MarcinR Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Zamieszczam relacje z budowy mojej pierwszej ciężarówki.Będzie to model prosto z pudła.Firma to oczywiście Italeri.Malował będę farbami Gunze. Czas na Fotki:D Z kołami koła jeszcze nie skończone Z tyłu Zdjęcie robione komórka jakość słaba ale coś tam widać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 No jak narazie dobrze ci idzie a czy będziesz malował kabinę I czym malujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Jak narazie jest ok. Ale ja bym zmienił kolor felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Felgi maja dopiero 1 warstwę a kolor będą miały taki jak rama.Maluje Farbami Gunze Aero rama to Metalic Red.A kabina White Pearl tez Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Zapomniałeś skleić mechanizm podnoszenia i opuszczania ostatniej osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirGenerale Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Jeśli dobrze mi się wydaje to siodło powinno być pochylone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Jest to mój pierwszy model więc dopiero się uczę ale dzięki za rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Ja tam nigdy siodła na stałe nie przyklejam. Nie wiadomo czy ciągnik będzie solo czy może zechce mi się dostawić naczepę. Oczywiście jeśli stoi solo to siodło musi być położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 A jak zaczepiasz naczepę, to co bez siodła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 Bez siodła będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Nie no siodło zakładam ale nie na stałe. Tzn. nie przyklejam go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Bez siodła będzie A czemu bez?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 To nie przyklejaj kabiny, bo po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 znaczy nie bez siodła tylko bez naczepy ale byka walnołem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 hehe a, foty z telefony cykasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 tak z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 hehe a, foty z telefony cykasz Zacznij Ty czytać ! Forum nie składa się tylko z obrazków. Przecież napisał w pierwszym poscie : "Zdjęcie robione komórka jakość słaba ale coś tam widać.Pozdrawiam" PS : MarcinR był szybszy heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Wszystko mi się podoba, szczególnie kolorek ramy i błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 17 Listopada 2008 Autor Share Napisano 17 Listopada 2008 Trochę sobie pomajstrowałem przy wnętrzu pomalowałem.Silnik przykleiłem i chłodnice do ramy. Ps.Ma ktoś na sprzedaż zbiorniki 3 do skakanki bo się skurczyły w docie. Wrazie co to na pw piszcie.Czy mogę jakby co zamontować ten zbiornik co jest do 142 Wrackerow.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 No fajnie to wygląda wnętrze będzie miało jeszcze jakieś dodatki w innym kolorze a silnik wydzedł ci bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 Ps.Ma ktoś na sprzedaż zbiorniki 3 do skakanki bo się skurczyły w docie. Wrazie co to na pw piszcie.Czy mogę jakby co zamontować ten zbiornik co jest do 142 Wrackerow.Pozdrawiam A w jakim je moczyłeś??3 czy 4?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 w 4 wkurzyłem się jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Listopada 2008 Share Napisano 18 Listopada 2008 w 4 wkurzyłem się jak cholera. Prze ciesz dużo razy się mówiło o tym na forum że nie korzystamy z DOT 4 w celach zmycia pomalowanych elementów plastiku bo może zajść w reakcje z daną częścią i zdeformować go...Zatem bezpieczniejszy jest DOT 3 ,który elegancko załatwia takie sprawy.Ale może ktoś coś będzie miał na sprzedasz i znajdziesz te zbiorniki. To życzę powodzenia w dalszym składaniu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinR Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 A moge zamontowac te zbiornik co w 142 wrackerach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Jak narazie to wszystko jest ok tylko ten zielony silnik... tylko nie w Scani no ale jak to mówią kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi