Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Prezętuje 2 modele Kettenkradów Academy 1/72

Robiony w marcu (2008)

modele025.jpg

Nowy:

Kettenkrad2008.jpg

Kettenkrad2.jpg

tu bardziej widać że ta flaga jest czerwona:

Kettenkrad2013.jpg

porównanie :P

Kettenkrad2009.jpg

Kettenkrad2010.jpg

Kettenkrad2001.jpg

Prosze o komentarze, krytyka mile widziana

Napisano

no flaga to zwykły wydruk, ale pod wpływem zamoczenia w wodzie a potem nutka lakieru kolor wyblakł

Napisano

Fajnie się prezentują.

Też montuje takiego tylko będzie w kamo Afrykańskim. Faktycznie są maleńkie

Napisano

Może zieleń Aliantów? Bywało że gdy wpadła im w ręce sprawna brytfanna to ją malowali i wiśta wio.

Napisano
Fajnie się prezentują.

Też montuje takiego tylko będzie w kamo Afrykańskim. Faktycznie są maleńkie

uwielbiam tego malucha, myśle o 1/48, albo nawet 1/35 (a może obie skale ) za jakiś czas i nie przepuszcze pustynnej

Może zieleń Aliantów? Bywało że gdy wpadła im w ręce sprawna brytfanna to ją malowali i wiśta wio.

nie myślcie tyle :P ta cieleń to moja mieszanina Chromate Green i Olive Drab , używam jej do wnętrz samolotów (np. mojej B-17) nie jest poprawna ale cuż pierwszy model czegoś na kołach (nie latającego) i wyczaiłem gdzieś że był na zielono-(?), więc pomalowałem na zieleń, nie znałem się wtedy na barwach pojazdów

Napisano
wyczaiłem gdzieś że był na zielono-(?), więc pomalowałem na zieleń

Amerykańce wiele takich przejęli...

Dodał byś białe gwiazdy i nie ma problemu

A co do samych modeli, fakt nieco zabawkowe....

W tej skali niestety wszystkie cieniutkie elementy trzeba dorabiać z drutu.

Poza tym jest jeden błąd niewybaczalny: wielkie szpary po obu stronach pojazdy, pozostałe po łączeniu części...

Napisano

to będzie głupia odp. specjalnie nie zalepiałem, podoba mi się choć wiem że nie powinno ich tam być