Jump to content

Tiger II Ausf. B Porsche

matejson
 Share

Recommended Posts

Czołgiem

Chciałbym Wam przedstawić mój ostatni skończony model.

Skala 1/72,

Kingtiger z Revell'a

zimmerit żywiczny Atak Model

elementy fototrawione Part

lina holownicza Karaya

oraz własne przeróbki i dodatki

Inspiracją dla mnie było zdjęcie z "Germany's Tiger Tanks"" T.L. Jentz'a & Doyl'a, przedstawiającego KT Prosche s.Pz.Abt.503 we Francji, sierpnia '44.

th_Porsche41.jpgdla niedowiarków zimmerit na tym egzemplarzu był napewno, zdjęcie jest słabej jakości

A oto mój Tygrys:

th_DSCN0527.jpgth_DSCN0531.jpgth_DSCN0519.jpgth_DSCN0518.jpg

th_DSCN0503.jpgth_DSCN0501.jpgth_DSCN0500.jpgth_DSCN0499.jpg

th_DSCN0498.jpgth_DSCN0497.jpgth_DSCN0473.jpgth_DSCN0472.jpg

th_DSCN0517.jpgth_DSCN0492.jpgth_DSCN3348.jpg

Relacja z budowy tutaj:

http://forum.czolgiem.com/viewtopic.php?t=152&start=0

Podziękowania dla osób, którzy w jakikolwiek pomogli mi przy budowie model ;)

No to zapraszam do komentowania

Pozdrawiam

witam

Cos nikt tu nie pisze- chyba zamurowało, że taki modelik zobaczyli :haha:

Powtórze więc to co już napisałem- modelik naprawde fajny, coprawdqa wole bardziej przyvbrudzone maszynki, ale ten jakoś wyjątkowo przypadł mi do gustu

ładna podstaweczka, ładny model pięknego pojazdu, figurka naturalna. Jedyne co mi sie nie podoba to gaski, ale to już kwestia gustu

pozdro

Dzięki dziagwa, chociaż Ty wysiliłeś się i coś napisałeś . Co do tego brudzenia to niekażdy czołg jest ubabrany błotem, tymbardziej ten ze zdjęcia nie jest . Cieszę, że Ci się modelik podoba

Piękniusi Tygrysek (chociaż za niemiecką późną pancerką nie przepadam). wykonanie pierwsza klasa, na żywo wygląda nawet lepiej. 2 sprawy rzuciły mi się na oczy: na podstawce przydałyby się chyba jakieś ślady gąsienic ;) a co do czołgu ze zdjęcia to może ubłocony nie jest ale na błotnikach jest całkiem sporo kurzu (choć nie uważam że Twój tygrys ma go za mało, ilość brudu na modelu zawsze jest osobistą preferencją brudzącego ;))

Pozdrawiam

Grzesiek

Co do gąsek to nie mialem czasu się z tym bawić bo miałem wyścig z czasem na Mistrzostwa Polski i ledwo co zdązyłem :P

• 4 weeks later...