krzychu-onisk Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 w ramach odpoczynku od łódki podwodnej, postanowiłem zrobić (wczoraj zakupionego) Stuga inbox- viewtopic.php?t=10577&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= będzie prosto z pudła więc cudów to proszę się nie spodziewać, poziom mój jest też nie-genialny. to mój pierwszy taki potworek gąsienicowy(poza niżej zamieszczonymi "cosiami"), bo normalnie robie latawidła mój poziom przedstawiają: viewtopic.php?t=10096 viewtopic.php?t=9924 oczywiście poziom chce rozwijać ale na obecną chwile to raczej stoi w miejscu jak budowa polskich autostrad efekt chce uzyskać jak najlepszy, ale tak: aero ani super sprzętu i umiejętności nie posiadam malowanie będzie na Panzer Schwarzgrau, będzie błotko itp. bardzo prosze o jakieś wskazówki jak wykonywać to wszystko, np. dobra rdza, efekty zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 raczej szary być nie powinien. Drugakwestia to gąsiennice - pomaluje je na ciemno czarno brązowo. Potem najłatwiej wyjdzesz na kolor docelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Jak chcesz uzyskać w miarę ciekawy efekt na gąskach to tak: Najpierw pomaluj na czarno, potem pomaluj mocno rozcieńczoną brązową(ziemistą), tak żeby została w zagłębieniach. Jak chcesz bardziej rdzawo to możesz powcierać trochę pigmentów rdzawych, a na koniec przetrzyj całość gunmetalem. Wg mnie nie da się namalować rdzy jednym kolorem tak jak to próbowałeś, więc zobacz ten sposób, może Ci się spodoba I zobacz czy górna część kadłuba pasuje do wanny, bo moja wanna była za wąska i musiałem dorobić 2 rozpórki, żeby pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 malowanie będzie na Panzer Schwarzgrau, będzie błotko itp. Z długolufowych StuG-ów F8 walczące pod Stalingradem były w Panzergrau. Zaś wersję G zaczęto produkować od zimy 1942 (grudzień, o ile pamiętam), więc łapała się już na Dunkelgelb. Jeśli mogę doradzić, proponuję pudełkowego StuG-a z 2.SS "Das Reich" z bitwy kurskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 (edytowane) a dodam to ma być jeszcze później na podstawce: ten maluch na drodze skierowany w lewo, a za nim znak w przeciwnym kierunku z napisem "berlin 85km" więc zachód, to chyba nie grzech i można dać Panzer Schwarzgrau? Edytowane 11 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 żebyś nie wiem jak kombinował to szary jako baza będzie błędem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 http://shop.strato.de/WebRoot/Store6/Shops/61182466/47F6/BB9A/1AC7/39C9/F9DD/C0A8/28BD/78AD/bis35067.bmp http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/StuG-III-latrun-4.jpg a tu? no jakieś były, a na koniec wojny może jakiś niedobitek się znalazł... a kurde... zależy mi na tym kolorze, podoba mi się :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 to chyba nie grzech i można dać Panzer Schwarzgrau? Czytałeś??? Z długolufowych StuG-ów F8 walczące pod Stalingradem były w Panzergrau. Zaś wersję G zaczęto produkować od zimy 1942 (grudzień, o ile pamiętam), więc łapała się już na Dunkelgelb. a tu? Kolego, StuG z Latrun to inna bajka... To pojazd walczący po stronie arabskiej w wojnie z Izraelem i to kilka lat po zakończeniu II wojny światowej, przekazany stronie Arabskiej przez Francję. Podobnie jak Panzer IV w tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Listopada 2008 Autor Share Napisano 11 Listopada 2008 jedna gąska zrobiona, choć dam więcej gun metalem i troche czarnego, choć na zdjęciach to wygląda o wiele bardziej jedno kolorowo... balu, wanna raczej pasuje a dodam, towarzyszom przyglądającym się temu wątkowi, iź po konsultacji z kolegą Jakub Ślęczka uznałem, że zrobie to takie SF czyli kolorystyka jak mówiłem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 no niestety post pod postem, ale jak z tego: zrobić to: lepej czarny czy gun metal? i coś jak można z tego wygrzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 A co tym gąskom się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi