potem położyłem dwie cieniutkie warstwy klaru i troszkę przepolerowałem i zobaczymy jak to wyjdzie Ps. I fakt klar jest ze śnieżki, co jak co ale klar z tej firmy jest dobry Serdecznie mogę go polecić, a w połączeniu z dobrą polerką daje odjazdowy efekt lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 daje odjazdowy efekt lustra Smile a głębia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Sam używam śnieżki,klar jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Wszystko jest ok, położę jeszcze jedną warstwę klaru to pokaże jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Miki a gdzie te niebieskie paski ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Proszę Cię nie przypominaj mi o nich ... 8 razy już malowałem tą kabinę i za każdym razem mi odchodziła farba, no za h..a nie szło ściągnąć taśmy żeby lakier nie odszedł. Próbowałem już różnych sposobów, w końcu się wkurzyłem i uznałem, że może tez srebrny robi taką jakby za cienką powłokę i nie jest taki odpowiednio mocny. Więc położyłem podkład, kolor granatowy kilka warstw i na to srebrny, czyli tak jak jest teraz, ale nie chce ryzykować więc tylko zderzak będzie pod kolor ramy i paska na miedzyosiówkach. Trudno się mówi, może ten plastik jakiś taki kiczowaty jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 e może tez srebrny robi taką jakby za cienką powłokę Czy nie łatwiej było pomalować kabinę jak paski, zakleić i pomalować na srebrny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Też o tym pomyślałem ale dopiero jak kabina już miała kolor srebrny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 A po jakim czasie nakładałeś taśme??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi